Impulsem l'economia del Penedès

  El passat juliol es va aprovar el Decret de Reglament de la Llei de facilitació de l'activitat econòmica, que el Govern va impulsar per designar projectes empresarials que, per les seves característiques, són projectes estratègics en l'àmbit de la indústria i dels serveis a la producció.

  El Decret preveu que aquests projectes estratègics puguin beneficiar-se d'una agilització de tràmits sense precedents per accelerar-ne la implantació, que suposarà fins a 9 mesos de reducció en el termini ordinari per a la seva implantació, traduint-se també en un gran estalvi econòmic per aquestes iniciatives empresarials.

  Entre altres criteris per considerar estratègic un projecte empresarial, aquest ha de suposar una generació mínima de 75 llocs de treball directes durant un període mínim de 3 anys, a partir d'una inversió mínima de 20 milions d'euros. A partir del coneixement de les diverses realitats territorials, del diàleg entre la Delegació del Govern al Penedès i el Departament d'Empresa i treball, aquests requisits al nostre territori es redueixen a la meitat. És a dir, al Penedès es consideraran estratègics aquells projectes en l'àmbit de la indústria amb una inversió mínima de 10 milions d'euros i la creació de 35 llocs de treball. Aquesta és una gran notícia pel nostre territori que ens ha de permetre avançar en la reindustiralització de la nostra economia, fent-nos encara més atractius a l'arribada de nous projectes empresarials.

  Aquest decret també estableix l'esperit simplificador de la llei, ja que consolida el paper clau de la Finestreta Única Empresarial (FUE) per mitjà de Canal Empresa com a portal únic al qual els professionals i les empreses han d'adreçar-se per relacionar-se amb les administracions. I, a més, també estableix la creació del directori d'empreses, establiments i registres, eina que concentrarà tota la informació que les administracions tenen sobre els titulars de les activitats econòmiques i els establiments on es desenvolupen.

  El Penedès és una zona estratègica pel país, tenint la capacitat ser-ne un referent econòmic, vertebrant tot el seu territori a partir del llegat industrial que ja té, a la vegada que preserva els seus valors paisatgístics com a tret diferencial.

  És per tots aquests motius, que davant d'aquest nou marc normatiu, s'obren de nou grans oportunitats per al desenvolupament industrial al Penedès, a través de l'impuls de projectes estratègics de l'àmbit industrial i dels serveis a la producció que aportaran al nostre territori la reindustrialització, la generació d'ocupació i la innovació que tant necessitem.

  Futura - I Wine Shopping

   

   

   

   

   


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El Cargol 1.222

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  El Santoral de la setmana

  Divendres dia 9
  Restitut, Pere, Leocàdia

  Dissabte dia 10
  Eulàlia, M.D. de Loreto, Julià, Gregori

  Diumenge dia 11
  Damas I, Pau de Narbona

  Dilluns dia 12
  Joana-Francesca, M.D. de Guadalupe, Sinesi

  Dimarts dia 13
  Llúcia, Otília, Aubert

  Dimecres dia 14
  Joan de la Creu, Just

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com