el Cargol

Magazín del Penedès

Societat

Reclamen uns accessos segurs a l'entorn de l'escola Estalella Graells de Vilafranca

Membres de la junta de l'AMPA de l'escola Dr. Estalella Graells de Vilafranca, i de l'associació de veïns del Centre han realitzat aquesta tarda una roda de premsa davant de l'escola per exposar el problema de mobilitat i de seguretat que hi ha als accessos del col·legi durant les hores d'entrada i de sortida de classe. 

Tal i com explicava la directora, Mònica Calaf, "fa deu anys que es parla que al voltant de les dues escoles hi pugui haver una sortida més tranquil·la dels alumnes, sense cotxes". Fins i tot s'havia plantejat la idea de fer un illa de vianants a l'entorn de les dues escoles que arribés fins al carrer de la Font, lloc de sortida dels infants més petits, de P-3 a P-5".

Ara fa dos anys, l'associació de veïns del barri i les AMPES de les dues escoles es van reunir amb representants de l'Ajuntament per fer una prova pilot que va consistir en el tancament del carrer Puigmoltó de 8.45 a 9.15h, una prova que va funcionar durant el mes de maig i que va ser valorada molt positivament per tothom. Com a conseqüència, l'any passat es va mantenir aquest tancament. Tanmateix, ara es demana que s'ampliï a totes les hores d'entrada i sortida d'alumnes del centre, és a dir, de 12.15 a 12.45h, de 14.45 a 15.05, de 16.15 a 17h, tant al carrer Puigmoltó com al de la Font, per tal de millorar la seguretat dels alumnes i familiars que els van a buscar. Calaf apuntava que "estaria bé que al voltant de les dues escoles hi hagués un entorn agradable de conversa i per a poder relacionar-se, sense haver de preocupar-se dels cotxes".

Des de la comissió de mobilitat de l'escola, Jordi Guilera assegurava que "fa molt de temps que les entrades i sortides dels nens són un desgavell absolut, de trànsti, de soroll, de perill pels vianants, i de vulneració del codi de circulació per part dels conductors, que aparquen en doble filera al carrer del Carme.
Davant d'aquesta situació, els centres sol·liciten una nova reunió amb l'Ajuntament per exposar la seva proposta i intentar arribar a una entesa. En cas de no assolir-se cap acord, des de la comissió es plantegen mesures com ara concentracions festives reclamant aquestes millores.
Des de l'associació de veïns del Centre, Josep Maria Feliu, recordava que "l'associació de veïns del Centre fa anys que demanem que ampliïn les voreres del carrer de Sant Jocund i el del Carme, que són molt estretes i la gent ha de passar en fila índia. D'aquesta manera, els vehicles no s'aparcarien en doble fila, com passa actualment". També apuntava que "hem presentat diferents projectes lligats amb un pla de millora de la circulació de la zona. Ara és un bon moment de tornar a trobar-nos amb l'Ajuntament i de pensar la millor opció".

Precisament, mentre es realitzava la roda de premsa, s'ha produït un col·lapse circulatori al carrer Puigmoltó, just davant de l'escola, a l'hora de sortida dels infants, mentre que el carrer del Carme era ple de vehicles aparcats en doble filera.

 

0
0
0
s2smodern
Banner Example

Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !Vilafranca acollirà demà una Fira de consum de proximitat

Demà se celebrarà a Vilafranca la primera Fira per la república de Consum de proximitat, una primera edició que estarà centrada en els sectors energètics i de telecomunicacions. Serà de 10 a 20 [ ... ]

Llegir més
Finalitzen les obres de rehabilitació de l’edifici annex de la Torre medieval de Moja
Finalitzen les obres de rehabilitació de l’edifici annex de la Torre medieval de Moja

Ahir, amb l’acte de recepció de les obres, es van donar formalment per finalitzats els treballs de rehabilitació de l’edifici annex de la torre medieval de Moja. Les obres s’han executat en [ ... ]

Llegir més
En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès
En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès

El 14 d'octubre es va estrenar la primera obra de la Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès amb l’obra Dos embolics i una recomanació del grup Pa amb xocolata a Cal Rubió. Enguany, l'estren [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1017

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dimecres dia 5
Dalmau, Guerau, Crispina


Dijous dia 6
Nicolau, Pere Pasqual, Fortià, Asel·la


Divendres dia 7
Ambròs, Eutiquià, Fara


Dissabte dia 8
Immaculada Concepció de la Verge Maria, Esther


Diumenge dia 9
Restitut, Pere, Leocàdia


Dilluns dia 10
Eulàlia, M.D. de Loreto, Julià, Gregori


Dimarts dia 11
Damas, Pau de Narbona


Dimecres dia 12
Joana-Francesca, M.D. de Guadalupe, Sinesi