el cargol

Magazín del Penedès

Economia

Cellers Torres va augmentar un 4% les vendes del mercat espanyol durant el 2016

Cellers Torres ha tancat l‘exercici 2016 amb una facturació de 263 milions d’euros, igualant la del 2015, quan va créixer un 9%. Les vendes el 2016 s’han incrementat en pràcticament tots els mercats i han compensat la forta depreciació de la lliura esterlina i la política de reducció d’estocs de brandi al mercat mexicà. El mercat domèstic, que representa el 29% de la facturació global, ha augmentat un 4% en valor en comparació amb l’any anterior gràcies a la recuperació del consum i la bona campanya turística.

Canàries, una de les places tradicionalment més fortes de Torres a Espanya, ha registrat un creixement del 7% en relació al 2015.

Cellers Torres continua reforçant la seva presència en la restauració al mercat nacional. Les vendes dels vins de gammes superiors han augmentat prop d’un 7% en relació al 2015, gràcies, en part, als últims llançaments com Esplendor de Vardon Kennett, el primer escumós elaborat per la família Torres a Catalunya, i Sons de Prades, un chardonnay procedent de les vinyes de Milmanda, a la Conca de Barberà, i al reconeixement creixent dels grans vins de l’Antologia Miguel Torres.

L’auge de la mixologia i els nous productes pensats per a cocteleria com el brandi Torres 15 i el pisco El Gobernador, així com els destil·lats premium d’importació, han contribuït al creixement de les vendes de la divisió Torres Master Distillers a Espanya, que han estat un 4% superiors a les de l’any passat.

En l’àmbit internacional, els mercats que més han crescut en valor el 2016 en comparació amb l’exercici anterior han estat Xile, Suècia, Rússia, Estats Units i Regne Unit. Totes les filials de Torres han millorat la seva facturació el 2016. La Xina s’ha vist afectada per un canvi de divises desfavorable i, malgrat registrar un increment del 2% en la moneda local, la facturació en euros ha disminuït un 5% i s’ha situat en 33,5 milions d’euros. Xile és la segona filial més important després de la Xina, amb 24 milions d’euros de facturació i 200 col·laboradors (a la filial asiàtica, treballen prop de 300 persones de les 1.300 que formen part de Torres).

Cellers Torres ha invertit un total de 15 milions d’euros el 2016, en línia amb la inversió realitzada en exercicis anteriors, en la millora dels cellers, compra de bótes i adquisició de terrenys a Xile i Espanya, entre altres accions. En matèria de R+D+i, s’ha destinat prop d’1 milió d’euros a diferents projectes, com la recuperació de varietats de raïm ancestrals, la investigació de les malalties de la fusta, l’aïllament i caracterització de llevats autòctons i l’estudi de tècniques i varietats per adaptar la vinya a l’augment de temperatures.

La inversió destinada a actuacions mediambientals i lluita contra el canvi climàtic representa, com cada any, l’11% dels beneficis. La principal actuació del 2016 en aquesta matèria ha consistit en l’ampliació de la instal·lació de plaques fotovoltaiques fins a 18.000 m2 en el principal celler de Torres a Pacs del Penedès.

Gràcies a l’ús d’energies renovables, que ja permeten cobrir el 25% de les necessitats energètiques d’aquest celler, i mesures d’eficiència energètica, optimització de l’ús de l’aigua i transport eco-eficient, Torres ha reduït les seves emissions de CO2 per ampolla en un 15,6% del 2008 al 2016 en tot el seu abast, és a dir, de la vinya al transport final.

L’objectiu de Cellers Torres per al 2017 és créixer un 2% en valor, si bé existeixen grans incògnites que poden incidir en les vendes als seus principals mercats; per una banda, el Brexit del Regne Unit i per altra, els efectes de la política nord-americana a Mèxic.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Es lliuren els distintius SICTED a empreses de l'Alt Penedès
Es lliuren els distintius SICTED a empreses de l'Alt Penedès

La regidora de Promoció Turística de l’Ajuntament de Vilafranca, M. Dolors Rius, i el president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, Sergi Vallès, han lliurat aquest matí  [ ... ]

Llegir més
El campus cinematogràfic Cinemadamare anul·la la seva estada a Vilafranca
El campus cinematogràfic Cinemadamare anul·la la seva estada a Vilafranca

Per motius logístics de darrera hora de l’organització, el campus cinematogràfic que havia d’acollir Vilafranca el proper mes de juliol queda suspès. El festival 2017 es realitzarà amb norm [ ... ]

Llegir més
S'obre a concurs l'explotació del bar del Casal Popular de Vilafranca
S'obre a concurs l'explotació del bar del Casal Popular de Vilafranca

Després de gairebé un any al capdavant del bar del Casal Popular, l’equip humà que gestiona La Barra del Casal Popular deixarà a inicis d’estiu la seva activitat a la seu de l'entitat vilafr [ ... ]

Llegir més
Olèrdola retrà homenatge aquest dissabte a Josep Raventós Valldosera, alcalde durant la segona Repúb...

Avui a les 12 del migdia, s’ha convocat al barri de Can Torres l’acte de “dignificació i restitució” de la figura de Josep Raventós Valldosera, alcalde d’Olèrdola durant la segona Repú [ ... ]

Llegir més
El Punt TIC Vilafranca Virtual inicia cursos de preparació ACTIC al juliol
El Punt TIC Vilafranca Virtual inicia cursos de preparació ACTIC al juliol

Des del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament  de Vilafranca, el Punt TIC Vilafranca Virtual inicia dos cursos intensius TIC per a la preparació de les persones per a la prova oficial [ ... ]

Llegir més
Creu Roja a l'Alt Penedès fa una crida a participar a la passejada solidària de l'11 de juny
Creu Roja a l'Alt Penedès fa una crida a participar a la passejada solidària de l'11 de juny

El diumenge 11 de juny es farà una passejada solidària a favor de la Creu Roja. Serà una ruta circular de 7 quilòmetres que passarà per Avinyó Nou, la Font de la Canya, i el Monestir de Sant S [ ... ]

Llegir més

El Cargol 941

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 22
Joan Fischer, Tomàs
Divendres dia 23
Zenó, Josep, Agripina
Dissabte dia 24
Joan Baptista
Diumenge dia 25
Pròsper, Guillem, Oròsia
Dilluns dia 26
Pelai, Joan, Pau, David, Perseveranda
Dimarts dia 27
Ciril, M.D. del Perpetu, Socors, Ladislau, Zoile
Dimecres dia 28
Ireneu, Pau I, Marcel·la

El santoral de l'any>