Cinc documentals sobre el vi per gaudir aquests dies


    Foto: unsplash // Domini Públic 

    La indústria cinematogràfica ha explorat tots, o gairebé tots, els àmbits culturals en els seus títols. Hem vist cintes basades en fets històrics, adaptacions de novel·les icòniques, pel·lícules que exploren l'avanç de la tecnologia o mostren un univers apocalíptic i fins i tot títols els quals molts avui els troben certa capacitat premonitòria.

    Dins del gran ventall de temes abordats en el setè art, la gastronomia és un dels que compta amb més presència sobre el cel·luloide. Pel·lícules com Julie & Julia, Chef o Burnt s'endinsen en l'àmbit culinari, mostrant-nos què és el que passa darrere dels fogons d'un gran restaurant. No obstant això, quan parlem de gastronomia no només ens referim al menjar, sinó que el terme també engloba la beguda. El vi, tan apreciat per cultures antigues com la romana, que comptava amb un déu per venerar-lo, Bacus, i al qual també li devem l'aparició del joc com a forma d'oci a la cultura popular, també ha estat protagonista i fil conductor de diverses pel·lícules al llarg de la història. No obstant això, avui us volem parlar de diversos documentals que aborden diferents aspectes relacionats amb el sector vitivinícola i que val la pena veure per la seva qualitat audiovisual i la seva fidelitat a l'essència del vi:

    El vi, el món i nosaltres

    Guardona en l'edició d'enguany del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava del Penedès, El vi, el món i nosaltres es posiciona com un documental que mostra com la globalització i les noves lleis de mercat han passat factura als petits productors. Antonio Lobo dirigeix ​​aquesta cinta on indaga com els canvis produïts al segle XX en relació amb la producció, distribució i consum de productes al voltant del món van motivar un procés de reajustament i adaptació al nou escenari mercantil de la indústria del Jerez-Sherry. Si bé se centra en l'evolució d'aquesta indústria centenària, la radiografia que Lobo ofereix sobre la situació actual en què es troba es pot extrapolar a la gran majoria de productors.

    Somm

    Estrenat l'any 2012, el documental va tenir tant d’èxit que tres anys més tard va sortir a la llum la seva continuació. D'aquesta manera, a Somm: A l'ampolla descobrirem com és el procés d'elaboració del vi de la mà de tastadors experts i enòlegs amb gran reputació internacional.

    Arribar a ser sommelier no és una tasca tan fàcil com se sol imaginar, més encara si vols dedicar-te a aquesta professió en les més altes esferes. Aquest documental, disponible a través de la plataforma Netflix, mostra el procés de preparació de quatre aspirants a sommelier per superar l'examen de Master of Wine.

     


    Font: Youtube

    Red Obsession

    Narrat per l'actor Russell Crowe, aquest documental de poc més d'una hora de durada se centra en la investigació de la indústria vitivinícola francesa, oferint als espectadors una panoràmica sobre el procés de producció, les varietats existents i la comercialització d'un dels vins més valorats del món.

    Un any a la Xampanya

    També a França, a les vinyes de Pinot noir, chardonnay i Meunier, es va rodar aquest documental que ha estat reconegut pels crítics com un dels millors que explora el món del vi. Estrenat el 2014, Un any a la Xampanya recull testimonis de primera mà del procés de producció d'aquest vi que compta amb una denominació d'origen llegendària.

    Decanted

    Perquè un vi triomfi cal molt més que una bona producció. Calen experts que tastin, matisin i promocionin la beguda a través de mitjans especialitzats. A Decanted acompanyarem a vuit enòlegs professionals que van aconseguir posar en valor els vins produïts a la Vall de Napa (Califòrnia). Una visió personal i realista sobre com funciona el sector i quines són les fases per les quals ha de passar un vi abans de ser comercialitzat.

    Rius - Mones


    Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

     

     

     

     

     

    El Cargol 1.290

    Penedès Guia

    El Santoral de la setmana

    Dimecres dia 27
    Alexandre, Rupert, Lídia

    Dijous dia 28
    Guntram, Sixt, Doroteu

    Divendres dia 29
    Ciril, Eustaci, Beatriu

    Dissabte dia 30
    Pere Regalat, Quirí, Règul, Clímac

    Diumenge dia 31
    Benjamí, Amós

    Dilluns dia 1
    Venanci, Hug, Teodora

    Dimarts dia 2
    Francesc de Pàola, Maria Egipcíaca

    Dimecres dia 3
    Ricard, Maria, Nicetas

     

    Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

    REDACCIÓ 

     93 890 00 11 (Ext.01)
    691 484 842

    Olga Aibar
    (Redactora en cap)
    redaccio@ elcargol.com

    Lorena Del Amor
    (Redactora) 
    penedes
    @ elcargol.com

    GESTIÓ COMERCIAL 

    93 890 00 11 (Ext. 02)

    Montse Calzado
    692 189 896
    comercial@ elcargol.com

    Noelia García
    625 414 156
    comercial2@ elcargol.com

    DISSENY I MAQUETACIÓ 

    93 890 00 11 (Ext. 03)

    Abdelghafour Eddalai
    publicitat
    @ elcargol.com
    elcargol
    @ elcargol.com