Els dubtes, que no son

  Hi ha una conversa, una pregunta, un comentari molt reiteratiu ara, en el mon de la vitivinicultura, que es, podrà adaptar-se la vinya al canvi climàtic, es podran seguir fent bons vins i caves, es podrà viure suficient i correctament on esta implantat el sector?

  Lo qual pot, te que mostrar la inquietud per la incertesa ambiental, de mercat, de gustos del consumidor..., fins i tot, del simple pas de la vida vers situacions noves per alguns i normals, pels que no han viscut d’altres anteriors.

  Tanmateix, el que no es pot tenir, son dubtes respecte la vinya i els viticultors i bodeguers, ja que es te  més que suficient informació pròpia i aliena, aproximada, però suficientment documentada i contrastada, respecte del que passa i passarà, o es que mai hem visitat detalladament Alsacià i Jumilla, per donar noms?.

  Es produirà raïm, segurament menys i possiblement amb qualitats distintes, associades a les condicions de cada any i terroir, però es això un problema o un repte?

  Si es un problema, cal reconèixer que hi ha institucions de R+D+T+i en el país, capaces de fer l’acompanyament científic i tècnic per les necessitats del sector, tant des de el propi coneixement, com des de la xarxa que tenen establerta amb altres institucions foranies contrastades. També, l’associació, l’intercanvi, el debat dins del sector, te que proporcionar un coneixement transversal de major valor, ja que es i serà conseqüència  del procés sinèrgic de sumar i contrastar experiències.

  Si es un repte, es important acceptar d’una vegada per totes, que no estem i som en Bordeus, la Borgonya...estem i som del mediterrani, i per tant, aquí es fa un determinat tipus de conreu i de producte final. Nomes des de l’acceptació de la realitat es poden trobar solucions realistes.

  Calen accions per les diferents solucions.

  Com deia Jaume Sisa “l’únic que no es pot fer, es no fer res” (El comptador d’estrelles. Converses. 2015. Donat Putx. Edit. Empúries)


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  Primera caminada solidària a Bodegues Sumarroca
  Primera caminada solidària a Bodegues Sumarroca

  El proper 5 de juny a les 9h, Bodegues Sumarroca organitza la primera caminada solidària a les vinyes de la seva finca situada a Monistrol d’Anoia. Els beneficis recaptats aniran destinats a l [ ... ]

  Llegir més
  La Nau de Vilafranca posa a disposició del jovent tres bucs d’assaig musical
  La Nau de Vilafranca posa a disposició del jovent tres bucs d’assaig musical

  L’Espai Jove La Nau compta amb tres bucs d’assaig de dimensions diferents, adequadament insonoritzats, equipats i climatitzats. Aquests bucs estan destinats a la pràctica i producció musical [ ... ]

  Llegir més
  La Fundació Amics Joan Petit farà el pregó de la Festa Major Petita de Vilafranca
  La Fundació Amics Joan Petit farà el pregó de la Festa Major Petita de Vilafranca

  Els administradors de la Festa Major de Vilafranca, han anunciat via xarxes socials, que el "pregonet" d'enguany de l'FM dels Petits anirà a càrrec de la Fundació Amics Joan Petit, que té com a  [ ... ]

  Llegir més

  El Cargol 1.195

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  Cellers de la DO Penedès

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 19
  Pere Celestí, Ciríaca

  Divendres dia 20
  Bernardí de Siena, Baldiri, Silvi, Hilari

  Dissabte dia 21
  Secundí, Torquat, Virgínia

  Diumenge dia 22
  Júlia, Ató, Quitèria

  Dilluns dia 23
  Desideri

  Dimarts dia 24
  Maria Auxiliadora, Vicenç, Susanna, Genadi

  Dimecres dia 25
  Beda, Maria-Magdalena

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com