LA CLAU II

  Encara recordo quan la meva àvia, asseguda a la vora de la llar de foc m’explicava tot el que havien viscut abans, durant i després de la guerra. No sé què diria ara si veiés com s’ha transformat el seu estimat país.  Aquest país que s’ha fet gran gràcies als petits comerços, a les famílies que han dedicat la seva vida a l’empresa familiar, a les noies i nois que aprenien “l’ofici” des de ben jovenets...

  Quan sentia que algú reclamava la neteja als carrers, ella ens explicava que quan era petita, la seva mare, li feia netejar el tros de carrer que tenia davant del portal de casa.  I no reclamava que es tornés a fer, faltaria més, ella reclamava més consciència social per no embrutar tant i no demanar tantes responsabilitats als altres.

  La clau de tot plegat era la responsabilitat que tots tenim vers la nostra societat i que, aquesta societat, estigui liderada per gent del carrer, que sàpiga què és treballar la terra. Algú que amb la seva feina hagi tirat endavant allò que havia començat la mare o el pare. Algú a qui puguis mirar als ulls i no t’aparti la mirada. Perquè, segons ella, s’havien perdut les formes. Pobreta, l’àvia, si veiés ara tot el que es diu a les xarxes socials i com s’atreveix tothom a insultar i a criticar sense comprovar si allò que es diu és o no veritat.

  La clau de tot plegat, em deia, era no perdre els orígens, no perdre aquesta identitat que ens havia fet ser el país que som.

  Ella em va ensenyar que treballés on treballés ho fes sempre amb la mateixa il·lusió i amb la mateixa responsabilitat. Que treballés per la gent. Ella ja parlava de servei públic sense saber ni què era. 


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.230

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 26
  Timoteu, Titus, Paula, Robert, Esteve

  Divendres dia 27
  Àngela de Mèrici, Enric, Emeri, Julià

  Dissabte dia 28
  Tomàs d’Aquino, Flavià, Leònides

  Diumenge dia 29
  Pere Nolasc, Valeri

  Dilluns dia 30
  Martina, Adelelm, Jacinta

  Dimarts dia 31
  Joan Bosco, Marcel·la

  Dimecres dia 1
  Cecili, Brígida

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com