El Consell Comarcal de l'Alt Penedès respon les crítiques de l'Ajuntament de Torrelavit i li recorda que la connexió a Internet per als alumnes no és na competència comarcal

Davant les declaracions del govern de l’Ajuntament de Torrelavit en què afirmava que garantir la connexió a Internet per als alumnes de l’Alt Penedès és un servei i una competència comarcal i que aquest servei arriba amb retard, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès vol puntualitzar que aquest servei és competència únicament i exclusiva del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. A continuació reproduïm el comunicat íntegre.

En el context de la crisi de la coronavirus i de les dificultats que se’n deriven, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, a través del Servei d’Ensenyament, està gestionant amb diligència i rigor tots els serveis per als quals té competència de gestió, que essencialment són: l’Escola de Música de l’Alt Penedès (de gestió directa), el servei de transport escolar (contractes de transport i monitoratge) i les beques de menjador escolar.

El Servei d’Ensenyament del Consell Comarcal ha estat, des que va iniciar-se la crisi de la coronavirus, un exemple de compromís social i de col·laboració amb les mesures adoptades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, anant més enllà, en molts casos, de les pròpies competències.

Un dels exemples és la coordinació del repartiment de les targetes moneder per als alumnes que tenen concedida una beca de menjador escolar. Aquesta coordinació s’ha fet sempre seguint els criteris de la Generalitat i amb la màxima voluntat de contribució positiva, i s’ha dut a la pràctica amb l’esforç del personal del Servei Comarcal d’Ensenyament i amb la col·laboració dels ajuntaments.

A petició de la Generalitat, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès també ha col·laborat  facilitant el contacte entre el Departament d’Educació i els ajuntaments de la comarca per tal que el pla d’acció “Centres educatius en línia” (consistent en el repartiment de línies de connectivitat per a l’equitat digital de les famílies vulnerables) pugui avançar en el marc del projecte global de Catalunya.

 

  1. La lluita contra la crisi derivada de la coronavirus s’ha de basar en la col·laboració i en el compromís social; aquesta situació tan 

    1. complexa exigeix, més que mai, que totes les administracions estiguin a l’alçada a tots els nivells. En aquest sentit, entenem que les afirmacions realitzades per l’Ajuntament de Torrelavit poden generar desinformació o induir a error, i que és al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a qui cal dirigir-les.

     

    Des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, pensem i reiterem que, ara, l’objectiu comú és i ha de ser la màxima col·laboració entre totes les administracions, seguint els criteris d’eficiència de qui tingui la competència en cada cas.

     

     

    Vilafranca del Penedès, 16 d’abril de 2020


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com