Plou poc, però, pel poc que plou, NO plou prou

  Amb un context de sequera excepcional i amb els pantans sota mínims, les restriccions per reduir el consum d'aigua ja trigaven a arribar. Anem tard, molt tard, la situació és més greu del que sembla. Fa molts mesos que no tenim pluja abundant, actualment estem subsistint gràcies al temporal Glòria i, la mala notícia, és que no s'esperen precipitacions, si més no considerables, per a les pròximes setmanes.

  Per aquesta raó, per poder revertir la situació caldria que caiguessin uns 600 mm en cada comarca abans de l'estiu, en altres paraules, el que vindria a ser la precipitació mitjana que cau a Vilafranca del Penedès en un any; sí, una autèntica barbaritat.
  Ara bé, cal dir que anem a contrarellotge, ja que això ha de passar abans dels mesos estivals, és a dir, abans que arribi la calor i l'aigua s'evapori amb més rapidesa.
  Per trobar una situació similar ens hauríem de remuntar a l'any 2008, que va ser, precisament, quan el conseller Baltasar va decidir ampliar la dessalinitzadora de Tordera i crear la del Prat de Llobregat, una tecnologia que, malgrat que consumeix una energia descomunal, és la que ens està salvant a hores d'ara. Si no tinguéssim aquestes dessalinitzadores, ja haguéssim entrat en fase d'excepcionalitat molts mesos enrere, sense imaginar-me en quin punt estaríem ara...
  Per aquest motiu, m'agradaria reivindicar un aspecte. Quan algú diu que fa bon temps, tothom pensa que fa un dia assolellat i calorós, una atribució del qual jo hi estic totalment en contra. El bon temps també és que plogui, que nevi, que hi hagi boira... tot és bon temps mentre no faci mal, és clar. De tota manera, aquí és quan també hem de saber allò que sempre s'ha dit, i és que "no plou mai al gust de tothom".
  Finalment, doncs, hem de ser conscients de la situació que ens trobem i que tot el que estalviem avui ho agrairem demà. No obstant això, encara mantinc una mica d'esperança per a la primavera, que serà quan la neu de les muntanyes es desfarà, arribarà a les capçaleres dels rius i pantans i serà quan podrem revertir, mínimament, la situació. Ara bé, si això no passa, haurem d'invocar l'aigua, sigui com sigui; i si la cosa no surt bé, que Sant Fèlix faci més que nosaltres, que per això és el patró de la pluja.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.263

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 21
  Mateu o Leví, Maria, Ifigènia, Celina

  Divendres dia 22
  Maurici,Digna,  Fèlix IV

  Dissabte dia 23
  Tecla,Andreu,Lli o Linus

  Diumenge dia 24
  M.D de la Mercè, Gerard,Pacífic

  Dilluns dia 25
  Dalmau Moner, Coloma de Farners,M.D de la Misericòrdia, Aurèlia

  Dimarts dia 26
  Cosme i Damià, Nil, Justina

  Dimecres dia 27
  Vicenç de Paül, Caius, Adolf i Joan

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Lorena Del Amor
  (Redactora) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com