Biografia de Mercè Rodoreda, per Marina Porras

  Aquest any ha fet 40 anys de la mort de la Mercè Rodoreda, i s’han editat diversos llibres sobre l’autora. M’ha cridat l’atenció la biografia que n’ha fet Marina Porras, entre d’altres.

  Pel que fa a l’edició, l’editorial Bruguera ens presenta un llibre bellament acolorit amb un blau elèctric captivador, i amb un joc de dibuixos molt ben perfilats que juguen amb una gamma de negres més o menys intensos, al costat d’aquest blau tan seductor. Aquestes encisadores il·lustracions les ha fetes l’Elisa Munsó, que ja té una bona experiència en aquest camp. Aquest to un xic naif i dolçament divertit dels dibuixos, s’agermana molt bé amb la vida de l’autora. No oblidem que era pintora també. La separació dels diferents capítols per pàgines enlluernants de blau intens i la tapa dura de l’edició enamoren i capten ràpidament l’atenció del lector.

  ...Tots jorns aprenc i desaprenc ensems...JdSJ

  El darrer llibre d’OPdC, és un dietari dels anys 1994 i 1995. Som davant d’un llibre  més íntim i personal que els editats darrerament. No perd però el segell  que el caracteritza, que és l’anàlisi del món que l’envolta. Encara que parlem del passat, el lector viu un present, que potser va viure o que descobrirà de la mà sàvia de l’autor.

  Daniel Rangil amb il·lustracions de Laia Baldevey. Publicat a efadós

  El progrés ens va dur la productivitat i se’n va endur la poesia.

  Som davant d’un llibre imprescindible si estimeu la cultura catalana. Raimon cantava Qui perd els orígens perd identitat. Suggereixo que llegiu aquest llibre sense pressa, endinsant-vos en cada capítol, i paladejant cada cosa que aneu descobrint, i així anar creant un pòsit de saviesa del nostre imaginari arrelat a la terra i arrelat el món des de fa milions d’anys.

  Hi trobareu mites més que coneguts com: El Comte Arnau, o  el Joan de l’ós. Veureu com molts d’aquests relats acaben formant part de cançons i balades populars o bé de refranys. Veureu com han deixat rastre en el nostre lèxic i en la nostra gramàtica, no tot prové del llatí.

  De Miquel Florido amb il·lustracions de Sònia Torné.
  Publicat a Edicions i Propostes Culturals Andana.

  Avui us proposo un conte per a totes les edats. La idea principal d’on parteix aquest conte és fer un homenatge al pèlag dels Nenúfars  de les Deus.

  Quan la gent ens ajuntem, les coses flueixen i els problemes es resolen. Des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, juntament amb els Ajuntaments  de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, de Sant Quintí de Mediona, de Sant Sadurní, de Subirats, i de Torrelavit, se sumen esforços i gràcies a això sorgeix sota la professionalitat d’Andana Edicions, un llibre, un conte, del qual en podem gaudir i aprendre tots.

  La traducció al català del poemes de Geoffrey Bache Smith, editada per Edicions Reremús, Girona, és un privilegi per la normalitat literària en català. Geoffrey Bache Smith va néixer a Staffordshire el 18 d'octubre de 1894. Va assistir a l'escola King Edward's, Birmingham, al mateix temps que J.R.R. Tolkien, on van fundar la literària "Tea Cup and Barovian Society". Va ser aquí on van forjar una profunda amistat juntament amb Rob Gilson et Christopher Wiseman. Es van autoanomenar els 4 immortals. Malauradament, moriran tots a la primera guerra mundial, menys Tolkien, que serà qui convencerà la mare de Smith de publicar la seva obra poètica, aquesta que avui us proposo llegir i de la qual en va fer el prefaci.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.248

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 1
  Justí, Ignasi, Flor

  Divendres dia 2
  Marcel·lí, Pere, Germà, Just, Eugeni

  Dissabte dia 3
  Carles, Isaac, Justí, Oliva

  Diumenge dia 4
  Pere Màrtir, Clotilde, Noemí, Rut

  Dilluns dia 5
  Bonifaci, Sanç, Zenaida

  Dimarts dia 6
  Norbert, Artemi, Bertran

  Dimecres dia 7
  Robert, Pere

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:
   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Noelia García:
  625 414 156  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com