el cargol

Magazín del Penedès

Societat

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha inaugurat aquest matí les Fires de Maig

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha inaugurat aquest matí les Fires de Maig o dels enamorats de Vilafranca. Ho ha fet acompanyat per diversos regidors del consistori, de membres la Comissió de les Fires, i també de Miguel Puig, doctor en Economia, professor associat de la Universitat Pompeu Fabra i director general del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya, que ha protagonitzat prèviament la conferència L'economia en un moment extraordinari.

Les Fires, que se celebren durant tot el cap de setmana, tenen enguany 130 expositors de diferents àmbits com l'automoció (32%), la maquinària agrícola (9%), el comerç i serveis (42%), el teixit associatiu (9%), el món del vi i la gastronomia (8%).

Durant els tres dies s'oferiran activitats a l'interior del recinte firal i també  paral·leles. Entre aquestes, se celebraran jornades professionals a l'Auditori municipal; a l'Espai Demo, ubicat a l'interior del recinte firal, s’oferiran xerrades i presentacions de 13 expositors de les fires.  Els més petits podran gaudir de l'espai Jugafira, amb tallers gratuïts guiats per monitors del Casal, ubicat entre pavellons, adreçat a infants de 6 a 14 anys.

D'altra banda, la tradicional Nit de l'Expositor se celebrarà dissabte a les 21.30h a l'Auditori Municipal. En finalitzar, es lliuraran els premis Enamora'ls, que enguany arriben a la 16a edició.

La fira d'artesans, que s'ubicarà a l'Avinguda Catalunya, tindrà una 50a de parades i oferirà durant tot el cap de setmana  tallers infantils.

0
0
0
s2smodern

Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.

    Sebastià Bennasar va rebre dimecres 3 d'octubre el 4t Premi de Novel·la Celler de Lletres al Centre Cultural de Sant Sadurní d'Anoia, durant la inauguració del Cicle Biblioteques amb [ ... ]

Llegir més
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller

El doctor Bonaventura Clotet, una de les principals autoritats en la investigació i la lluita contra la Sida, va presentar dijous passat el nou vi  blanc SiVida de Casa Ametller, elaborat a la fin [ ... ]

Llegir més
La regidora de Turisme de Subirats, alcaldessa accidental fins el 22 d'octubre
La regidora de Turisme de Subirats, alcaldessa accidental fins el 22 d'octubre

La regidora de Turisme, Benestar Social, Participació Ciutadana i Gent Gran de l'Ajuntament de Subirats, Àngels Pinyol, va ser nomenada alcaldessa accidental el passat divendres. L’alcalde Pere  [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1010

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Lluc, Just, Trifònia

Divendres dia 19
Pau de la Creu, Laura

Dissabte dia 20
Andreu, Artemi, Irene

Diumenge dia 21
Úrsula, Caius, Celina

Dilluns dia 22
Marc, Nunila, Alòdia

Dimarts dia 23
Servand, Germà, Oda

Dimecres dia 24
Antoni-Maria Claret