La COP 26

Ja estem a les portes de una nova COP, la numero 26 (https://ukcop26.org/), en la que es discutirà respecte del nostre metabolisme social, de compromisos funcionals del nostre model social mundial, perquè aquest s’adapti al compromís de Paris (COP25) de no incrementar la temperatura mitjana del planeta per sobre dels 1.5ºC respecte de l’època preindustrial.

Tanmateix, aquesta setmana, el Programa de Medi Ambient de la ONU va dir que els compromisos actuals de la comunitat internacional i els esforços per acomplir-los, amb prou feines limitaran l'augment global de la temperatura en 2,7ºC, quasi el doble del previst.

Si es així, perquè es reuneixen, perquè ens reunim?. Per parlar del famós banc d’emissions, de la solidaritat entre tipologies de desenvolupament a nivell de país, d’aconseguir finançament per les estratègies d’adaptació i mitigació al canvi climàtic?.

Les preguntes que es deriven a nivell agrícola son, com reduir el meta en l’agricultura i la ramaderia, com es finançaran estratègies molt especifiques pel mediterrani?, com es sustenta econòmica i socialment una transició des de el model agrari actual a un més sostenible i menys agressiu al medi ambient?, com es poden aplicar les estratègies del Pacte Verd i la de la Granja, del camp a la Boca de l’UE, en una Europa englobada mercantilment en el mon?

La darrera pregunta, es com es pot fer tant, en tant poc temps, 2030-2050?, ja que aquestes dates, son dema, que serà l’avui, d’un mon que tindran que gestionar els infants actuals.

Pessimisme mai, realisme en base als coneixement objectius de que es disposa, sempre, i responsabilitat i sentit comú en les accions, totalment inqüestionables.

Es fa camí al caminar, pas a pas, sempre i quan es sàpiga on es va, i això, no es fa amb els peus, es fa amb el cap, amb estratègies a mig i llarg termini i tàctiques de gestió de la quotidianitat, just al contrari de la política actual.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

L'Escorxador de Vilafranca acull avui una xerrada-debat sobre les pensions
L'Escorxador de Vilafranca acull avui una xerrada-debat sobre les pensions

Foto: ACN-Jordi Bataller Aquesta tarda a les 19.30h se celebrarà a l'Escorxador de Vilafranca una xerrada-debat sota el títol On van les pensions? . Assistents i ponents podran parlar sobre el [ ... ]

Llegir més
L’Ajuntament de Torrelavit instal·la dos punts de càrrega de vehicles elèctrics a la via pública...
L’Ajuntament de Torrelavit instal·la dos punts de càrrega de vehicles elèctrics a la via pública

L’Ajuntament de Torrelavit ha instal·lat dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics endollables a l’aparcament de la zona esportiva i al carrer Montserrat, al barri de la Pineda. L’objec [ ... ]

Llegir més
El Vinòleum omple Font-rubí de públic
El Vinòleum omple Font-rubí de públic

El Vinòleum, la mostra de vins, olis i artesania  que es va celebrar el passat cap de setmana a Font-rubí, va tenir un gran afluència de públic.

Llegir més

El Cargol 1.171

Penedès Guia

Conte Sant Jordi El Cargol 2020

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 2
Silvà, Bibiana, Elisa

Divendres dia 3
Francesc-Xavier, Cassià

Dissabte dia 4
Joan, Bàrara, Bernat, Ada

Diumenge dia 5
Dalmau, Guerau, Crispina

Dilluns dia 6
Nicolau, Pere Pasqual, Fortià, Asel·la

Dimarts dia 7
Ambròs, Eutiquià, Fara

Dimecres dia 8
Immaculada Concepció de la Verge Maria, Esther

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

  93 890 00 11 (Ext.01)
Olga Aibar
(Redactora en cap)
 
redaccio@ elcargol.com
Lorena del Amor
(Redactora) 
 penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

 93 890 00 11 (Ext. 02)
Montse Calzado:

 692 189 896  comercial@ elcargol.com
Xavier Vallès:
 675 649 413  xavier@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

 93 890 00 11 (Ext. 03)
Abdelghafour Eddalai
 93 890 00 11 (Ext. 05)
 publicitat
@ elcargol.com
 elcargol@ elcargol.com


 

Membres de:
 
 Amb la col·laboració de:

 

 Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.


Membres de:
 


 Amb la col·laboració de:

 

 Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.