Cal que seguim!

En aquests darrers mesos hi ha hagut diferents jornades, organitzades des de el clúster del vi d’Espanya, la Plataforma Tecnológica del Vino en Madrid el 28/09/2021 (http://www.ptvino.com/.../hacer-frente-al-cambio.../) i des de l’organització pagesa JARC en Subirats el 12/11/2021 (https://www.youtube.com/watch?v=MHJfdJuNPfU), d’entre altres, segur, en que es planteja la preocupació del sector front al canvi climàtic, però sobretot, la valoració de les alternatives per sortir-se’n i anar endavant.

En elles es va acceptar definitivament, que el canvi climàtic hi es per quedar-se i fer-se gran, i també, que les macro organitzacions, tipus COP, han mostrat en 26 edicions, que no serveixen per generar futur, tant sols per defensar el seu present.

Per tant, cal arremangar-se i fer, de lo qual es tenen molts bons exemples a casa nostra, com:

* la Acadèmia de Poda d’INNOVI (https://www.academiadepoda.com/), per millorar la funcionalitat i viabilitat dels ceps.

* l’estratègia de valoració de les emissions i de la retenció de carboni en els sols i ceps de vinya desenvolupada per l’IRTA (https://guiacarbocert.es/)

* l’Observatori de la Sequera (https://www.rtvvilafranca.cat/2019/12/lobservatori-de-la-sequera-de-lalt-penedes-es-posa-en-marxa/), desenvolupat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès junt amb el CSIC/EEE i l’IRTA, per avisar setmanalment als viticultors involucrats les necessitats i disponibilitats d’aigua de la vinya, per així poder prendre decisions agronòmiques amb l’objectiu productiu dissenyat i les condicions en que es troba el conreu

* els esforços d’integració del sector de la R+D+T+i de la vinya i el vi catalans (URV, INCAVI, VITEC i IRTA), per oferir des de l’Administració de Catalunya una finestreta única de suport científic, tècnic i humà, ampli, profund, proper i amb la temporalitat requerida per cada cas i procés.

Es dir, tots ells, plantejaments per adaptar i en paral·lel mitigar el canvi climàtic en la vinya, per tant, encarats a la solució amb eines capaces. Cal però no defallir, per seguir més intensament i aplegats.

El sector vitivinícola es molt més que els productes que ofereix al consumidor, es paisatge, cultura, medi ambient, manteniment de població..., lo qual sobrepassa les 60000ha descrites en la DUN, es part de la vida viva d’aquest país.

Cal que seguim!


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com