Eleccions agràries: la importància de participar-hi

Començo explicant-vos què va significar la lluita per abolir les eleccions a Cambres Agràries i aconseguir una llei catalana d’eleccions al camp català. Aquest fet va significar deslligar-nos plenament d’un sistema d’eleccions de model de sindicat vertical del règim perquè es convertissin en el model de participació democràtica. 

Els dies 25 i 26 de març es convoca totes les persones professionals del sector agrari a participar en les eleccions agràries. En aquestes les eleccions es dona veu a la pagesia del territori català perquè expressi per qui vol que siguin representats els seus interessos en l’àmbit agrari.

D’aquestes comeses i sortirà el percentatge que cada organització assoleixi. Vull recordar que Unió de Pagesos va obtenir fa cinc anys el 56,78% dels vots i la 67,37% de la representativitat, i és l’organització agrària majoritària, amb la responsabilitat que això significa. Hem fet arribar les necessitats de la pagesia, ens hem defensat en les situacions difícils, hem treballat per la dignitat de pagesos i ramaders i hem impulsat canvis per millorar els preus dels nostres productes. Hi ha moltes tasques assolides però també en queden de pendents que haurem de continuar reivindicant a les administracions. 

La participació de tota la pagesia de l’Alt Penedès i d’arreu de Catalunya en aquest procés electoral és vital per garantir-ne la veu. No podem menystenir la importància de votar, ja que és clau per decidir la representativitat dels sindicats agraris, i per aconseguir més força per defensar els interessos de la pagesia, en l’àmbit individual i en el col·lectiu.

El 29 de gener va ser publicat el cens definitiu on es convocava tots els professionals agroramaders, i fins el 7 de febrer es podien presentar les candidatures. Des d’aquell moment estem en precampanya, fins el proper 10 de març que s’ iniciarà la campanya i que durarà fins el 24 del mateix mes.

Amb l’actual context de pandèmia, es podrà votar presencialment a diferents poblacions de la comarca, seguint les mesures de seguretat i higiene garantides pel Procicat. A l’Alt Penedès, aquestes poblacions seran Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Martí Sarroca, Castellví de la Marca (La Múnia), Font-rubí (Guardiola de Font-rubí) i Subirats (Sant Pau d’Ordal). També es podrà votar de manera telemàtica i amb cens universal (qualsevol persona física podrà votar a tots els punts presencials).

A Unió de Pagesos creiem fermament en la importància de la vostra participació, pageses i pagesos de l’Alt Penedès, per fer sentir la vostra veu i per lluitar pels vostres interessos i pels de la pagesia del futur. La Unió de Pagesos sempre hi som.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

L'Escorxador de Vilafranca acull avui una xerrada-debat sobre les pensions
L'Escorxador de Vilafranca acull avui una xerrada-debat sobre les pensions

Foto: ACN-Jordi Bataller Aquesta tarda a les 19.30h se celebrarà a l'Escorxador de Vilafranca una xerrada-debat sota el títol On van les pensions? . Assistents i ponents podran parlar sobre el [ ... ]

Llegir més
L’Ajuntament de Torrelavit instal·la dos punts de càrrega de vehicles elèctrics a la via pública...
L’Ajuntament de Torrelavit instal·la dos punts de càrrega de vehicles elèctrics a la via pública

L’Ajuntament de Torrelavit ha instal·lat dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics endollables a l’aparcament de la zona esportiva i al carrer Montserrat, al barri de la Pineda. L’objec [ ... ]

Llegir més
El Vinòleum omple Font-rubí de públic
El Vinòleum omple Font-rubí de públic

El Vinòleum, la mostra de vins, olis i artesania  que es va celebrar el passat cap de setmana a Font-rubí, va tenir un gran afluència de públic.

Llegir més

El Cargol 1.170

Penedès Guia

Conte Sant Jordi El Cargol 2020

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Caterina, Erasme, Gonçal

Divendres dia 26
Silvestre, Joan, Sirici

Dissabte dia 27
M.D. de la Medalla Miraculosa, Basileu

Diumenge dia 28
Ruf, Mansuet, Jaume, Caterina

Dilluns dia 29
Sadurní, Demetri

Dimarts dia 30
Andreu, Justina

Dimecres dia 1
Eloi, Naüm, Natàlia

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

  93 890 00 11 (Ext.01)
Olga Aibar
(Redactora en cap)
 
redaccio@ elcargol.com
Lorena del Amor
(Redactora) 
 penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

 93 890 00 11 (Ext. 02)
Montse Calzado:

 692 189 896  comercial@ elcargol.com
Xavier Vallès:
 675 649 413  xavier@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

 93 890 00 11 (Ext. 03)
Abdelghafour Eddalai
 93 890 00 11 (Ext. 05)
 publicitat
@ elcargol.com
 elcargol@ elcargol.com


 

Membres de:
 
 Amb la col·laboració de:

 

 Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.


Membres de:
 


 Amb la col·laboració de:

 

 Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.