Cal mirar el que passa, aprendre’n i treure conclusions

Una pandèmia es una malaltia epidèmica, que es distribueix per a molts països i/ o, que afecta a quasi tots els habitants d’una regió, lo qual, es la COVID19.

Devant d’això el governs democràtics, capaços, empàtics, amb mirada holística, etcètera o no, han fet i desfet, amb un cert control popular, per tal de minimitzar els seus efectes en les persones. Respecte dels efectes socials, caldrà molta reflexió i anàlisi.

El canvi climàtic, es un problema global en el nostre planeta, que incideix de manera distinta als llocs, l’economia i les societats i les persones, tanmateix hi ha un patró comú, el canvi climàtic afecta i afectarà el nostre sistema social, lo qual segons el nostre model polític, es responsabilitat de les administracions.

No pot esser dons estrany, que aquestes administracions, prenguin decisions per nosaltres, en vistes al be comú (em permeto una dosí de bonhomia) davant del canvi climàtic.

Entre aquestes, podrien plantejar tipus de conreu, models agronòmics, llocs on instal·lar-los, cadenes de distribució i preus.

Sembla ciència ficció, però a mitjans de segle, degut a les sequeres i les pujades de la temperatura, tot amb un elevat nivell d’incertesa espacial i temporal, la producció agrícola caurà en un 17%, la pesca en un quasi 50% i la ramaderia es desconeix, si que s’intueix , però esta molt, segur que massa, exposada a moltes idees, sensacions..., tot lo qual, posa en debat, reflexió i discussió, el model de sostenibilitat alimentaria d’una regió, d’un país.

Respecte d’aquesta hipòtesi, hom pot negar-la i no fer res, assumir-la i enfrontar-s´hi radicalment, o be, valorar-la, emprar la molta i bona informació climàtica, territorial, poblacional, agronòmica,... i forçar conjuntament un disseny del territori per tothom, pel dema, a partir de la realitat actual.

Es una simple opinió, però abans d’una imposició, més si aquestes son erràtiques, degut a que o falta ciència, o tècnica o malauradament masses vegades, sentit comú, potser es bo dir, per fer amb altres.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com