Cal mirar el que passa, aprendre’n i treure conclusions

  Una pandèmia es una malaltia epidèmica, que es distribueix per a molts països i/ o, que afecta a quasi tots els habitants d’una regió, lo qual, es la COVID19.

  Devant d’això el governs democràtics, capaços, empàtics, amb mirada holística, etcètera o no, han fet i desfet, amb un cert control popular, per tal de minimitzar els seus efectes en les persones. Respecte dels efectes socials, caldrà molta reflexió i anàlisi.

  El canvi climàtic, es un problema global en el nostre planeta, que incideix de manera distinta als llocs, l’economia i les societats i les persones, tanmateix hi ha un patró comú, el canvi climàtic afecta i afectarà el nostre sistema social, lo qual segons el nostre model polític, es responsabilitat de les administracions.

  No pot esser dons estrany, que aquestes administracions, prenguin decisions per nosaltres, en vistes al be comú (em permeto una dosí de bonhomia) davant del canvi climàtic.

  Entre aquestes, podrien plantejar tipus de conreu, models agronòmics, llocs on instal·lar-los, cadenes de distribució i preus.

  Sembla ciència ficció, però a mitjans de segle, degut a les sequeres i les pujades de la temperatura, tot amb un elevat nivell d’incertesa espacial i temporal, la producció agrícola caurà en un 17%, la pesca en un quasi 50% i la ramaderia es desconeix, si que s’intueix , però esta molt, segur que massa, exposada a moltes idees, sensacions..., tot lo qual, posa en debat, reflexió i discussió, el model de sostenibilitat alimentaria d’una regió, d’un país.

  Respecte d’aquesta hipòtesi, hom pot negar-la i no fer res, assumir-la i enfrontar-s´hi radicalment, o be, valorar-la, emprar la molta i bona informació climàtica, territorial, poblacional, agronòmica,... i forçar conjuntament un disseny del territori per tothom, pel dema, a partir de la realitat actual.

  Es una simple opinió, però abans d’una imposició, més si aquestes son erràtiques, degut a que o falta ciència, o tècnica o malauradament masses vegades, sentit comú, potser es bo dir, per fer amb altres.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El grup de folk Filibusters presenta avui un EP
  El grup de folk Filibusters presenta avui un EP

  El grup de folk de Vilafranca del Penedès Filibusters presenta avui el seu nou EP, compost de sis temes, que són el reflex de temes que han anat tocant al llarg de molts anys.  El grup ha volgut [ ... ]

  Llegir més
  L’artista penedesenc Lucas Dalman llença nou single
  L’artista penedesenc Lucas Dalman llença nou single

  L'artista penedesenc Lucas Dalman ha llençat nou single titulat “Buscant el Sol”,  una cançó alegre i enèrgica per donar el tret de sortida a la temporada d'estiu. El single es va estrenar  [ ... ]

  Llegir més
  S’obre convocatòria per a formar part de l’orquestra dels Goigs de Sant Fèlix 2022
  S’obre convocatòria per a formar part de l’orquestra dels Goigs de Sant Fèlix 2022

  Els Administradors de la Festa Major 2022, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i l’equip de direcció dels Goigs obren convocatòria per a músics i estudiants de música que vulg [ ... ]

  Llegir més

  El Cargol 1200

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  Cellers de la DO Penedès

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 23
  Zenó, Josep, Agripina

  Divendres dia 24
  Joan Baptista

  Dissabte dia 25
  Pròsper, Guillem, Oròsia

  Diumenge dia 26
  Pelai, Joan, Pau, David, Perseveranda

  Dilluns dia 27
  Ciril, M.D. del Perpetu, Socors, Ladislau, Zoile

  Dimarts dia 28
  Ireneu, Pau I, Marcel·la

  Dimecres dia 29
  Pere, Pau, Maria, Cir

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com