ERC defensa les institucions catalanes i marca el 21D com la data per recuperar-les

    Des d’ERC s’apunta que cal defensar les institucions pròpies davant del “cop d’estat que han dut a terme els partits del Règim del 78 amb l’aprovació de l’article 155”, que ha comportant la intervenció total de la Generalitat, el cessament del govern legítim de la Generalitat i l’empresonament de bona part del govern començant per l’Oriol Junqueras.

    És en aquesta situació que Pol Pagès alcalde de Sant Quintí i president d’ERC a la comarca afirmava que el 21D “hi ha dues opcions o els demòcrates o els que posen gent a la presó”. Pagès va fer una gran defensa de les institucions i del municipalisme reivindicant la bona gestió i l’esperit de transformació, unes qualitats que en el procés constituent “han de permetre als ajuntaments tenir més capacitat per donar resposta a les necessitats dels veïns i veïnes”. Pagès va afegir que com a alcaldes “tenim la responsabilitat de gestionar, i gestionem bé, però no podem permetre que des de Madrid s’intervinguin les nostres institucions i es posi en perill la cohesió d’aquest país” i va afirmar que “és en mans dels catalans i les catalanes que recau el futur de Catalunya, no en un despatx de Madrid i són els ciutadans i ciutadanes qui el decideix i no el PSOE, Ciutadans o el partit més corrupte d’Europa”.

    Per la seva banda Rosa Maria Esteve, alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles, va posar l’alerta davant els que apliquen la suspensió de la democràcia a Catalunya. “Vivim una situació molt complicada, han suspès la democràcia i temem que puguin arribar fins al nivell municipal”. Esteve també va remarcar que aquests dies dirigents del PP han afirmat públicament que “es volen carregar TV3 i el model d’escola catalana, si no guanyem el 21D els partits del cop d’estat arrasaran amb tot i tothom, perquè les institucions catalanes són de tots i donen resposta a les necessitats de tots els ciutadans”.

    Finalment Pere Sàbat, candidat d’ERC al 21D, va afirmar que “els alcaldes i alcaldesses d’aquest país són una mostra de valentia, van permetre que la gent el passat 1 d’octubre pogués votar i exercir el seu dret democràtic i són un exemple en aquest moment clau pel país”. Sàbat va situar quatre grans àmbits per aquestes eleccions: exigir la llibertat dels presos polítics; recuperar les institucions democràtiques; eixamplar la base de l’independentisme i implementar la República. Per ERC aquest és el plebiscit que l’Estat no ha permès fer i per tant és l’oportunitat per reiterar una vegada més la voluntat de la ciutadania d’esdevenir una República.


    Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

     

     

     

     

     

    Penedès Guia

    El Santoral de la setmana

    Dijous dia 2
    Anastasi, M.D. de l’Araceli

    Divendres dia 3
    Felip, Jaume, Antonina

    Dissabte dia 4
    Silvà, Florià, Gotard

    Diumenge dia 5
    Àngel, Amador, Martí, Irene

    Dilluns dia 6
    Domènec, Beneta, Justí

    Dimarts dia 7
    Sixt, Eovald, Benet II

    Dimecres dia 8
    Maria, Eladi, Miquel

    Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

    REDACCIÓ 

     93 890 00 11 (Ext.01)
    691 484 842

    Olga Aibar
    (Redactora en cap)
    redaccio@ elcargol.com

    Lorena Del Amor
    (Redactora) 
    penedes
    @ elcargol.com

    GESTIÓ COMERCIAL 

    93 890 00 11 (Ext. 02)

    Montse Calzado
    692 189 896
    comercial@ elcargol.com

    Noelia García
    625 414 156
    comercial2@ elcargol.com

    DISSENY I MAQUETACIÓ 

    93 890 00 11 (Ext. 03)

    Abdelghafour Eddalai
    publicitat
    @ elcargol.com
    elcargol
    @ elcargol.com