Plou poc, però, pel poc que plou, NO plou prou

  Amb un context de sequera excepcional i amb els pantans sota mínims, les restriccions per reduir el consum d'aigua ja trigaven a arribar. Anem tard, molt tard, la situació és més greu del que sembla. Fa molts mesos que no tenim pluja abundant, actualment estem subsistint gràcies al temporal Glòria i, la mala notícia, és que no s'esperen precipitacions, si més no considerables, per a les pròximes setmanes.

  Per aquesta raó, per poder revertir la situació caldria que caiguessin uns 600 mm en cada comarca abans de l'estiu, en altres paraules, el que vindria a ser la precipitació mitjana que cau a Vilafranca del Penedès en un any; sí, una autèntica barbaritat.
  Ara bé, cal dir que anem a contrarellotge, ja que això ha de passar abans dels mesos estivals, és a dir, abans que arribi la calor i l'aigua s'evapori amb més rapidesa.
  Per trobar una situació similar ens hauríem de remuntar a l'any 2008, que va ser, precisament, quan el conseller Baltasar va decidir ampliar la dessalinitzadora de Tordera i crear la del Prat de Llobregat, una tecnologia que, malgrat que consumeix una energia descomunal, és la que ens està salvant a hores d'ara. Si no tinguéssim aquestes dessalinitzadores, ja haguéssim entrat en fase d'excepcionalitat molts mesos enrere, sense imaginar-me en quin punt estaríem ara...
  Per aquest motiu, m'agradaria reivindicar un aspecte. Quan algú diu que fa bon temps, tothom pensa que fa un dia assolellat i calorós, una atribució del qual jo hi estic totalment en contra. El bon temps també és que plogui, que nevi, que hi hagi boira... tot és bon temps mentre no faci mal, és clar. De tota manera, aquí és quan també hem de saber allò que sempre s'ha dit, i és que "no plou mai al gust de tothom".
  Finalment, doncs, hem de ser conscients de la situació que ens trobem i que tot el que estalviem avui ho agrairem demà. No obstant això, encara mantinc una mica d'esperança per a la primavera, que serà quan la neu de les muntanyes es desfarà, arribarà a les capçaleres dels rius i pantans i serà quan podrem revertir, mínimament, la situació. Ara bé, si això no passa, haurem d'invocar l'aigua, sigui com sigui; i si la cosa no surt bé, que Sant Fèlix faci més que nosaltres, que per això és el patró de la pluja.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.238

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 23
  Josep Oriol, Toribi

  Divendres dia 24
  Agapit, Simó, Catarina de Suècia

  Dissabte dia 25
  L’Anunciació del Senyor, Ireneu, Humbert

  Diumenge dia 26
  Brauli, Màxima

  Dilluns dia 27
  Alexandre, Rupert, Lídia

  Dimarts dia 28
  Guntram, Sixt, Doroteu

  Dimecres dia 29
  Ciril, Eustaci, Beatriu

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:
   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Noelia García:
  625 414 156  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com