el cargol

Magazín del Penedès

Societat

L’Ajuntament de Subirats instarà Foment a prendre mesures per millorar els encreuaments de la N-340 pel municipi

A causa de l’accident mortal que hi va haver el dijous 15 de juny a l'encreuament entre la N-340 amb la carretera BV-2428, l’Ajuntament de Subirats va convocar per avui a les 21h un Ple extraordinari i urgent per tal de demanar al Ministeri de Foment que faci rotondes als punts conflictius de la N-340 al seu pas per Subirats. El tram de carretera que enllaça la BV-2428 i BP-2427 i la N-340, és una cruïlla d’especial perillositat, aquest fet es veu agreujat a la velocitat a la qual circulen els vehicles. La velocitat del tram està limitada a 60 km/h. Malgrat la limitació de velocitat, i degut al traçat de la via, els accessos des de les carreteres secundàries tenen poca visibilitat i per tot això, aquest tram presenta un cert grau de sinistralitat.

L’Ajuntament de Subirats des de l’any 2006, i de manera repetida, ha anat sol·licitant al Ministeri de Foment la construcció de dues rotondes per millorar la seguretat d’aquests punts i d’altres del municipi, tal i com es reflecteix en els següents antecedents:

  • 03-2006. Petició al Ministeri de Foment de l’arranjament d’aquesta cruïlla, entre moltes altres millores en punts conflictius
  • 12.2007. Acord de Junta de Govern de data 10.10.07, requerint la construcció de rotondes atès la perillositat de les interseccions.
  • 06.2010. Petició als Serveis Centrals de la Direcció General de Carreteres sobre la preocupació de la intersecció de la N-340 i necessitat d’executar un projecte de rotonda.
  • 02.2014. El Ple de la Corporació va aprovar una moció per demanar mesures i millorar la seguretat a la N-340 a Subirats.
  • 09.2014. Reunió a Madrid a la Secretaria General d’Infraestructures, per tractar, entre d’altres, de la problemàtica a la N-340, amb l’assistència del Sr. Manuel Miño, Sr. Pere Macias, Sra. Dolors Montserrat, Sr. Ricard Font, Sr. Xavier Flores, Alcalde de Subirats, Sr. Pere Pons, i regidor d’urbanisme, Sr. Lluís Ràfols.
  • 06.2015. Sol·licitud als Mossos d’Esquadra de la sinistralitat de diversos punts quilomètrics de la N-340.
  • 02.2016. Acord de Junta de Govern Local referit a la petició dels veïns de construcció d’una rotonda a la N-340 en diversos punts. Es trasllada la petició al Ministeri de Foment.
  • 10.2016. Contesta al Síndic de Greuges sobre la perillositat a la N-340, als efectes d’aportar arguments al Ministeri de Foment sobre la problemàtica de la N-340.
  • 04.2017. Petició a la Subdelegació del Govern a Barcelona, de l’arranjament d’aquesta cruïlla, entre moltes altres millores en punts conflictius. S’adjunta proposta tècnica de rotonda elaborada pels Serveis Tècnics Municipals.

El passat 15 de juny de 2017, lamentàvem, en aquest tram, un accident mortal d’una veïna de Sant Pau d’Ordal.

Atès que d’aquest tram de carretera n’és titular el Ministeri de Foment.

Atès que, malgrat l’Ajuntament de Subirats no és responsable directe d’aquest vial, però indefugiblement és de la seva incumbència els seu estat i condicions.

 

 

 

Es proposa al Ple de la Corporació l’adopció dels següents ACORDS:

Primer.- Expressar el més sentit condol a la família de la difunta, lamentant profundament aquest desenllaç.

Segon.- Sol·licitar, amb caràcter d’urgència, una reunió amb el Sr. Manuel Miño González, secretari general d’infraestructures del Ministeri de Foment, per fer-lo partícip de la gravetat d’aquesta situació.

Tercer.- Instar el Ministeri de Foment a realitzar l’estudi pertinent i les actuacions necessàries per la millora de la seguretat en el tram de carretera que enllaça la BV-2428 i BP-2427 amb la N-340.

Quart.- Sol·licitar la implicació i suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès en les negociacions amb el Ministeri de Foment, com a agent aglutinador dels interessos de la comarca.

Cinquè.- Comunicar l’adopció d’aquests acords al Ministeri de Foment, al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

0
0
0
s2sdefault
Taller d’acordió diatònic i de gralla a l'Escola de Música de Sant Sadurní
Taller d’acordió diatònic i de gralla a l'Escola de Música de Sant Sadurní

Durant el curs 2017-2018 començarà un curs d'introducció a l'acordió diatònic l'Escola Municipal de Música de Sant Sadurní, que anirà a càrrec de Vanessa Carreras. Aquest se sumarà al cu [ ... ]

Llegir més
Taller de memòria “Teixir” per a persones majors de 65 anys
Taller de memòria “Teixir” per a persones majors de 65 anys

L’artista Anna Llimós Vidal dirigirà aquest dimarts, de 10 a 12h, el taller de memòria que va lligat a l’exposició de la seva obra “L’espai dins l’objecte”, que es podrà visitar a l [ ... ]

Llegir més
La Diputació signa un crèdit amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per més de 2,32 milions d'eu...
La Diputació signa un crèdit amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per més de 2,32 milions d'euros

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha signat aquest migdia un crèdit amb l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, per valor de 2.325.000 euros, dels quals 101.8 [ ... ]

Llegir més
Vilafranca acollirà avui un debat sobre el Pla Territorial del Penedès

Catalunya en Comú al Penedès organitza aquesta tarda a Vilafranca una sessió de debat al voltant del Pla Territorial del Penedès (PTP), emmarcada en una sèrie d’actes similars que està portant [ ... ]

Llegir més
Un centenar de persones van ballar Swing durant el Vijazz
Un centenar de persones van ballar Swing durant el Vijazz

El concert i la ballada realitzada per Jazz Club Vilafranca i Swing Vilafranca a l’espai Food&Jazz de la  Rambla de St. Francesc, el passat dissabte 8 de juliol dins del marc dels concerts i  [ ... ]

Llegir més
Èxit de participació en el Mannequin Challenge de l’Espirall
Èxit de participació en el Mannequin Challenge de l’Espirall

Des del programa Treball als Barris finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i dins el projecte de dinamització comunitària Espirall, Fem Barri,  [ ... ]

Llegir més

El Cargol 945

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 20
Elies, Pau, Margarida
Divendres dia 21
Llorenç, Daniel, Pràxedes
Dissabte dia 22
Maria-Magdalena, Teòfil
Diumenge dia 23
Brígida, Bernat, Maria, Gràcia
Dilluns dia 24
Víctor, Borís, Cristina
Dimarts dia 25
Jaume, Valentina
Dimecres dia 26
Joaquim, Anna

El santoral de l'any>