Uns pressupostos per a una Vilafranca per a tothom

Vilafranca en Comú donarà suport als Pressupostos municipals pel 2024, principalment perquè signifiquen un canvi de rumb respecte dels aprovats durant els darrers dotze anys.

En relació al fons, aquests pressupostos incorporen diverses propostes prioritàries del Programa municipal de Vilafranca en Comú que s’adeqüen als nostres quatre eixos principals: en l’àmbit de l’impuls a la Transició Energètica hem afegit un projecte per a la implementació progressiva de plaques solars fotovoltaiques als equipaments públics i anirem avançant cap a la constitució d’una Comunitat Energètica Local.

En l’eix al voltant de la millora i ampliació dels serveis i equipaments públics, els pressupostos aposten per la construcció de la nova Biblioteca i l’estudi dels possibles usos de l’antic Hospital de Sant Francesc; i en l’eix per la millora del benestar dels veïns i veïnes hem aconseguit comptar amb una dotació pressupostària suficient per impulsar el primer Pla Local de Salut i un suport a les activitats extraescolars que en garanteixi l’accés a tots els infants de la vila; sense oblidar el benestar dels nostres animals de companyia.
Finalment, en l’àmbit d’un urbanisme més centrat en les persones, els pressupostos volen impulsar l’habitatge de lloguer assequible, millorar l’espai públic amb especial cura per a la pacificació dels entorns escolars i facilitar la participació dels veïns i veïnes per decidir com volen que sigui el seu barri.

Aquests pressupostos permetran transformar la vila en el sentit que necessita per a garantir el benestar comú, i fan evident el compromís de l’Ajuntament amb la ciutadania per millorar la seva vida. A més, es complementen amb unes Ordenances Fiscals en les quals Vilafranca en Comú va aportar propostes per fer-les socialment més justes i més sostenibles, posant també l’accent en la perspectiva de gènere i en la cura de les famílies monoparentals.

Pel que fa a les formes de fer els pressupostos també hem vist un canvi: han estat negociats entre el govern i diversos grups municipals, com Vilafranca en Comú. En aquest sentit agraïm la voluntat negociadora de l’actual equip de govern ja que, sense oblidar la calculadora necessària en tot equip de govern en minoria, sumar la majoria dels grups municipals a un acord de pressupostos és una bona senyal per dir als vilafranquins i vilafranquines que en aquest mandat les coses canviaran a millor, i que la ciutadania -tota- en serà protagonista.

En aquests pressupostos  es concreten dues idees que des de Vilafranca en Comú sempre hem defensat: que volem una Vilafranca per a tothom; i que l’Ajuntament som totes i tots.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com