Ahir es va celebrar el primer ple ordinari presidit pel nou alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas

  Aquest dimarts es va celebrar el ple de setembre, primera sessió ordinària presidida pel nou alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas. La convocatòria tenia com a objectiu principal resoldre diverses qüestions de tràmit. En una primera part es va donar compte i aprovar els canvis al cartipàs municipals i en la composició de diversos òrgans. Les modificacions més rellevants motivades pel canvi d’alcaldia han estat el relleu del titular de diverses regidories i a algunes comissions informatives.

  Maria Rosell, que assumeix la primera tinença d’alcaldia i serà la nova portaveu del PDeCAT, es farà càrrec de les regidories de Promoció Econòmica, Turisme, Comerç i Ocupació. Per la seva banda, Josep Subirana deixa aquestes àrees per assumir Urbanisme, Hisenda i Administració General. La presa de possessió de l’alcaldia per part de Josep Maria Ribas també ha implicat que Montse Medall esdevingui la nova portaveu del partit, ERC.

  Deixalleria i servei de recollida de residus

  El plenari també va donar llum verda a la revisió de preus del servei de la deixalleria municipal. El PP va abstenir-se reclamant que es treballi per millorar el servei. La CUP va justificar el vot contrari a partir de la seva aposta per municipalitzar la deixalleria i recuperar la gestió directa de serveis externalitzats. El regidor de Medi Ambient, Toni Sisternas, va mostrar-se satisfet pel funcionament del servei. En un altre moment del ple també va informar que l’Ajuntament s’acollirà a un pla FEDER per instal.lar plaques fotovoltaiques que permetran reduir entre un 5 i un 8% el consum elèctric de l’edifici. Així mateix, s’han sol·licitat al Catàleg de Serveis de la Diputació unitats de papereres reciclades.

  També es van revisar, atenent a l’ajust de l’IPC, els preus del contracte del servei de recollida de residus. Tots els grups van votar-hi a favor, mentre que el PP va optar per una abstenció, demanant majors incentius i bonificacions per als veïns que participen del sistema porta a porta i per la rebaixa de la taxa d’escombraries.

  L’aprovació dels comptes generals de l’Ajuntament i del Patronat Cultural Parera del 2016 va comptar amb el suport dels dos grups del govern, a més d’ICV. La CUP va optar per l’abstenció, mentre el PSC i el PP van votar en contra, mantenint la posició que ja van defensar en el debat del pressupost.

  En aquest assumpte Josep Maria Ribas va recordar que s’ha superat  la regla de la despesa amb motiu de les obres del Centre Cultural però que s’està a l’espera de rebre diverses subvencions per poder complir els criteris del pla financer.

  Després de retirar un parell de punts de l’ordre del dia, es va consensuar la retirada d’una moció d’urgència del PSC en relació a una nova pista d’skate, per tal de treballar-la i consensuar-la més detingudament entre tots els grups.

  Precs i preguntes

  En un breu apartat de precs i preguntes, el Partit Popular va consultar diverses qüestions relacionades amb la via pública, com l’estat de diversos contenidos de vidre, el camp de futbol o el cementiri de Monistrol.  ICV també va preguntar per la data d’apertura del Centre Cultural de la plaça Nova. La CUP, per la seva banda, va preguntar quines actuacions s’estaven realitzant en relació a l’eliminació de les barreres arquitectòniques.

  El PSC, al seu torn, va alertar sobre la baixa periodicitat de celebració dels consells consultius, així com sobre l’estat d’algunes pistes de tennis municipals i també va preguntar per la situació en què es troba el conveni entre l’Ajuntament i l’Ateneu Agrícola.

  El govern va emplaçar-se a respondre algunes qüestions a les comissions informatives. Sobre el cementiri de Monistrol es va informar que des de l’Ajuntament s’està treballant en un projecte per condicionar-lo i també per habilitar un espai d’aparcament, i en relació amb l’Ateneu es va dir que faran un seguiment i continuaran mantenint converses amb l’entitat.

  La sessió es va prolongar durant poc més d’una hora.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.273

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 30
  Andreu,  Justina

  Divendres dia 1
  Eloi, Naüm, profeta, Natàlia

  Dissabte dia 2
  Silvà, Elisa

  Diumenge dia 3
  Francesc Xavier, Cassià, Magina

  Dilluns dia 4
  Joan Damascè, Bàrbara, Bernat, Ada

  Dimarts dia 5
  Dalmau o Dalmai, Sabas, Guerau de Braga, Crispina

  Dimecres dia 6
  Nicolau, Pere Pasqual, Fortià,  Asel.la 

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Lorena Del Amor
  (Redactora) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com