Impulsem l'economia del Penedès

  El passat juliol es va aprovar el Decret de Reglament de la Llei de facilitació de l'activitat econòmica, que el Govern va impulsar per designar projectes empresarials que, per les seves característiques, són projectes estratègics en l'àmbit de la indústria i dels serveis a la producció.

  El Decret preveu que aquests projectes estratègics puguin beneficiar-se d'una agilització de tràmits sense precedents per accelerar-ne la implantació, que suposarà fins a 9 mesos de reducció en el termini ordinari per a la seva implantació, traduint-se també en un gran estalvi econòmic per aquestes iniciatives empresarials.

  Entre altres criteris per considerar estratègic un projecte empresarial, aquest ha de suposar una generació mínima de 75 llocs de treball directes durant un període mínim de 3 anys, a partir d'una inversió mínima de 20 milions d'euros. A partir del coneixement de les diverses realitats territorials, del diàleg entre la Delegació del Govern al Penedès i el Departament d'Empresa i treball, aquests requisits al nostre territori es redueixen a la meitat. És a dir, al Penedès es consideraran estratègics aquells projectes en l'àmbit de la indústria amb una inversió mínima de 10 milions d'euros i la creació de 35 llocs de treball. Aquesta és una gran notícia pel nostre territori que ens ha de permetre avançar en la reindustiralització de la nostra economia, fent-nos encara més atractius a l'arribada de nous projectes empresarials.

  Aquest decret també estableix l'esperit simplificador de la llei, ja que consolida el paper clau de la Finestreta Única Empresarial (FUE) per mitjà de Canal Empresa com a portal únic al qual els professionals i les empreses han d'adreçar-se per relacionar-se amb les administracions. I, a més, també estableix la creació del directori d'empreses, establiments i registres, eina que concentrarà tota la informació que les administracions tenen sobre els titulars de les activitats econòmiques i els establiments on es desenvolupen.

  El Penedès és una zona estratègica pel país, tenint la capacitat ser-ne un referent econòmic, vertebrant tot el seu territori a partir del llegat industrial que ja té, a la vegada que preserva els seus valors paisatgístics com a tret diferencial.

  És per tots aquests motius, que davant d'aquest nou marc normatiu, s'obren de nou grans oportunitats per al desenvolupament industrial al Penedès, a través de l'impuls de projectes estratègics de l'àmbit industrial i dels serveis a la producció que aportaran al nostre territori la reindustrialització, la generació d'ocupació i la innovació que tant necessitem.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.263

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 21
  Mateu o Leví, Maria, Ifigènia, Celina

  Divendres dia 22
  Maurici,Digna,  Fèlix IV

  Dissabte dia 23
  Tecla,Andreu,Lli o Linus

  Diumenge dia 24
  M.D de la Mercè, Gerard,Pacífic

  Dilluns dia 25
  Dalmau Moner, Coloma de Farners,M.D de la Misericòrdia, Aurèlia

  Dimarts dia 26
  Cosme i Damià, Nil, Justina

  Dimecres dia 27
  Vicenç de Paül, Caius, Adolf i Joan

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Lorena Del Amor
  (Redactora) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com