Eleccions agràries: la importància de participar-hi

  Començo explicant-vos què va significar la lluita per abolir les eleccions a Cambres Agràries i aconseguir una llei catalana d’eleccions al camp català. Aquest fet va significar deslligar-nos plenament d’un sistema d’eleccions de model de sindicat vertical del règim perquè es convertissin en el model de participació democràtica. 

  Els dies 25 i 26 de març es convoca totes les persones professionals del sector agrari a participar en les eleccions agràries. En aquestes les eleccions es dona veu a la pagesia del territori català perquè expressi per qui vol que siguin representats els seus interessos en l’àmbit agrari.

  D’aquestes comeses i sortirà el percentatge que cada organització assoleixi. Vull recordar que Unió de Pagesos va obtenir fa cinc anys el 56,78% dels vots i la 67,37% de la representativitat, i és l’organització agrària majoritària, amb la responsabilitat que això significa. Hem fet arribar les necessitats de la pagesia, ens hem defensat en les situacions difícils, hem treballat per la dignitat de pagesos i ramaders i hem impulsat canvis per millorar els preus dels nostres productes. Hi ha moltes tasques assolides però també en queden de pendents que haurem de continuar reivindicant a les administracions. 

  La participació de tota la pagesia de l’Alt Penedès i d’arreu de Catalunya en aquest procés electoral és vital per garantir-ne la veu. No podem menystenir la importància de votar, ja que és clau per decidir la representativitat dels sindicats agraris, i per aconseguir més força per defensar els interessos de la pagesia, en l’àmbit individual i en el col·lectiu.

  El 29 de gener va ser publicat el cens definitiu on es convocava tots els professionals agroramaders, i fins el 7 de febrer es podien presentar les candidatures. Des d’aquell moment estem en precampanya, fins el proper 10 de març que s’ iniciarà la campanya i que durarà fins el 24 del mateix mes.

  Amb l’actual context de pandèmia, es podrà votar presencialment a diferents poblacions de la comarca, seguint les mesures de seguretat i higiene garantides pel Procicat. A l’Alt Penedès, aquestes poblacions seran Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Martí Sarroca, Castellví de la Marca (La Múnia), Font-rubí (Guardiola de Font-rubí) i Subirats (Sant Pau d’Ordal). També es podrà votar de manera telemàtica i amb cens universal (qualsevol persona física podrà votar a tots els punts presencials).

  A Unió de Pagesos creiem fermament en la importància de la vostra participació, pageses i pagesos de l’Alt Penedès, per fer sentir la vostra veu i per lluitar pels vostres interessos i pels de la pagesia del futur. La Unió de Pagesos sempre hi som.

  0
  0
  0
  s2smodern


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  Es reprenen els mercats d’artesania, brocanters i pintura del segon diumenge de mes
  Es reprenen els mercats d’artesania, brocanters i pintura del segon diumenge de mes

  Després  d’una aturada des del mes de desembre, finalment es poden reprendre els Mercats d’artesania, brocanters i pintura de cada segon diumenge de mes. Tal i com es feia habitualment, el me [ ... ]

  Llegir més
  Se sortejaran tres lots de productes entre els clients del mercat setmanal de Sant Sadurní
  Se sortejaran tres lots de productes entre els clients del mercat setmanal de Sant Sadurní

  Amb motiu del llançament de la nova imatge del mercat, i com a punt de partida d’un conjunt d’accions futures de dinamització i fidelització, la regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Sant S [ ... ]

  Llegir més
  La Setmana de la Gent Gran de Sant Sadurní s’ajorna fins al setembre
  La Setmana de la Gent Gran de Sant Sadurní s’ajorna fins al setembre

  L’Ajuntament de Sant Sadurní ha decidit ajornar la Setmana de la Gent Gran fins al setembre. Si les circumstàncies ho permeten, el Dinar de Germanor es celebrarà el dia 26 de setembre al celler [ ... ]

  Llegir més

  El Cargol 1.138

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  Cellers de la DO Penedès

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 8
  Joan d’Organyà, Macària

  Divendres dia 9
  Maria de Cleofàs, Marcel

  Dissabte dia 10
  Ezequiel, Dimes, Terenci

  Diumenge dia 11
  Estanislau

  Dilluns dia 12
  Juli I, Damià, Vísia

  Dimarts dia 13
  Hermenegild, Martí I

  Dimecres dia 14
  Tiburci, Lambert, Domnina

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com