el cargol

Magazín del Penedès

Societat

L’Ajuntament de Subirats instarà Foment a prendre mesures per millorar els encreuaments de la N-340 pel municipi

A causa de l’accident mortal que hi va haver el dijous 15 de juny a l'encreuament entre la N-340 amb la carretera BV-2428, l’Ajuntament de Subirats va convocar per avui a les 21h un Ple extraordinari i urgent per tal de demanar al Ministeri de Foment que faci rotondes als punts conflictius de la N-340 al seu pas per Subirats. El tram de carretera que enllaça la BV-2428 i BP-2427 i la N-340, és una cruïlla d’especial perillositat, aquest fet es veu agreujat a la velocitat a la qual circulen els vehicles. La velocitat del tram està limitada a 60 km/h. Malgrat la limitació de velocitat, i degut al traçat de la via, els accessos des de les carreteres secundàries tenen poca visibilitat i per tot això, aquest tram presenta un cert grau de sinistralitat.

L’Ajuntament de Subirats des de l’any 2006, i de manera repetida, ha anat sol·licitant al Ministeri de Foment la construcció de dues rotondes per millorar la seguretat d’aquests punts i d’altres del municipi, tal i com es reflecteix en els següents antecedents:

  • 03-2006. Petició al Ministeri de Foment de l’arranjament d’aquesta cruïlla, entre moltes altres millores en punts conflictius
  • 12.2007. Acord de Junta de Govern de data 10.10.07, requerint la construcció de rotondes atès la perillositat de les interseccions.
  • 06.2010. Petició als Serveis Centrals de la Direcció General de Carreteres sobre la preocupació de la intersecció de la N-340 i necessitat d’executar un projecte de rotonda.
  • 02.2014. El Ple de la Corporació va aprovar una moció per demanar mesures i millorar la seguretat a la N-340 a Subirats.
  • 09.2014. Reunió a Madrid a la Secretaria General d’Infraestructures, per tractar, entre d’altres, de la problemàtica a la N-340, amb l’assistència del Sr. Manuel Miño, Sr. Pere Macias, Sra. Dolors Montserrat, Sr. Ricard Font, Sr. Xavier Flores, Alcalde de Subirats, Sr. Pere Pons, i regidor d’urbanisme, Sr. Lluís Ràfols.
  • 06.2015. Sol·licitud als Mossos d’Esquadra de la sinistralitat de diversos punts quilomètrics de la N-340.
  • 02.2016. Acord de Junta de Govern Local referit a la petició dels veïns de construcció d’una rotonda a la N-340 en diversos punts. Es trasllada la petició al Ministeri de Foment.
  • 10.2016. Contesta al Síndic de Greuges sobre la perillositat a la N-340, als efectes d’aportar arguments al Ministeri de Foment sobre la problemàtica de la N-340.
  • 04.2017. Petició a la Subdelegació del Govern a Barcelona, de l’arranjament d’aquesta cruïlla, entre moltes altres millores en punts conflictius. S’adjunta proposta tècnica de rotonda elaborada pels Serveis Tècnics Municipals.

El passat 15 de juny de 2017, lamentàvem, en aquest tram, un accident mortal d’una veïna de Sant Pau d’Ordal.

Atès que d’aquest tram de carretera n’és titular el Ministeri de Foment.

Atès que, malgrat l’Ajuntament de Subirats no és responsable directe d’aquest vial, però indefugiblement és de la seva incumbència els seu estat i condicions.

 

 

 

Es proposa al Ple de la Corporació l’adopció dels següents ACORDS:

Primer.- Expressar el més sentit condol a la família de la difunta, lamentant profundament aquest desenllaç.

Segon.- Sol·licitar, amb caràcter d’urgència, una reunió amb el Sr. Manuel Miño González, secretari general d’infraestructures del Ministeri de Foment, per fer-lo partícip de la gravetat d’aquesta situació.

Tercer.- Instar el Ministeri de Foment a realitzar l’estudi pertinent i les actuacions necessàries per la millora de la seguretat en el tram de carretera que enllaça la BV-2428 i BP-2427 amb la N-340.

Quart.- Sol·licitar la implicació i suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès en les negociacions amb el Ministeri de Foment, com a agent aglutinador dels interessos de la comarca.

Cinquè.- Comunicar l’adopció d’aquests acords al Ministeri de Foment, al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

0
0
0
s2smodern
Més de 500 persones van participar a la bicicletada de Santa Margarida i els Monjos
Més de 500 persones van participar a la bicicletada de Santa Margarida i els Monjos

La bicicletada popular de Santa Margarida i els Monjos va complir aquest any la seva dissetena edició amb la participació de 495 ciclistes i un cinquantena de persones voluntàries i l’estalvi s [ ... ]

Llegir més
Santi Borrell presentarà dilluns a Vilafranca Mar da Morte, el seu tercer llibre de poesia
Santi Borrell presentarà dilluns a Vilafranca Mar da Morte, el seu tercer llibre de poesia

L’escriptor vilafranquí Santi Borrell presentarà dilluns vinent a les 19.00h a la biblioteca Torras i Bages el seu tercer llibre de poesia, Mar da Morte, editat per Edions de Pedra. El llibre es [ ... ]

Llegir més
Sessions de cuina en anglès a Vilafranca
Sessions de cuina en anglès a Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat dues sessions de cuina en anglès per a infants. Let’s cook having fun (Juguem cuinant en anglès), estarà impartit per Kids& Us Vilafranca, dins el [ ... ]

Llegir més
Noves exposicions culturals a Vilafranca de setembre a desembre
Noves exposicions culturals a Vilafranca de setembre a desembre

A partir d’aquest mes de setembre i fins a finals de desembre, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca presenta un total de sis propostes artístiques que conviden a la contemplaci [ ... ]

Llegir més
Missa i conferència en honor a la patrona del Penedès, Santa Maria de Foix, el 8 de setembre
Missa i conferència en honor a la patrona del Penedès, Santa Maria de Foix, el 8 de setembre

Com és tradició cada 8 de setembre, el Santuari de Foix commemora la Festa del Naixement de la Benaurada Verge Maria coincidint amb la diada de les maresdedéus trobades. Aquesta és una celebraci [ ... ]

Llegir més
VeC organitza una jornada sobre les opcions urbanístiques damunt la llosa de la via
VeC organitza una jornada sobre les opcions urbanístiques damunt la llosa de la via

Vilafranca en Comú organitza el dissabte 9 de setembre la jornada “Cobrint la via... unim la vila?”, que pretén explicar i compartir opinions sobre els possibles usos que es podrien donar a l [ ... ]

Llegir més

El Cargol 953

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 14
Crescenci, Eutimi, Ròsula
Divendres dia 15
M.D. dels Dolors, Nicomedes
Dissabte dia 16
Corneli, Cebrià, Edita
Diumenge dia 17
Robert Bel·larmino, Coloma, Ariadna
Dilluns dia 18
Sofia, Irene, Ferriol
Dimarts dia 19
Gener, Maria de Cervelló
Dimecres dia 20
Andreu Kim, Càndida

El santoral de l'any>