La segregació escolar, el Síndic i el sentit comú

  A principis de març, el govern de Vilafranca reivindicava amb orgull davant la premsa una partida pressupostària de 6,2 milions d’euros per Educació. Malauradament, no va dir que en aquest oceà de milions no hi havia espai per intentar garantir la màxima igualtat d'oportunitats entre tot l'alumnat de Vilafranca a través d'uns ajuts a l'escolarització que responguin a les necessitats reals i d'una oferta d'activitats de suport educatiu que arribi a tothom. I és que, entre allò que es diu de portes enfora i el que es fa de portes endins, hi hauria d’haver un mínim de coherència: és de primer de Ciència Política.

  Aquells que tinguin bona memòria, recordaran que al 2019, també al març, el govern de Vilafranca s’adheria a bombo i plateret al Pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges. Malauradament, tampoc es va preveure que dos anys després seria el propi Síndic qui els hauria d’alertar arran de la queixa de la Coordinadora d’AMPA de Vilafranca per possible incompliment del Pacte. A grans trets, el Síndic constata dèficits en la detecció i l’escolarització equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives específiques, i desigualtats en la matrícula viva.

  No està de més recordar que abans d’aquest toc d’atenció, ja hi havia veus que, igual que ara el Síndic, alertaven sobre la manca de mesures d’escolarització equilibrada de l’alumnat, la necessitat d’un pacte local de ciutat per combatre la segregació escolar i la impossibilitat d’establir qualsevol debat sobre models alternatius de zonificació que garanteixin de debò l’heterogeneïtat social. La segregació escolar no es combat amb milions, sinó promovent la barreja dels infants, tant a l’escola, com fora de l’escola: heterogeneïtat a les aules i al lleure, no pluja de milions –que, vés que no ho desgranem, i acabi quedant en un plugim.

  És de primer de sentit comú.

   

  Coordinadora d’AMPA de Vilafranca

  AMPA Cristòfor Mestre
  AMPA Dolors Piera
  AMPA Pau Boada
  AMPA Mas i Perera
  AMPA Institut Milà i Fontanals
  AMPA Institut Nou

   


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.306

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 18
  Frederic, Marina

  Divendres dia 19
  Àurea, Símmac

  Dissabte dia 20
  Elies, Pau, Margarida

  Diumenge dia 21
  Llorenç, Daniel, Pràxedes

  Dilluns dia 22
  Maria-Magdalena, Teòfil

  Dimarts dia 23
  Brígida, Bernat, Maria, Gràcia

  Dimecres dia 24
  Víctor, Borís, Cristina

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Roger Freixa
  (Redactor) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com