L’amor sen va i ella es queda

Es podria aprofitar la dita “l’amor se’n va, però ella es queda”, de Caprí en l’esquetx “el matrimoni”, per fer una mica de broma, de relax, de descompressió davant les moltes circumstàncies negatives que ens envolten.

Així, cercant paral·lelisme amb la dita, ha marxat el turisme, i el treball de camp ha finalitzat en bona part, un cop s’ha collit tot el que s’ha pogut, és a dir molta despesa hídrica s’ha reduït d’una manera important o ha desaparegut, però ella, la sequera s’ha quedat, i sembla que es quedarà fins a desembre, amb temperatures superiors i precipitacions inferiors a la mitjana del període 1981-2016, excepte en desembre (https://www.meteo.cat/wpweb/prediccio/prediccio-mensual/).

S’ha entrat doncs en el període, de parlar serenament de l’aigua i el problema associat de la sequera i de les potencials solucions a aquest problema, ja endèmic, tant per la manca d’aigua, com per l’increment de demanda del recurs. Ara, en el camp, aquesta manca de pluja i el manteniment de fulles, asseca encara més el sol, condicionant la propera brotada a les desitjades però no segures pluges d’hivern.

Potser es el moment de considerar la molta i objectiva informació respecte de l’aigua disponible per la comarca, la vegueria (https://elcargol.com/opinio/9333-informacio-i-debat-la-via-per-cercer-i-aplicar-solucions-front-la-sequera; https://elcargol.com/opinio/9294-fent-numeros), per valorar-la, discutir-la i plantejar opcions.

Es el moment de pensar en els sòls i la pluja, els freàtics, l’embassament del Foix, les aigües regenerades, la canonada que des de l’Ebre fins Olèrdola travessa el Penedès i les potencials entrades d’aigua de xarxa del Llobregat a les zones incloses en aquesta conca (d’acord amb el Decret Marc de l’Aigua del 2000). i en paral·lel un cop assegurada l’aigua de boca, en els diferents sectors que la necessiten i necessitaran per desenvolupar la seva funció econòmica i social, sempre considerant com innegociable la funció ambiental.

La solució a aquest trencaclosques d’oferta i demanda d’un recurs escàs, temporalment imprevisible i de distribució geogràfica irregular, passa pel pacte entre interessats, d’acord amb la ponderació per usos i necessitats, i sempre pensant en el futur per salvaguardar aigua.

Fora bo i interessant escoltar que s’ha constituït la Taula de l’Aigua del Penedès, segur, que s’estaria més a prop d’una bona solució per tothom.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com