HISTORIA FAMILIAR

Una de les recomanacions que faig als meus clients es que documentin la historia de la seva família empresària perquè no es perdi, perquè es una forma de transmetre valors i d’evitar ensopegar dos cops amb la mateixa pedra.  Documentar quina és la historia de la família i de l'empresa. Quins han sigut els seus èxits i fracassos. Les relacions, els interessos, les activitats. Com han reaccionat davant de dificultats i oportunitats. Entendre els orígens i la evolució ajuda a determinar i transmetre quins són els valor de la família. Té una gran força unificadora.

La diferencia entre la prehistòria i la historia és que la transmissió oral es substituïda per l’escrita. Amb la transmissió oral la historia es va perdent i pot acabar oblidada o en mitologia. Jo recomano que la documentació la faci la generació continuadora, parlant amb guió previ amb tots els integrants de la predecessora, treballin al negoci o no, siguin o no accionistes, de sang o afegits.

Més d’una vegada em trobo amb tabús, temes dels que no es parla. Pot ser que la generació continuadora no sàpiga perquè l’avi es va deixa de parlar amb els seu pare o germans. Recordo un cas en el que vaig trigar uns quants mesos en saber de l’existència d’un familiar viu amb del que ningú parlava.

La historia oficial esta molt be per la web i els clients, però la família empresària ha de coneixeré la historia real. Valgui com exemple de disparitats, aquestes dues versions publicades sobre John Jr Morgan:

Oficial: “Morgan era un jugador d’equip i va supeditar la seva pròpia personalitat a l’empresa, a la qual, fent gala d’una mestria consumada, va a aconseguir mantenir unit a un grup de socis summament capacitats e individualistes i aprofitar al màxim els dots de cadascun per obtenir uns resultats substanciosos. Possiblement va contribuir a dirigir les energies de totes aquelles prime donne de forma que no competeixin entre ells”. (John Douglas Forbes)

Real: “Amb el temps els socis varen anar assumint cada cop més responsabilitats directives, i John que tenia massa gust per la vida com per deixar que els negocis interferissin en ella, no va tenir inconvenient en cedir la iniciativa”.(David S Landes)

Així doncs es convenient verificar, dins del possible, l’historia oficial; contrastant versions.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com