Unes 80 persones van debatre a Vilafranca sobre el desenvolupament de les renovables al Penedès

  L’equip del projecte Eudemon, l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP), el Centre d'Estudis del PaisatgeVitivinícola (CEPVI) i SOS Penedès, amb la col·laboració de la Plataforma Vegueria Penedès, van organitzar el passat cap de setmana a l’Escorxador de Vilafranca dues jornades de debat i reflexió amb el títol Energia i Territori al Penedès: on estem i cap on volem anar? 

  La primera part de les jornades van tenir lloc el divendres, amb les ponències per part de les entitats convocats al voltant del marc legal, els reptes socials i les estratègies territorials i paisatgístiques. Les jornades van ser presentades per Ramon Arnabat (IEP) i Jaume Moya (Eudemon) i comptaren amb les ponències de Lluis Laguna (IEP), Sígrid Muñiz (Eudemon), Pau Batlle (SOS Penedès) i Soazig  Darnay (CEPVI) que plantejaren els reptes i oportunitats de la transició energètica al Penedès des de diverses vessants. Hi van assistir una cinquantena de persones. Durant el debat posterior, es van tractar aspectes com la necessària implicació de les administracions  locals, la convivència entre producció agrària i generació energètica i les urgències provocades arran de la crisi climàtica, i la necessitat de replantejar els alts consums energètics actuals.

  Durant la segona part, celebrada el dissabte al matí, amb la participació d’una  trentena  d’assistents, es van presentar quatre experiències energètiques territorials. Xavier Urgell, regidor de medi ambient, va presentar “La comunitat energètica de Sant Jaume dels Domenys”; Ramon Roig, secretari de la cooperativa Osona Energia va presentar aquest projecte; l’enginyeria EMELCAT va presentar el Projecte CER.COOP per implementar les energies alternatives al cooperativisme agrari com a COVIDES; i Montserrat Ambrós, gerent de l’associació d’empresaris  del Polígon Bufalvent de Manresa, va presentar el projecte de gestió energètica dels polígons industrials de la capital del Bages i de part de la ciutat. Un conjunt de testimonis de models de producció i distribució d’energia des del cooperativisme i la col·laboració público-privada.

  La jornada es va tancar amb uns tallers sobre el model organitzatiu pel desplegament de les renovables, els mecanismes de participació ciutadana i governança energètica i els obstacles i les palanques al Penedès.

  Els diversos col·lectius organitzadors han anunciat que prosseguiran  els seus treballs conjunts i oferint espais de trobada i debat per a tots els sectors. Per la seva banda el projecte Eudemon organitzarà properes convocatòries al voltant de les possibilitats de l’agrovoltaica i del desenvolupament de comunitat energètiques en el marc industrial.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.230

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 26
  Timoteu, Titus, Paula, Robert, Esteve

  Divendres dia 27
  Àngela de Mèrici, Enric, Emeri, Julià

  Dissabte dia 28
  Tomàs d’Aquino, Flavià, Leònides

  Diumenge dia 29
  Pere Nolasc, Valeri

  Dilluns dia 30
  Martina, Adelelm, Jacinta

  Dimarts dia 31
  Joan Bosco, Marcel·la

  Dimecres dia 1
  Cecili, Brígida

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com