Ja som al juny; comença l'estiu, arriba el bon temps i ja ve l'esperada època de les festes populars. Just aquesta setmana, es commemora la festivitat de Corpus, una celebració que dona el tret d'inici a la temporada de festes majors a Catalunya.

  A Vilafranca del Penedès, fa relativament poc que es va recuperar la festa del Corpus Christi o, si més no, els actes populars i de carrer, ja que no va ser fins a l'any 1981 que gràcies als Geganters de Vilafranca, es va decidir rescatar la celebració i anomenar-la "Diada dels Gegants".

  Lluitar contra el canvi climàtic, actualment totalment indiscutible, inclús pels el neguen d’una manera recalcitrant, es molt difícil, perquè les solucions basades i centrades en la tecnologia  son menors, i les majors i impliquen un canvi de model.

  La tecnologia te que esser, com sempre ha estat, una ajuda vers els problemes de la realitat del moment, i en els que apareixen en el disseny de la futura, així, recordem la revolució industrial, la recuperació de la fil·loxera, la revolució verda, les vacunes, la internet, la intel·ligència artificial..., situacions de canvi, de transformació en que el nucli era un canvi social, i on la tecnologia es l’ajuda per fer-lo i consolidar-lo.

  "El veritable amor té el poder de percebre l'aroma de la tristesa i transformar-lo en una fragància d'esperança" - Martin Luther King Jr.

  El 2013, el Papa Francesc va utilitzar la metàfora alegòrica de l'"olor d'ovella" en el marc d'una petició explícita a la cúria de l'Església Catòlica perquè abandonessin la postura conformista i monàstica i s'acostessin més a la realitat de la gent. L'analogia de l'olor pot semblar senzilla i trivial, similar a les paràboles bíbliques, però és especialment interessant pel següent motiu: adquirir l'"olor de l'altre" ens porta a una proximitat extrema que va més enllà de l'empatia superficialment correcta i adquireix una rellevància física (i metafísica) real.

  Sovint els clubs de futbol s'omplen la boca amb els grans valors que suposadament el futbol base potencia i afavoreix, i que han de ser molt bons per a l'educació dels nostres fills i filles. Valors com el treball en equip, l'esforç, la lleialtat, el respecte, el compromís... que en principi sembla que realment sí que són bons. Però en quin moment tots aquests valors deixen de ser importants pels clubs de futbol? Doncs en el moment que aconseguir un títol o una categoria són la millor publicitat per aconseguir més "clients". I això no ens ha de sorprendre.

  Tot i les pluges del darrer mes, aquestes no frenen la sequera i l’estiu cada cop es més a prop, i la sequera no tant sols no minva, sinó que creix, fent-se especialment visible en els secans.

  Aquesta realitat climàtica associada a fenòmens físics i biològics, esdevé emergència social, quan la mirada va més enllà de la productivitat d’una espècie, el cabal d’un riu o torrent, la migració i la fenologia de determinades especies, de records històrics de temperatura o pluja..., i es focalitza en la població i les seves empreses i institucions, en la societat.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.248

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 1
  Justí, Ignasi, Flor

  Divendres dia 2
  Marcel·lí, Pere, Germà, Just, Eugeni

  Dissabte dia 3
  Carles, Isaac, Justí, Oliva

  Diumenge dia 4
  Pere Màrtir, Clotilde, Noemí, Rut

  Dilluns dia 5
  Bonifaci, Sanç, Zenaida

  Dimarts dia 6
  Norbert, Artemi, Bertran

  Dimecres dia 7
  Robert, Pere

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:
   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Noelia García:
  625 414 156  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com