Ara ve Nadal, però no a tots els barris per igual

S'apropa Nadal, i amb això els carrers i places del centre de la vila es comencen a engalanar. Enguany, amb un context de crisi energètica mundial, ha sortit el debat si cal o no posar les mítiques lluminàries, malgrat que puguin dir que serveixen d'incentiu pel consum durant les festes. No obstant això, tampoc tinc constància que cap població hagi renunciat a instal·lar-les, sinó que, en tot cas, han optat per reduir el nombre d'hores d'il·luminació.

Pel que fa a Vilafranca, des de l'any 2020 que els comerciants del Centre Vila ja no es fan càrrec de l'enllumenat nadalenc i, des d'aleshores, qui se n'encarrega és íntegrament l'ajuntament; un aspecte que feia anys que l'associació de comerços reclamava. A parer meu, crec que traslladar les competències dels llums va ser tot un encert, tenint en compte les condicions pandèmiques de les quals veníem.

Per altra banda, que la guarnició nadalenca vagi a càrrec del consistori ha permès que es produís un augment en quant els carrers il·luminats, i també perquè, per fi, s'adonessin de l'horrorós arbre de Nadal que teníem enganxat a un fanal de la plaça de la Vila, gens digne d'una ciutat com la nostra. No obstant això, trobo que l'enllumenat podria ser més heterogeni, adaptant-se a les condicions i amplades de cada carrer, ja que actualment, els llums són asimètrics, partits per la meitat i molts entren als balcons dels habitatges perquè no hi caben... sense comentar les decoracions de les entrades de la vila, que per posar allò, potser no posar res...

En qualsevol cas, crec que encara es continua donant molta importància al centre històric i comercial de la ciutat i es deixa de banda als barris. Segons tinc entès, si un barri vol instal·lar llums nadalencs, qui se n'ha de fer càrrec són els mateixos comerços i l'ajuntament, en tot cas, farà una aportació, com passava abans amb el Centre i a hores d'ara continua succeint a la Girada (l'únic barri amb enllumenat nadalenc).

Així doncs, molts altres carrers mereixen tenir il·luminació nadalenca, com per exemple: el carrer d’Eugeni d'Ors, el Balcó de les Clotes, el carrer de l’Espirall, carrer del Comerç... perquè aquí també hi ha botigues i, per tant, vida; tot i que Nadal no només consum, sinó que també és festa.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com