el cargol

Magazín del Penedès

Societat

Mas Albornà va inaugurar ahir el quiosc de l’Hospital Comarcal de l'Alt Penedès

Ahir a la tarda es va inaugurar el quiosc de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, que des de fa uns mesos gestiona la Fundació Mas Albornà, després que l’establiment hagués estat tancat durant un temps. L’acte va ser obert pel president del Patronat de la Fundació de Mas Albornà, Martí Solé, qui va explicar que la idea de Mas Albornà “és anar convertint aquest quiosc en un espai més participatiu de l’hospital, on es puguin fer activitats relacionades amb festivitats marcades, com el dia de la Mare, del Pare, Sant Jordi, etc. Que no es quedi en un quiosc simplement.”

Martí Solé va destacar la importància d’aquesta inauguració “ja que aquest quiosc és més que una feina per les persones assistides per Mas Albornà, és un tracte diari amb al gent, i fa que la nostra activitat es vegi més, i puguem normalitzar la seva presència social, formant part de la nostra vida quotidiana.”

De la seva banda, l’alcalde Pere Regull, que va cloure l’acte, va incidir en la necessitat que hi havia a l’hospital d’aquest quiosc, “es un servei important que va més enllà del servei hospitalari. Tenir accés a una revista, a uns caramels, a un llibre és un element humà molt important en aquest edifici sanitari. Molt més del que ens pensem”. L’Alcalde va reconèixer la gran tasca social que fa Mas Albornà, i els va fer arribar “el meu reconeixement”. Per Pere Regull, “han complert amb escreix la seva missió de normalitzat la seva presència al carrer i amb el públic. Són un referent ja en serveis com la bugaderia, la botiga d’embotits, la neteja del carrer, i ara, el quiosc.

El Quiosc de l’Hospital, que gestiona Mas Albornà, es convertirà en punt de venda de coca i cava pels volts de Sant Joan. El divendres 22 de juny instal·larà una carpa a l’entrada de consultes externes on es podran adquirir diferents tipus de coca, gràcies a la col·aboració amb La Granja i Caves Nadal. Així mateix, també es podran fer comandes per a la revetlla i la festivitat de Sant Joan. Aquesta és una activitat més que s’impulsa des del quiosc com a acte de dinamització del centre hospitalari, que és un dels objectius de l’establiment. La intenció del quiosc és involucrar-se i participar activament de la vida de l’hospital per contribuir a dinamitzar-lo. La primera acció ja es va fer per Sant Jordi amb una parada de venda de llibres i roses.

0
0
0
s2smodern

El cantant sadurninenc “El Chele” presentarà nou disc a Barcelona
El cantant sadurninenc “El Chele” presentarà nou disc a Barcelona

El cantant de rumba catalana sadurninenc Josep Fajardo "El Chele" presentarà aquest diumenge a Barcelona el seu tercer disc, Trasnochador. L'acte serà al centre cultural La Teixonera a les 12h.

Llegir més
Eugene Ionesco i Manuel de Pedrolo, aquest dijous a l'Escorxador
Eugene Ionesco i Manuel de Pedrolo, aquest dijous a l'Escorxador

  Aquest dijous a les 20h l'Escorxador de Vilafranca acollirà una taula rodona de Ionesco i Manuel de Pedrolo, De Ionesco a Pedrolo: experiències teatrals i recuperació de l’oblit.

Llegir més
Olèrdola destinarà 80.000€ a la proposta presentada abans del dia 2 que tingui més vots ciutadans...
Olèrdola destinarà 80.000€ a la proposta presentada abans del dia 2 que tingui més vots ciutadans

  Els veïns empadronats a Olèrdola majors de 18 anys ja poden proposar projectes per a invertir els 80.000 euros de la partida de pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Olèrdola d’a [ ... ]

Llegir més
Torna el Vermut Diabòlic a Vilafranca
Torna el Vermut Diabòlic a Vilafranca

Demà els Diables de Vilafranca organitzen el Vermut Diabòlic, acte ja consolidat a Vilafranca que portarà música electrònica a les 12.30h al parc de Sant Julià. Hi haurà vermut de la conegud [ ... ]

Llegir més
Vermut-reggae de presentació del Kingston Hits The Town vol. III
Vermut-reggae de presentació del Kingston Hits The Town vol. III

  Avui l'agrupació Kingston Hits the Town, que fomenta la cultura musical jamaicana a Vilafranca, farà un vermut amb reggae i una Sound Sistem per presentar el Kingston Hits the Town vol.III, q [ ... ]

Llegir més
Visita teatralitzada al cementiri de Vilafranca
Visita teatralitzada al cementiri de Vilafranca

Avui a les 20.30 es fa una visita teatralitzada pel cementiri de Vilafranca, que consistirà en una visita guiada amb diferents personatges que introduiran la història del cementiri i de la ciutat. [ ... ]

Llegir més

El Cargol 993

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 21
Lluís Gonzaga, Ramos

Divendres dia 22
Joan Fischer, Tomàs

Dissabte dia 23
Zenó, Josep, Agripina

Diumenge dia 24
Joan Baptista

Dilluns dia 25
Pròsper, Guillem, Oròsia

Dimarts dia 26
Pelai, Joan, Pau, David, Perseveranda

Dimecres dia 27
Ciril, M.D. del Perpetu, Socors, Ladislau, Zoile

El santoral de l'any>