el Cargol

Magazín del Penedès

Política

El ple de Sant Sadurní aprova anomenar el Casal d'Entitats com a "Casal d'Entitats 1 d'Octubre"

Ahir es va celebrar el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Sant Sadurní. En una primera part de tràmit, es van resoldre diverses qüestions administratives com la modificació de l’acord plenari en relació a la cessió d’un terreny a Covides, una nova modificació del planejament urbanístic o l’actualització dels estatuts de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Durant el ple es va aprovar un nou sistema d’enregistrament en vídeo dels plens municipals certificats digitalment i que tindrà validesa jurídica com a acta. La CUP, a més de votar a favor va posar l’accent en la necessitat d’atendre tots els ciutadans amb deficiències auditives i també va insistir en la possibilitat que obre la tecnologia a retransmetre els plens en directe via streaming.

Prop de 55.000 euros destinats a projectes solidaris

Com és habitual a finals d’any, el ple municipal també va donar llum verda a la proposta del Consell de Cooperació en relació als ajuts a projectes solidaris. Enguany es destinarà 54.943 euros en suport a iniciatives al Tercer Món de les entitats Creu Roja Alt Penedès, Mans Unides, Entrepobles i Amizade Junts amb Moçambic, en programes adreçats a combatre la desnutrició i la seguretat alimentària, la millora de les comunicacions, l’educació o la formació en zones rurals.

Amb l’abstenció del PSC i la CUP, que van mostrar el seu desacord pels criteris del govern a l’hora de donar i canviar el destí de les subvencions a entitats, es va aprovar dotar d’una partida de 1.500 euros a la xarxa d’àrees de pernocta i augmentar en 3.000 euros la subvenció a SOM Sant Sadurní.

Mocions

En el torn de mocions, la CUP va aconseguir el suport unànime de la resta del plenari en la seva proposta per impulsar un pla de vies escolars segures, per tal de reforçar la seguretat al voltant dels centres educatius. Per tal de treballar en aquesta iniciativa es crearà una comissió de treball, amb la presència de la comunitat educativa, tècnics i grups polítics municipals.

Casal d’Entitats 1 d’Octubre

El govern del PDeCAT i ERC, amb el suport de la CUP, van aprovar també l’acord per donar nom al Casal d’Entitats del carrer Marc Mir com a Casal d’Entitats 1 d’Octubre, petició presentada per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

El PSC i el PP, que van votar-hi en contra, i ICV, que s’hi va abstenir, van desmarcar-se de la decisió per considerar que resta neutralitat a aquest espai i s’allunya del camí del diàleg i el foment de la convivència entre tots les veïns i les associacions del municipi.

Amb alguna esmena en el redactat, tots els grups van acompanyar amb el vot favorable la moció del PSC en suport a la mobilització dels metges i en defensa de dotar de majors recursos a l’Atenció Primària i el sistema sanitari públic. Des dels grups del govern es va subratllar els esforços realitzats per revertir la situació.

0
0
0
s2smodern
Banner Example

Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !Vilafranca acollirà demà una Fira de consum de proximitat

Demà se celebrarà a Vilafranca la primera Fira per la república de Consum de proximitat, una primera edició que estarà centrada en els sectors energètics i de telecomunicacions. Serà de 10 a 20 [ ... ]

Llegir més
Finalitzen les obres de rehabilitació de l’edifici annex de la Torre medieval de Moja
Finalitzen les obres de rehabilitació de l’edifici annex de la Torre medieval de Moja

Ahir, amb l’acte de recepció de les obres, es van donar formalment per finalitzats els treballs de rehabilitació de l’edifici annex de la torre medieval de Moja. Les obres s’han executat en [ ... ]

Llegir més
En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès
En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès

El 14 d'octubre es va estrenar la primera obra de la Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès amb l’obra Dos embolics i una recomanació del grup Pa amb xocolata a Cal Rubió. Enguany, l'estren [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1017

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dimecres dia 5
Dalmau, Guerau, Crispina


Dijous dia 6
Nicolau, Pere Pasqual, Fortià, Asel·la


Divendres dia 7
Ambròs, Eutiquià, Fara


Dissabte dia 8
Immaculada Concepció de la Verge Maria, Esther


Diumenge dia 9
Restitut, Pere, Leocàdia


Dilluns dia 10
Eulàlia, M.D. de Loreto, Julià, Gregori


Dimarts dia 11
Damas, Pau de Narbona


Dimecres dia 12
Joana-Francesca, M.D. de Guadalupe, Sinesi