Un diàleg necessari per al model territorial i econòmic del Penedès

La Plataforma #StopAgroparc, integrada per StopAgroparc, Naturalistes de Gelida i Bosc Verd, va convocar ahir a Gelida un acte per explicar la seva posició respecte al projecte Agroparc Penedès. Com no podia ser d’una altra manera, ens vam voler sumar per conèixer de primera mà els arguments contraris a aquest nou model agroalimentari que volem impulsar i que aposta pel creixement sostenible del territori.

Després d’escoltar atentament els arguments esgrimits, en el moment de debatre i donar a conèixer les propostes del nostre projecte, ens vam trobar amb l’objecció per part dels organitzadors de poder iniciar un intercanvi d’opinions sobre els punts exposats. Tanmateix, se’ns va convidar a marxar considerant que no havíem de ser-hi i que la nostra presència els incomodava.

La nostra voluntat sempre ha estat poder arribar a una solució òptima pel territori sobre la implantació del projecte. De fet, abans de presentar-lo públicament vam voler compartir-lo amb les diferents entitats ecologistes que s’hi havien oposat fa cinc anys i els hi vam donar la possibilitat de treballar plegats pel projecte. La seva resposta va ser, per un costat, la felicitació per la millora i l’establiment d’un projecte que el Penedès necessita i, per altra banda, el reconeixement sobre un projecte innovador i respectuós amb el medi ambient. Tot i això, la gran diferència semblava ser filosòfica.

Determinades plataformes ecologistes opten obertament pel decreixement econòmic, en canvi, des d'Ametller Origen apostem pel creixement sostenible, activant el territori. No fent res i dient no a tot, no és la millor manera d’enfrontar els reptes que tenim com a societat per mitigar la petjada dels humans sobre el planeta. Reiterem la nostra voluntat de debatre, contrastar idees i buscar espais d’entesa per tal de fer d’aquest projecte un model d’avenç social i mediambiental.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com