ERC defensa les institucions catalanes i marca el 21D com la data per recuperar-les

Des d’ERC s’apunta que cal defensar les institucions pròpies davant del “cop d’estat que han dut a terme els partits del Règim del 78 amb l’aprovació de l’article 155”, que ha comportant la intervenció total de la Generalitat, el cessament del govern legítim de la Generalitat i l’empresonament de bona part del govern començant per l’Oriol Junqueras.

És en aquesta situació que Pol Pagès alcalde de Sant Quintí i president d’ERC a la comarca afirmava que el 21D “hi ha dues opcions o els demòcrates o els que posen gent a la presó”. Pagès va fer una gran defensa de les institucions i del municipalisme reivindicant la bona gestió i l’esperit de transformació, unes qualitats que en el procés constituent “han de permetre als ajuntaments tenir més capacitat per donar resposta a les necessitats dels veïns i veïnes”. Pagès va afegir que com a alcaldes “tenim la responsabilitat de gestionar, i gestionem bé, però no podem permetre que des de Madrid s’intervinguin les nostres institucions i es posi en perill la cohesió d’aquest país” i va afirmar que “és en mans dels catalans i les catalanes que recau el futur de Catalunya, no en un despatx de Madrid i són els ciutadans i ciutadanes qui el decideix i no el PSOE, Ciutadans o el partit més corrupte d’Europa”.

Per la seva banda Rosa Maria Esteve, alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles, va posar l’alerta davant els que apliquen la suspensió de la democràcia a Catalunya. “Vivim una situació molt complicada, han suspès la democràcia i temem que puguin arribar fins al nivell municipal”. Esteve també va remarcar que aquests dies dirigents del PP han afirmat públicament que “es volen carregar TV3 i el model d’escola catalana, si no guanyem el 21D els partits del cop d’estat arrasaran amb tot i tothom, perquè les institucions catalanes són de tots i donen resposta a les necessitats de tots els ciutadans”.

Finalment Pere Sàbat, candidat d’ERC al 21D, va afirmar que “els alcaldes i alcaldesses d’aquest país són una mostra de valentia, van permetre que la gent el passat 1 d’octubre pogués votar i exercir el seu dret democràtic i són un exemple en aquest moment clau pel país”. Sàbat va situar quatre grans àmbits per aquestes eleccions: exigir la llibertat dels presos polítics; recuperar les institucions democràtiques; eixamplar la base de l’independentisme i implementar la República. Per ERC aquest és el plebiscit que l’Estat no ha permès fer i per tant és l’oportunitat per reiterar una vegada més la voluntat de la ciutadania d’esdevenir una República.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com