el Cargol

Magazín del Penedès

Cultura

L’artista penedesenc Fèlix Vinyals presenta aquest dissabte a la capella de Sant Joan la instal·lació artística interactiva “A cor obert”

En el marc de l’exposició “Silencis”, escultures d’Ángel Camino que es podrà veure a la capella de Sant Joan fins al dia 30 desembre, aquest dissabte a les 20h tindrà lloc una acció vinculada a l’exposició a càrrec de l’artista Fèlix Vinyals.

“A cor obert” és una instal·lació artística interactiva amb bombetes que bateguen (s’engeguen i s’apaguen) al ritme real del cor de les persones que hi participen.

Els visitants de la instal·lació portaran a sobre un petit giny electrònic dissenyat per l’ocasió que detecta el seu batec cardíac i el trasllada, per a cada participant, a una bombeta que el representa. D’aquesta manera cadascú pot veure reflectit a les bombetes el seu propi batec i els dels altres participants. Els cors, doncs, bateguen visualment i ningú se’n pot amagar. Les alteracions dels ritmes quan hi ha interaccions entre els visitants també es veuen reflectides, ja que el que es representa és el ritme cardíac real.  Les bombetes de la instal·lació són la projecció real del que diu el nostre cor.

Fèlix Vinyals va néixer a Barcelona el 1986. És Enginyer Electrònic (UPC), Enginyer Biomèdic (UB) i professor d’Art Digital. Forma part de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) i del col·lectiu d’artistes “OXYGEN” DEL Kinetica-Museum d’Anglaterra i és artista resident a Fabra i Coats (Barcelona).

Treballa en una branca de l’art dins l’Art Digital que ell anomena “Art Biotrònic”,que resulta en unes instal·lacions interactives que barregen les constants vitals del cos humà amb l’electrònica, on es vol explorar la vinculació de la societat, tecnologia i cos humà.

Ha exposat les seves obres en diversos festivals com l’Estrany: festival de música electrònica insòlita; el centre de producció i recerca d’arts visuals Hangar.org de Barcelona; el Fields Art Festival de l’Empordà; o la mostra d’art StripArt de Barcelona, entre d’altres.

0
0
0
s2smodern

Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !Vilafranca acollirà demà una Fira de consum de proximitat

Demà se celebrarà a Vilafranca la primera Fira per la república de Consum de proximitat, una primera edició que estarà centrada en els sectors energètics i de telecomunicacions. Serà de 10 a 20 [ ... ]

Llegir més
Finalitzen les obres de rehabilitació de l’edifici annex de la Torre medieval de Moja
Finalitzen les obres de rehabilitació de l’edifici annex de la Torre medieval de Moja

Ahir, amb l’acte de recepció de les obres, es van donar formalment per finalitzats els treballs de rehabilitació de l’edifici annex de la torre medieval de Moja. Les obres s’han executat en [ ... ]

Llegir més
En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès
En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès

El 14 d'octubre es va estrenar la primera obra de la Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès amb l’obra Dos embolics i una recomanació del grup Pa amb xocolata a Cal Rubió. Enguany, l'estren [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1018

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 13
Llúcia, Otília, Aubert


Divendres dia 14
Joan de la Creu, Just


Dissabte dia 15
Valerià, Urber, Sílvia


Diumenge dia 16
Albina, Adelaida, Azaries


Dilluns dia 17
Joan de Mata, Llàtzer,


Dimarts dia 18
M.D. de l’Esperança, Gracià, Adjutori


Dimecres dia 19
Nemesi, Anastasi, Eva