Aquest matí s’ha iniciat la segona edició de l’E-Connect!, un projecte nascut a l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca que consisteix a donar l’oportunitat als alumnes de treballar tres reptes reals proposats per empreses del territori. D’aquesta manera, els alumnes estan en contacte directe amb el món empresarial, un tàndem difícil de combinar de vegades.
Com a novetat enguany, s’ha incorporat un nou centre escolar de la Vila. Es tracta de l’escola Arsenal, que participarà per primera vegada en el projecte. Un total de 9 alumnes de l’escola d’art i més d’una vintena de l’Eugeni treballaran en els reptes. Pel que fa a les empreses participants enguany -les quals s’encarreguen de proposar els reptes als alumnes- hi ha Entrem, Ondunova i el Servei de Comerç de Vilafranca.
Aquest projecte rep el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i l'FEGP. L’objectiu, segons explicava el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, és “promoure l’emprenedoria, promocionar la Formació Professional i oferir eines a l’alumnat perquè adquireixen les competències necessàries per desenvolupar-se en el món professional”.
Per la seva banda, la regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha explicat que "es calcula que els alumnes que comencen a estudiar ara, hauran de canviar de feina 6 o 7 vegades en la seva vida”, motiu pel qual la regidora considera que “cal adaptar-se i trobar solucions als reptes que sorgeixin”, com es proposa a l'E-Connect!.
Així mateix, la directora de l’Institut Eugeni d’Ors, Dolors Arbós, es mostrava “molt contenta” per la consolidació d’aquest projecte, tot i les dificultats que van sorgir l’any passat amb el confinament. La directora destacava l’aprenentatge que n’extreuen els alumnes, que passa per l’adaptació als grups de treball que es formen, els quals són “molt diferents”. És “una oportunitat de veure com funciona una empresa”, afegia Arbós.
A partir d’avui, els alumnes hauran de decidir quin repte treballaran i rebran formacions sobre com elaborar un model de negoci seguint la tècnica SCOPE amb Jordi Puigdellívol, creador d’aquesta eina.
Els grups que aconsegueixin resoldre de la millor manera els reptes, rebran un premi per part de l’Ajuntament de Vilafranca.