Es nomena com a jutges de pau titular i substitut de Sant Sadurní a Josep Parera i Jordi Nin

  Dimarts es va celebrar el primer ple municipal del 2017, una sessió ràpida que es va prolongar durant una hora. El ple va acordar nomenar com a jutges de pau titular i substitut a Josep Parera i Jordi Nin. També es va aprovar inicialment una modificació puntual del pla d’ordenació urbanística en l’àmbit de la Unió de Cellers del Cava, per tal de corregir algunes incorreccions que presenta actualment el POUM.

  Tots els grups a excepció del PP, que s’hi va abstenir, van aprovar la modificació de l’ordenança fiscal per a la prestació del servei de teleassistència. Un canvi motivat per la rebaixa del cost del servei, cofinançat per la Diputació, i l’actualització del preu de la taxa que han d’abonar els usuaris del servei. La regidora d’Acció Social, Àngels Canals va recordar que l’Ajuntament fa una aportació anual d’uns 17.000 euros per aquest servei i va destacar l’augment d’usuaris registrat l’any passat – persones d’edat avançada i amb mobilitat reduïda- passant de 169 al 2015 als 188 del 2016.

  El regidor d’Habitatge Xavier Rojo va informar, després d’una petició formulada pel PSC, que des de fa poques setmanes el servei municipial està oferint assessorament a les famílies en relació als casos de les clàusules sòl de les hipoteques, per tal d’atendre persones de la vila que es troben afectades.

  Precs i preguntes

  Al torn de precs i preguntes, el govern va contestar a un recordatori de Iniciativa sobre el compromís de millorar l’estat i la seguretat dels ponts del barri Vilarnau, explicant que ja s’ha actuat sobre les fustes de la construcció i que s’està a l’espera de concretar tècnicament la millora de la seguretat de les baranes de la instal·lació.

  Des de la CUP es va preguntar sobre la situació dels treballadors de la Casa dels Avis, després de la finalització del darrer conveni laboral dels antics treballadors. Àngels Canals va traslladar el compromís de l’Ajuntament perquè es mantinguin i en alguns casos es puguin millorar fins i tot les condicions laborals.

  El PSC va presentar una bateria de consultes en relació a assumptes com la petició d’una partida de tres milions d’euros al Pressupost de la Generalitat 2017 per a la construcció d’un auditori a la vila – i que finalment es va aclarir que havia estat presentada pel grup de Catalunya Sí Que es Pot - la instal.lació d’una marquesina a una parada de bus propera al Casal de la Gent Gran, l’abús en les zones de càrrega i descàrrega comercial, la situació d’alguns espais del carrer, la no participació de l’Ajuntament en la campanya promocional de la Ruta del Xató o la manca de seguretat de la que es queixen usuaris de l’aparcament de RENFE.

  Des del govern es va assenyalar que s’ha reforçat el servei policial a l’estació de tren i de la necessitat de millorar la senyalització i regulació per una millor regulació de les zones d’estacionament de càrrega i descàrrega. També es va informar de les gestions per a la instal.lació de la marquesina a la parada de bus i per resoldre l’estat d’alguns espais, com les humitats al pas entre el carrer Sant Pere i la plaça dels Gotims.

   

   


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  Ja es coneixen els números guanyadors del sorteig de la Mega Panera de Comerç del Foix
  Ja es coneixen els números guanyadors del sorteig de la Mega Panera de Comerç del Foix

  Aquest matí ha tingut lloc el sorteig de la Mega Panera de Comerç del Foix a les dependències del  local d’entitats. L'acte s'ha celebrat en presència de membres de la junta i de l’alcaldes [ ... ]

  Llegir més
  Avui i divendres vinent hi haurà mercat a Vilafranca
  Avui i divendres vinent hi haurà mercat a Vilafranca

  El tradicional mercat dels dissabtes que se celebra a Vilafranca tindrà lloc avui i divendres vinent, en motiu que les festivitats de Nadal i de Cap d'Any s'escauen en dissabte.

  Llegir més
  El Mercat dels Monjos ha celebrat els seus 30 anys
  El Mercat dels Monjos ha celebrat els seus 30 anys

  El Mercat setmanal de Santa Margarida i els Monjos va celebrar ahir diumenge el trentè aniversari de la seva creació amb un acte institucional de commemoració i un passeig de les autoritats pel r [ ... ]

  Llegir més

  El Cargol 1.178

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  Cellers de la DO Penedès

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 20
  Fabià, Sebastià

  Divendres dia 21
  Fruitós, Agnès

  Dissabte dia 22
  Vicenç, Anastasi

  Diumenge dia 23
  Ildefons, Francesc Gil, Climent

  Dilluns dia 24
  Francesc, Felicià

  Dimarts dia 25
  Bretanió, Elvira

  Dimecres dia 26
  Timoteu, Titus, Paula, Robert, Esteve

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com