El PDeCAT defensa el Penedès als Pressupostos Generals de l’Estat

El PDeCAT del Penedès va presentar dilluns el conjunt d’esmenes a la Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que fan referència al territori de la Vegueria del Penedès. Carles Campuzano, portaveu al Congrés del PDeCAT, va descriure en detall quines havien estat les esmenes que defensaria a Madrid i que tenien a veure amb el Penedès. El diputat vilanoví va estar acompanyat per Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, Eva Serramià, presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Àngels Chacón, primera Tinenta d’Alcalde d’Igualada, i Jaume Casañas, president de la Vegueria del Penedès del PDeCAT.

En relació al territori, destaquen diferents blocs d’esmenes. Les relacionades amb les infraestructures feien referències a la carretera N-340 i la seva modernització al seu pas pel Penedès, des de Subirats fins al Vendrell, passant per Vilafranca i l’Arboç o la manca d’inversions als serveis de Rodalies R2 i R4. També s’han presentat esmenes a la inversió de l’Estat a la xarxa de l’alta velocitat, amb el baixador de l’AVE al Penedès com a projecte destacat i  la cobertura total al seu pas per Vilafranca del Penedès, una reclamació que es porta fent des de fa molts anys.

Pel que fa a la dinamització cultural i turística del Penedès, destaquen les inversions al VINSEUM de Vilafranca del Penedès, el Museu Victor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, i l’antic Cinema Brisamar a Coma-Ruga. També l’esmena per a considerar el Festival de Cinema de Sitges com a esdeveniment d’interès especial a efectes de beneficis fiscals, i l’adequació del passeig marítim de Vilanova i la Geltrú. Igualada va posar l’accent a les esmenes relacionades amb el dinamisme tecnològic, empresarial i el coneixement, potenciant el centre del 4D Health, i el projecte IGNIUS de fabricació Digital. També les demandes en termes de dinamització dels nuclis urbans amb els projectes de reforma i dinamització de barris als centres urbans de Igualada i El Vendrell.

Finalment, en el bloc social s’ha posat l’accent en la manca de recursos per al desenvolupament de la Llei de la Dependència al territori del Penedès, i en politiques actives per lluitar contra la pobresa infantil.

En paraules del president de la federació, Jaume Casañas, “el PDeCAT ha volgut traslladar les necessitats del territori i ha defensat a Madrid les esmenes que tenen a veure amb el Penedès. Lamentem que els partits polítics que donen suport als pressupostos, PP i Cs, s’hagin oblidat d’aquest territori que es diu Penedès, i esperem que amb aquestes esmenes puguin corregir les polítiques que donen servei i que determinen la qualitat de vida dels penedesencs i penedesenques” i afegia que “el Partit Demòcrata estarà al servei de tots i totes per tal de defensar el interessos del territori, volem ser un partit útil per solucionar els  problemes de la gent del Penedès”.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com