La COP 26

  Ja estem a les portes de una nova COP, la numero 26 (https://ukcop26.org/), en la que es discutirà respecte del nostre metabolisme social, de compromisos funcionals del nostre model social mundial, perquè aquest s’adapti al compromís de Paris (COP25) de no incrementar la temperatura mitjana del planeta per sobre dels 1.5ºC respecte de l’època preindustrial.

  Tanmateix, aquesta setmana, el Programa de Medi Ambient de la ONU va dir que els compromisos actuals de la comunitat internacional i els esforços per acomplir-los, amb prou feines limitaran l'augment global de la temperatura en 2,7ºC, quasi el doble del previst.

  Si es així, perquè es reuneixen, perquè ens reunim?. Per parlar del famós banc d’emissions, de la solidaritat entre tipologies de desenvolupament a nivell de país, d’aconseguir finançament per les estratègies d’adaptació i mitigació al canvi climàtic?.

  Les preguntes que es deriven a nivell agrícola son, com reduir el meta en l’agricultura i la ramaderia, com es finançaran estratègies molt especifiques pel mediterrani?, com es sustenta econòmica i socialment una transició des de el model agrari actual a un més sostenible i menys agressiu al medi ambient?, com es poden aplicar les estratègies del Pacte Verd i la de la Granja, del camp a la Boca de l’UE, en una Europa englobada mercantilment en el mon?

  La darrera pregunta, es com es pot fer tant, en tant poc temps, 2030-2050?, ja que aquestes dates, son dema, que serà l’avui, d’un mon que tindran que gestionar els infants actuals.

  Pessimisme mai, realisme en base als coneixement objectius de que es disposa, sempre, i responsabilitat i sentit comú en les accions, totalment inqüestionables.

  Es fa camí al caminar, pas a pas, sempre i quan es sàpiga on es va, i això, no es fa amb els peus, es fa amb el cap, amb estratègies a mig i llarg termini i tàctiques de gestió de la quotidianitat, just al contrari de la política actual.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El grup de folk Filibusters presenta avui un EP
  El grup de folk Filibusters presenta avui un EP

  El grup de folk de Vilafranca del Penedès Filibusters presenta avui el seu nou EP, compost de sis temes, que són el reflex de temes que han anat tocant al llarg de molts anys.  El grup ha volgut [ ... ]

  Llegir més
  L’artista penedesenc Lucas Dalman llença nou single
  L’artista penedesenc Lucas Dalman llença nou single

  L'artista penedesenc Lucas Dalman ha llençat nou single titulat “Buscant el Sol”,  una cançó alegre i enèrgica per donar el tret de sortida a la temporada d'estiu. El single es va estrenar  [ ... ]

  Llegir més
  S’obre convocatòria per a formar part de l’orquestra dels Goigs de Sant Fèlix 2022
  S’obre convocatòria per a formar part de l’orquestra dels Goigs de Sant Fèlix 2022

  Els Administradors de la Festa Major 2022, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i l’equip de direcció dels Goigs obren convocatòria per a músics i estudiants de música que vulg [ ... ]

  Llegir més

  El Cargol 1200

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  Cellers de la DO Penedès

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 23
  Zenó, Josep, Agripina

  Divendres dia 24
  Joan Baptista

  Dissabte dia 25
  Pròsper, Guillem, Oròsia

  Diumenge dia 26
  Pelai, Joan, Pau, David, Perseveranda

  Dilluns dia 27
  Ciril, M.D. del Perpetu, Socors, Ladislau, Zoile

  Dimarts dia 28
  Ireneu, Pau I, Marcel·la

  Dimecres dia 29
  Pere, Pau, Maria, Cir

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com