Es nomena com a jutges de pau titular i substitut de Sant Sadurní a Josep Parera i Jordi Nin

  Dimarts es va celebrar el primer ple municipal del 2017, una sessió ràpida que es va prolongar durant una hora. El ple va acordar nomenar com a jutges de pau titular i substitut a Josep Parera i Jordi Nin. També es va aprovar inicialment una modificació puntual del pla d’ordenació urbanística en l’àmbit de la Unió de Cellers del Cava, per tal de corregir algunes incorreccions que presenta actualment el POUM.

  Tots els grups a excepció del PP, que s’hi va abstenir, van aprovar la modificació de l’ordenança fiscal per a la prestació del servei de teleassistència. Un canvi motivat per la rebaixa del cost del servei, cofinançat per la Diputació, i l’actualització del preu de la taxa que han d’abonar els usuaris del servei. La regidora d’Acció Social, Àngels Canals va recordar que l’Ajuntament fa una aportació anual d’uns 17.000 euros per aquest servei i va destacar l’augment d’usuaris registrat l’any passat – persones d’edat avançada i amb mobilitat reduïda- passant de 169 al 2015 als 188 del 2016.

  El regidor d’Habitatge Xavier Rojo va informar, després d’una petició formulada pel PSC, que des de fa poques setmanes el servei municipial està oferint assessorament a les famílies en relació als casos de les clàusules sòl de les hipoteques, per tal d’atendre persones de la vila que es troben afectades.

  Precs i preguntes

  Al torn de precs i preguntes, el govern va contestar a un recordatori de Iniciativa sobre el compromís de millorar l’estat i la seguretat dels ponts del barri Vilarnau, explicant que ja s’ha actuat sobre les fustes de la construcció i que s’està a l’espera de concretar tècnicament la millora de la seguretat de les baranes de la instal·lació.

  Des de la CUP es va preguntar sobre la situació dels treballadors de la Casa dels Avis, després de la finalització del darrer conveni laboral dels antics treballadors. Àngels Canals va traslladar el compromís de l’Ajuntament perquè es mantinguin i en alguns casos es puguin millorar fins i tot les condicions laborals.

  El PSC va presentar una bateria de consultes en relació a assumptes com la petició d’una partida de tres milions d’euros al Pressupost de la Generalitat 2017 per a la construcció d’un auditori a la vila – i que finalment es va aclarir que havia estat presentada pel grup de Catalunya Sí Que es Pot - la instal.lació d’una marquesina a una parada de bus propera al Casal de la Gent Gran, l’abús en les zones de càrrega i descàrrega comercial, la situació d’alguns espais del carrer, la no participació de l’Ajuntament en la campanya promocional de la Ruta del Xató o la manca de seguretat de la que es queixen usuaris de l’aparcament de RENFE.

  Des del govern es va assenyalar que s’ha reforçat el servei policial a l’estació de tren i de la necessitat de millorar la senyalització i regulació per una millor regulació de les zones d’estacionament de càrrega i descàrrega. També es va informar de les gestions per a la instal.lació de la marquesina a la parada de bus i per resoldre l’estat d’alguns espais, com les humitats al pas entre el carrer Sant Pere i la plaça dels Gotims.

   

   


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  Els dibuixants Carlos Azagra i Encarna Revuelta seran aquesta tarda a Vilafranca per signar còmics
  Els dibuixants Carlos Azagra i Encarna Revuelta seran aquesta tarda a Vilafranca per signar còmics

  Foto: Salón del Cómic de Zaragoza Carlos Azagra, creador i dibuixant dels personatges de PGB "Pedro Pico y Pico Vena" i de les revistes El Jueves i Makoki, entre altres, i la colorista Encarna R [ ... ]

  Llegir més
  Crema el quadre elèctric d’una empresa de pinsos dels Monjos
  Crema el quadre elèctric d’una empresa de pinsos dels Monjos

  Aquest matí  s’ha produït un incendi a un quadre elèctric de la sala de distribució d’una empresa de pinsos ubicada a l’avinguda Pla de l’estació de Santa Margarida i els Monjos.

  Llegir més
  Bandau estrenarà divendres una nova cançó, 'Finals d'agost', que parla sobre la Festa Major de Vilaf...
  Bandau estrenarà divendres una nova cançó, 'Finals d'agost', que parla sobre la Festa Major de Vilafranca

  El grup penedesenc Bandau estrenarà aquest divendres una cançó titulada Finals d'agost. En aquesta nova peça el grup parla sobre la Festa Major de Vilafranca i les experiències de tots aquells  [ ... ]

  Llegir més

  El Cargol 1.206-1.207

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  Cellers de la DO Penedès

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 4
  Joan-Maria, Perpètua

  Divendres dia 5
  M.D. de les Neus, Osvald, Afra

  Dissabte dia 6
  Just, Pastor, Hormisdes

  Diumenge dia 7
  Sixt II, Gaietà, Albert

  Dilluns dia 8
  Domènec, Ciríac

  Dimarts dia 9
  Domicià, Romà, Esteve

  Dimecres dia 10
  Llorenç, Deodat, Astèria

  Dijous dia 11
  Clara, Tiburci, Susanna

  Divendres dia 12
  Herculà, Hilària

  Dissabte dia 13
  Poncià, Hipòlit, Cassià, Aurora

  Diumenge dia 14
  Maximilià-Maria, Eusebi, Anastàsia

  Dilluns dia 15
  Assumpció de Maria

  Dimarts dia 16
  Esteve d’Hongria, Roc, Serena

  Dimecres dia 17
  Jacint, Beatriu, Eusebi

  Dijous dia 18
  Agapit, Helena

  Divendres dia 19
  Magí, Lluís d’Anjou

  Dissabte dia 20
  Bernat, Cristòfor, Samuel

  Diumenge dia 21
  Pius, Privat, Ciríaca

  Dilluns dia 22
  Timoteu

  Dimarts dia 23
  Rosa de Lima, Felip Benici

  Dimecres dia 24
  Bartomeu, Enília, Àurea

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com