Plou poc, però, pel poc que plou, NO plou prou

Amb un context de sequera excepcional i amb els pantans sota mínims, les restriccions per reduir el consum d'aigua ja trigaven a arribar. Anem tard, molt tard, la situació és més greu del que sembla. Fa molts mesos que no tenim pluja abundant, actualment estem subsistint gràcies al temporal Glòria i, la mala notícia, és que no s'esperen precipitacions, si més no considerables, per a les pròximes setmanes.

Per aquesta raó, per poder revertir la situació caldria que caiguessin uns 600 mm en cada comarca abans de l'estiu, en altres paraules, el que vindria a ser la precipitació mitjana que cau a Vilafranca del Penedès en un any; sí, una autèntica barbaritat.
Ara bé, cal dir que anem a contrarellotge, ja que això ha de passar abans dels mesos estivals, és a dir, abans que arribi la calor i l'aigua s'evapori amb més rapidesa.
Per trobar una situació similar ens hauríem de remuntar a l'any 2008, que va ser, precisament, quan el conseller Baltasar va decidir ampliar la dessalinitzadora de Tordera i crear la del Prat de Llobregat, una tecnologia que, malgrat que consumeix una energia descomunal, és la que ens està salvant a hores d'ara. Si no tinguéssim aquestes dessalinitzadores, ja haguéssim entrat en fase d'excepcionalitat molts mesos enrere, sense imaginar-me en quin punt estaríem ara...
Per aquest motiu, m'agradaria reivindicar un aspecte. Quan algú diu que fa bon temps, tothom pensa que fa un dia assolellat i calorós, una atribució del qual jo hi estic totalment en contra. El bon temps també és que plogui, que nevi, que hi hagi boira... tot és bon temps mentre no faci mal, és clar. De tota manera, aquí és quan també hem de saber allò que sempre s'ha dit, i és que "no plou mai al gust de tothom".
Finalment, doncs, hem de ser conscients de la situació que ens trobem i que tot el que estalviem avui ho agrairem demà. No obstant això, encara mantinc una mica d'esperança per a la primavera, que serà quan la neu de les muntanyes es desfarà, arribarà a les capçaleres dels rius i pantans i serà quan podrem revertir, mínimament, la situació. Ara bé, si això no passa, haurem d'invocar l'aigua, sigui com sigui; i si la cosa no surt bé, que Sant Fèlix faci més que nosaltres, que per això és el patró de la pluja.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com