el cargol

Magazín del Penedès

Política

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova una modificació de pressupost de 2M d’euros que inclou 1’7M per a inversions

En sessió ordinària de ple celebrada aquest dimarts al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat una modificació de pressupost de més de 2 milions d’euros. La modificació inclou prop d’1’7 milions per a inversions, així com destinar 357.000 euros a la cancel·lació anticipada de crèdit. Amb l’amortització, l’Ajuntament deixa de tenir deute i això li permet tenir més marge de maniobra per aplicar els romanents de tresoreria i poder invertir en partides com serveis socials, tal i com va destacar el regidor d’Hisenda, Xavier Serramià.

La modificació es finança amb el romanent de tresoreria de l’any 2016, que es tancava amb 3.451.000 euros per a despeses generals. Serramià va detallar que el romanent de tresoreria s’explica pels majors ingressos (885.000 euros)  i per despeses previstes que no s’han gastat(805.000 € més), que inclourien estalvis en serveis per valor de 250.000 euros o 200.000 euros en inversions  no realitzades. Serramià va fer notar que dins del romanent hi havia partides ja compromeses com els més de 350.000 € en despeses autoritzades per a inversions, pagaments pressupostats, així com una important partida de fiances,  per valor de 482.000 €.

Entre les inversions que es financen amb la modificació s’inclouen 177.000€ per a la Torre de Moja, 550.000 per al cobriment de la pista de l’escola de Sant Pere Molanta , 90.000 per a l’adquisició dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta o 99.000 euros per a senyalització.  L’actual consultori de Moja s’adequarà amb una inversió de 30.000 €.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, assenyalava que la modificació permet acabar de completar projectes iniciats, en alguns casos ja adjudicats, que es preveuen enllestir en els propers mesos.

El grup municipal d’ERC valorava que el romanent de tresoreria s’explica perquè “les partides no s’executen” i  va exposar que hi ha partides que “els hi sonen de l’any passat”, com les de senyalitzacions, la torre de Moja,  l’aparcament de davant de l’escola de Moja o la rehabilitació de l’edifici de Correus . També qualificaven com a incongruent que s’instal.lés un punt de càrrega per a vehicles elèctrics però que no s’hagués bonificat als vehicles d’aquest tipus en les ordenances fiscals. Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d’ERC, subratllava que moltes de les inversions s’arrosseguen d’altres anys.

El grup d’ERC  s’abstenia en la modificació i valorava de manera positiva que s’incorporés una partida de 10.000 euros per a serveis socials.

El grup del PDeCat va votar en contra perquè  entenia que en la modificació hi faltaven partides necessàries, mentre que altres eren “excessives”.  Josep Sánchez, portaveu del PDeCAT considerava que calia contemplar el nou ambulatori,  preveure millores en places i carrers i ampliar  voreres. En canvi valorava com a “desorbitat”  dedicar 99.000 € per a senyalitzacions i 550.000 per al cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere.

El PDeCAT també va voler subratllar que  “falta manteniment i gespa” al camp de futbol de Sant Miquel, que no hi ha piscina municipal oberta a l’estiu i que la modificació també podria garantir increments de subvencions per a  les entitats o bé la compra de llibres de text pels escolars del municipi.

El regidor d’urbanisme, Juanma Samblás, posava l’accent en què existien projectes ja aprovats i adjudicats, que només tenien pendent per a executar-se l’habilitació de la partida econòmica  per aquest 2017. El regidor portaveu del  govern, Xavi Serramià, indicava que hi havia inversions que depenien de tercers, no només de l’Ajuntament. Per a il.lustrar-ho va recordar que per a cobrir la pista de l’escola de Sant Pere cal que el Departament aprovi la cessió, el circuit de running de la Muntanyeta depèn d’un Pla Especial d’aquest espai que elabora la Diputació i per la compra dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta cal l’acord amb el propietari, el Bisbat.

Després que Salut rebutgés l’oferiment municipal de signar un conveni de col·laboració per a construir el nou consultori de Moja, “perquè la llei estatal ho impedeix”, ERC va formalitzar en el ple la proposta de consultar als veïns si estarien disposats a que es construís l’equipament amb diners de l’Ajuntament . Des d’ApO es va destacar que” no assumirien responsabilitats que no els hi pertocaven”.

En relació a la demanda de més serveis socials, ApO  posava l’accent en què es cobreixen les necessitats del municipi d’acord amb els criteris de serveis socials.  El govern va aprofitar el debat per anunciar que es convocaria un procés de participació ciutadana per a decidir com ordenar la zona del camp de futbol d’El Bosquet de Sant Miquel, optant entre tres propostes.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

0
0
0
s2smodern

Els Falcons de Vilafranca van actuar a la Festa dels Súpers 2017
Els Falcons de Vilafranca van actuar a la Festa dels Súpers 2017

Els Falcons de Vilafranca es van desplaçar ahir diumenge a Montjuïc on es va celebrar una nova edició de la festa anual dedicada als seguidors del Club Súper 3. La canalla de la colla va poder g [ ... ]

Llegir més
Les Catànies Green Lemon de Cudié reben el premi Great Taste 2017
Les Catànies Green Lemon de Cudié reben el premi Great Taste 2017

Les Catànies Green Lemon de Cudié han estat reconegudes amb el Great Taste Award, un dels premis més importants d'alimentació a nivell mundial organitzats per l'associació Guild of Fine Food am [ ... ]

Llegir més
Pintades a la seu del PSC de Vilafranca del Penedès
Pintades a la seu del PSC de Vilafranca del Penedès

La seu del PSC de Vilafranca del Penedès ha aparegut aquest matí amb diversos globus de pintura esclatats davant de la façana i un cartell en el qual es demanava la llibertat per als detinguts Jo [ ... ]

Llegir més
La Fundació Vallformosa fa l’acte d’entrega dels 6.033€ recaptats a la 9a Festa Solidària a l’Instit...
La Fundació Vallformosa fa l’acte d’entrega dels 6.033€ recaptats a la 9a Festa Solidària a l’Institut Català d’Oncologia i a Ampert

La presidenta de la Fundació Vallformosa, Queta Domènech, ha fet aquest matí al pati del Vinseum de Vilafranca l’acte d’entrega dels xecs de la Festa Solidària per la lluita contra el cànce [ ... ]

Llegir més
Pep Antoni Roig guanya el I Premi Anna Maria de Saavedra
Pep Antoni Roig guanya el I Premi Anna Maria de Saavedra

Pep Antoni Roig, nascut a Barcelona el 1988 i resident de fa molts anys al Pla del Penedès, ha estat el guanyador de la primera edició del Premi Anna Maria de Saavedra amb la seva novel·la Abans  [ ... ]

Llegir més
L'espai gastronòmic del Casal Popular de Vilafranca del Penedès reobre les portes
L'espai gastronòmic del Casal Popular de Vilafranca del Penedès reobre les portes

Dilluns vinent, 9 d'octubre, l'espai gastronòmic del Casal Popular reobrirà les seves portes de mans de la cooperativa Pàmpol Torrat. La cooperativa té l'objectiu d'obrir l'espai a persones de t [ ... ]

Llegir més

El Cargol 958

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 19
Pere de la Creu, Laura

Divendres dia 20
Andreu, Artemi, Irene

Dissabte dia 21
Úrsula, Caius, Celina

Diumenge dia 22
Marc, Nunila, Alòdia

Dilluns dia 23
Servand, Germà, Oda

Dimarts dia 24
Antoni-Maria Claret

Dimecres dia 25
M.D. de Bonanova, Daria, Crispí, M.D. del Collell

El santoral de l'any>