Ara ve Nadal, però no a tots els barris per igual

  S'apropa Nadal, i amb això els carrers i places del centre de la vila es comencen a engalanar. Enguany, amb un context de crisi energètica mundial, ha sortit el debat si cal o no posar les mítiques lluminàries, malgrat que puguin dir que serveixen d'incentiu pel consum durant les festes. No obstant això, tampoc tinc constància que cap població hagi renunciat a instal·lar-les, sinó que, en tot cas, han optat per reduir el nombre d'hores d'il·luminació.

  Pel que fa a Vilafranca, des de l'any 2020 que els comerciants del Centre Vila ja no es fan càrrec de l'enllumenat nadalenc i, des d'aleshores, qui se n'encarrega és íntegrament l'ajuntament; un aspecte que feia anys que l'associació de comerços reclamava. A parer meu, crec que traslladar les competències dels llums va ser tot un encert, tenint en compte les condicions pandèmiques de les quals veníem.

  Per altra banda, que la guarnició nadalenca vagi a càrrec del consistori ha permès que es produís un augment en quant els carrers il·luminats, i també perquè, per fi, s'adonessin de l'horrorós arbre de Nadal que teníem enganxat a un fanal de la plaça de la Vila, gens digne d'una ciutat com la nostra. No obstant això, trobo que l'enllumenat podria ser més heterogeni, adaptant-se a les condicions i amplades de cada carrer, ja que actualment, els llums són asimètrics, partits per la meitat i molts entren als balcons dels habitatges perquè no hi caben... sense comentar les decoracions de les entrades de la vila, que per posar allò, potser no posar res...

  En qualsevol cas, crec que encara es continua donant molta importància al centre històric i comercial de la ciutat i es deixa de banda als barris. Segons tinc entès, si un barri vol instal·lar llums nadalencs, qui se n'ha de fer càrrec són els mateixos comerços i l'ajuntament, en tot cas, farà una aportació, com passava abans amb el Centre i a hores d'ara continua succeint a la Girada (l'únic barri amb enllumenat nadalenc).

  Així doncs, molts altres carrers mereixen tenir il·luminació nadalenca, com per exemple: el carrer d’Eugeni d'Ors, el Balcó de les Clotes, el carrer de l’Espirall, carrer del Comerç... perquè aquí també hi ha botigues i, per tant, vida; tot i que Nadal no només consum, sinó que també és festa.

  Futura - I Wine Shopping

   

   

   

   

   


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El Cargol 1.222

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  El Santoral de la setmana

  Divendres dia 9
  Restitut, Pere, Leocàdia

  Dissabte dia 10
  Eulàlia, M.D. de Loreto, Julià, Gregori

  Diumenge dia 11
  Damas I, Pau de Narbona

  Dilluns dia 12
  Joana-Francesca, M.D. de Guadalupe, Sinesi

  Dimarts dia 13
  Llúcia, Otília, Aubert

  Dimecres dia 14
  Joan de la Creu, Just

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com