Gastronomia, tradició i proximitat, el maridatge de la Fira del Gall

  Vilafranca del Penedès s'ha tornat a convertir aquest passat cap de setmana en el màxim aparador de gastronomia, tradició i proximitat. Ha arribat la 358a Fira del Gall, una fira tradicional que ens retorna als orígens i que referma la idiosincràsia de la ciutat i del conjunt de la comarca.

  La Fira del Gall és, per excel·lència, un dels aparadors d'aviram i de proximitat més grans de Catalunya, que gira entorn del Gall del Penedès, amb indicació geogràfica protegida. D'altra banda, considero que és un dels actes més profitosos dels que es duen a terme a la vila, en tant que cada any s'intenta incorporar alguna novetat que faci créixer l'esdeveniment i, al mateix temps, que serveixi de reclam perquè la gent d'arreu s'animi apropar-se a la vila. Entre els aspectes que s'han anat incorporant recentment, destaca la venda d'altres productes relacionats amb el Gall del Penedès, la creació de nous espais que ofereixen la possibilitat d'endur-nos el menjar a casa o, enguany, l'augment d'hectàrees de la fira, que ha fet que hi hagi una major esponjositat i repartiment dels espais.

  Tanmateix, a la fira també disposava d'altres activitats que van més enllà del tradicional mercat d'aviram; com per exemple, les diferents mostres gastronòmiques, les degustacions dels nostres vins i caves de la D.O., el mercat d'artesania, la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma... i un gran ventall d'activitats. No obstant això, cal recalcar que en aquesta edició s'han commemorat els 25 anys de la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, un acte que aplega diverses peces de l'imaginari festiu popular de ploma d'àmbit català i que, potser, enguany s'hauria pogut haver potenciat més, tenint en compte l'efemèride, ja que no s'ha dut a terme cap esdeveniment especial en comparació a les edicions anteriors.

  Finalment, com aspecte de millora, crec que s'hauria de repensar i potenciar la programació del dissabte a la tarda, pel fet que l'activitat era gairebé nul·la malgrat l'alta afluència de públic. D'aquesta manera, a la tarda, només es podia visitar les paradetes d'artesans i entitats, comprar a la ‘gastrobotiga’ i poca cosa més… perquè la mostra d'aviram era inaccessible i tampoc hi havia la possibilitat de dur a terme cap degustació gastronòmica... quan precisament, això, és el pal de paller de la fira.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.305

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 11
  Benet, Pius I, Olga

  Divendres dia 12
  Abundi, Ignasi, Marciana, Joan Gualbert

  Dissabte dia 13
  Enric, Eusebi, Sara

  Diumenge dia 14
  Camil, Francesc, Adela

  Dilluns dia 15
  Bonaventura, Antíoc

  Dimarts dia 16
  M.D. del Carme, Magdalena

  Dimecres dia 17
  Aleix, Justa, Marcel·lina

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Roger Freixa
  (Redactor) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com