Les coses són com són, i per tant cal reconèixer-ho

  Mai d'ençà que es tenen dades meteorològiques s’havia patit una sequera tan extrema, de fet encara es pateix.

  D’igual manera, és el primer cop en la recent història, que es coneix la seva evolució des de l’inici climàtic i meteorològic, al qual, pels coneixements de què es disposa se li associen els fenòmens propis del canvi global, com són un major consum per sectors, per persona i al llarg de tot l’any.

  Tot, amb un nivell de coneixements científics i tècnics molt superiors als de fa uns anys, i fins i tot, als dels països que ens envolten en el Mediterrani proper i llunyà, en els temes relacionats amb l’aigua i als estressos ambientals/agrícoles/socials associats a ella.

  Cal doncs agrair als que estan fent possible sortir d’aquesta situació, considerant tan sols l’objectiu de proporcionar aigua, sense fer distincions territorials, ni de creences i d’idees, ni de disponibilitat econòmica..., fixant-se només en la població i les seves activitats.

  És important donar les gràcies, als déus, cristos, verges, santes i sants, divinitats... que després d’un període sense fixar-s’hi massa, fins i tot gens, en la manca d’aigua, darrerament s’han posat a treballar per generar pluja, per proporcionar aigua.

  Som un poble arrelat a la nostra cultura (https://vadevi.elmon.cat/entrevistes/mariano-barriendos-sequera-no-excepcional-si-severa-126467/; https://blocs.mesvilaweb.cat/elbarrinaire/la-rogativa-a-penafel-per-fer-ploure/), que no hem de perdre mai i per cap concepte, però sí adaptar-la als temps, pel que fa als coneixements de què es disposa i models de governança relacionats amb la societat d’avui i el pròxim demà, a la fi, no és més que aplicar sentit comú, que no té preu ni ideologia, tan sols un gran valor.

  Les coses són com són, i per tant cal reconèixer-ho i agrair-ho sense recança ni restricció als ens i forces sobrenaturals que ho fan possible. 


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.305

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 11
  Benet, Pius I, Olga

  Divendres dia 12
  Abundi, Ignasi, Marciana, Joan Gualbert

  Dissabte dia 13
  Enric, Eusebi, Sara

  Diumenge dia 14
  Camil, Francesc, Adela

  Dilluns dia 15
  Bonaventura, Antíoc

  Dimarts dia 16
  M.D. del Carme, Magdalena

  Dimecres dia 17
  Aleix, Justa, Marcel·lina

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Roger Freixa
  (Redactor) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com