PER SANT JORDI, DEFENSEM EL CATALÀ

  Un any més, arriba la primavera i amb ella, la nostra festivitat més esperada: la Diada de Sant Jordi. Per a moltes és el dia més maco de l’any per les múltiples mostres d’afecte cap a les persones que estimem, d’altres per l’intercanvi plural de llibres i roses i d’altres pel consum de cultura a peu de carrer.

  Si bé estem d’acord en alguna cosa, és que el dia de Sant Jordi és ben esperat pels catalans i les catalanes. És un dia de trepitjar carrer; de passejar per les places dels nostres pobles i ciutats; de consumir, compartir i defensar la cultura en la nostra llengua.

  Sí, heu llegit bé, en la nostra llengua. I és que no ens podem estar de defensar la nostra llengua. Ja amb la campanya del 2020, les Joventuts d’Esquerra Republicana vam engegar la que duia com a lema “Construïm futur: fem-ho en català!”. I és que ens reafirmem en la defensa que el català és l’eix vertebrador que ens fa ser poble i fa realitat avui dia els Països Catalans. Tanmateix, és una eina de cohesió i inclusió social, que fa de punt de trobada de totes les llengües que es parlen.

  Per tot això, avui, Sant Jordi, la nostra Diada cultural per excel·lència, posem en relleu la importància de comprar i llegir llibres en català, així com consumir i compartir cultura en les seves múltiples expressions artístiques arreu del territori.

  A més, la Diada de Sant Jordi també és considerada el dia per reivindicar l’amor. Un amor, però, que considerem que ha de néixer i compondre’s de respecte i confiança, allunyant-se dels cànons tòxics establerts socialment per l’heteropatriarcat. Ja que tan sols així podrem fer camí cap a unes relacions feministes, sanes i segures.

  Així doncs, aquest 23 d’abril, compartim llibres i roses arreu dels Països Catalans i reivindiquem la cultura en la nostra llengua, el català.

   

   

   

   

   


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El Cargol 1.222

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 1
  Eloi, Naüm, Natàlia
  Divendres dia 2
  Silvà, Bibiana, Elisa
  Dissabte dia 3
  Franesc-Xavier, Cassià
  Diumenge dia 4
  Joan, Bàrara, Bernat, Ada
  Dilluns dia 5
  Dalmau, Guerau, Crispina
  Dimarts dia 6
  Nicolau, Pere Pasqual, Fortià, Asel·la
  Dimecres dia 7
  Ambròs, Eutiquià, Fara
  Dijous dia 8
  Immaculada Concepció de la Verge Maria, Esther

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com