Impulsem l'economia del Penedès

    El passat juliol es va aprovar el Decret de Reglament de la Llei de facilitació de l'activitat econòmica, que el Govern va impulsar per designar projectes empresarials que, per les seves característiques, són projectes estratègics en l'àmbit de la indústria i dels serveis a la producció.

    El Decret preveu que aquests projectes estratègics puguin beneficiar-se d'una agilització de tràmits sense precedents per accelerar-ne la implantació, que suposarà fins a 9 mesos de reducció en el termini ordinari per a la seva implantació, traduint-se també en un gran estalvi econòmic per aquestes iniciatives empresarials.

    Entre altres criteris per considerar estratègic un projecte empresarial, aquest ha de suposar una generació mínima de 75 llocs de treball directes durant un període mínim de 3 anys, a partir d'una inversió mínima de 20 milions d'euros. A partir del coneixement de les diverses realitats territorials, del diàleg entre la Delegació del Govern al Penedès i el Departament d'Empresa i treball, aquests requisits al nostre territori es redueixen a la meitat. És a dir, al Penedès es consideraran estratègics aquells projectes en l'àmbit de la indústria amb una inversió mínima de 10 milions d'euros i la creació de 35 llocs de treball. Aquesta és una gran notícia pel nostre territori que ens ha de permetre avançar en la reindustiralització de la nostra economia, fent-nos encara més atractius a l'arribada de nous projectes empresarials.

    Aquest decret també estableix l'esperit simplificador de la llei, ja que consolida el paper clau de la Finestreta Única Empresarial (FUE) per mitjà de Canal Empresa com a portal únic al qual els professionals i les empreses han d'adreçar-se per relacionar-se amb les administracions. I, a més, també estableix la creació del directori d'empreses, establiments i registres, eina que concentrarà tota la informació que les administracions tenen sobre els titulars de les activitats econòmiques i els establiments on es desenvolupen.

    El Penedès és una zona estratègica pel país, tenint la capacitat ser-ne un referent econòmic, vertebrant tot el seu territori a partir del llegat industrial que ja té, a la vegada que preserva els seus valors paisatgístics com a tret diferencial.

    És per tots aquests motius, que davant d'aquest nou marc normatiu, s'obren de nou grans oportunitats per al desenvolupament industrial al Penedès, a través de l'impuls de projectes estratègics de l'àmbit industrial i dels serveis a la producció que aportaran al nostre territori la reindustrialització, la generació d'ocupació i la innovació que tant necessitem.

    Rius - Mones


    Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

     

     

     

     

     

    El Cargol 1.290

    Penedès Guia

    El Santoral de la setmana

    Dimecres dia 27
    Alexandre, Rupert, Lídia

    Dijous dia 28
    Guntram, Sixt, Doroteu

    Divendres dia 29
    Ciril, Eustaci, Beatriu

    Dissabte dia 30
    Pere Regalat, Quirí, Règul, Clímac

    Diumenge dia 31
    Benjamí, Amós

    Dilluns dia 1
    Venanci, Hug, Teodora

    Dimarts dia 2
    Francesc de Pàola, Maria Egipcíaca

    Dimecres dia 3
    Ricard, Maria, Nicetas

     

    Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

    REDACCIÓ 

     93 890 00 11 (Ext.01)
    691 484 842

    Olga Aibar
    (Redactora en cap)
    redaccio@ elcargol.com

    Lorena Del Amor
    (Redactora) 
    penedes
    @ elcargol.com

    GESTIÓ COMERCIAL 

    93 890 00 11 (Ext. 02)

    Montse Calzado
    692 189 896
    comercial@ elcargol.com

    Noelia García
    625 414 156
    comercial2@ elcargol.com

    DISSENY I MAQUETACIÓ 

    93 890 00 11 (Ext. 03)

    Abdelghafour Eddalai
    publicitat
    @ elcargol.com
    elcargol
    @ elcargol.com