Es nomena com a jutges de pau titular i substitut de Sant Sadurní a Josep Parera i Jordi Nin

    Dimarts es va celebrar el primer ple municipal del 2017, una sessió ràpida que es va prolongar durant una hora. El ple va acordar nomenar com a jutges de pau titular i substitut a Josep Parera i Jordi Nin. També es va aprovar inicialment una modificació puntual del pla d’ordenació urbanística en l’àmbit de la Unió de Cellers del Cava, per tal de corregir algunes incorreccions que presenta actualment el POUM.

    Tots els grups a excepció del PP, que s’hi va abstenir, van aprovar la modificació de l’ordenança fiscal per a la prestació del servei de teleassistència. Un canvi motivat per la rebaixa del cost del servei, cofinançat per la Diputació, i l’actualització del preu de la taxa que han d’abonar els usuaris del servei. La regidora d’Acció Social, Àngels Canals va recordar que l’Ajuntament fa una aportació anual d’uns 17.000 euros per aquest servei i va destacar l’augment d’usuaris registrat l’any passat – persones d’edat avançada i amb mobilitat reduïda- passant de 169 al 2015 als 188 del 2016.

    El regidor d’Habitatge Xavier Rojo va informar, després d’una petició formulada pel PSC, que des de fa poques setmanes el servei municipial està oferint assessorament a les famílies en relació als casos de les clàusules sòl de les hipoteques, per tal d’atendre persones de la vila que es troben afectades.

    Precs i preguntes

    Al torn de precs i preguntes, el govern va contestar a un recordatori de Iniciativa sobre el compromís de millorar l’estat i la seguretat dels ponts del barri Vilarnau, explicant que ja s’ha actuat sobre les fustes de la construcció i que s’està a l’espera de concretar tècnicament la millora de la seguretat de les baranes de la instal·lació.

    Des de la CUP es va preguntar sobre la situació dels treballadors de la Casa dels Avis, després de la finalització del darrer conveni laboral dels antics treballadors. Àngels Canals va traslladar el compromís de l’Ajuntament perquè es mantinguin i en alguns casos es puguin millorar fins i tot les condicions laborals.

    El PSC va presentar una bateria de consultes en relació a assumptes com la petició d’una partida de tres milions d’euros al Pressupost de la Generalitat 2017 per a la construcció d’un auditori a la vila – i que finalment es va aclarir que havia estat presentada pel grup de Catalunya Sí Que es Pot - la instal.lació d’una marquesina a una parada de bus propera al Casal de la Gent Gran, l’abús en les zones de càrrega i descàrrega comercial, la situació d’alguns espais del carrer, la no participació de l’Ajuntament en la campanya promocional de la Ruta del Xató o la manca de seguretat de la que es queixen usuaris de l’aparcament de RENFE.

    Des del govern es va assenyalar que s’ha reforçat el servei policial a l’estació de tren i de la necessitat de millorar la senyalització i regulació per una millor regulació de les zones d’estacionament de càrrega i descàrrega. També es va informar de les gestions per a la instal.lació de la marquesina a la parada de bus i per resoldre l’estat d’alguns espais, com les humitats al pas entre el carrer Sant Pere i la plaça dels Gotims.

     

     


    Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

     

     

     

     

     

    Penedès Guia

    El Santoral de la setmana

    Dijous dia 18
    Eleuteri

    Divendres dia 19
    Lleó IX, Papa, Vicenç

    Dissabte dia 20
    Agnès, Sulpici, Oda

    Diumenge dia 21
    Anselm, Silví

    Dilluns dia 22
    Caius, Soter, Agapit I

    Dimarts dia 23
    Jordi, Gerard, Adalbert

    Dimecres dia 24
    La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

    Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

    REDACCIÓ 

     93 890 00 11 (Ext.01)
    691 484 842

    Olga Aibar
    (Redactora en cap)
    redaccio@ elcargol.com

    Lorena Del Amor
    (Redactora) 
    penedes
    @ elcargol.com

    GESTIÓ COMERCIAL 

    93 890 00 11 (Ext. 02)

    Montse Calzado
    692 189 896
    comercial@ elcargol.com

    Noelia García
    625 414 156
    comercial2@ elcargol.com

    DISSENY I MAQUETACIÓ 

    93 890 00 11 (Ext. 03)

    Abdelghafour Eddalai
    publicitat
    @ elcargol.com
    elcargol
    @ elcargol.com