el cargol

Magazín del Penedès

Política

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova una modificació de pressupost de 2M d’euros que inclou 1’7M per a inversions

En sessió ordinària de ple celebrada aquest dimarts al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat una modificació de pressupost de més de 2 milions d’euros. La modificació inclou prop d’1’7 milions per a inversions, així com destinar 357.000 euros a la cancel·lació anticipada de crèdit. Amb l’amortització, l’Ajuntament deixa de tenir deute i això li permet tenir més marge de maniobra per aplicar els romanents de tresoreria i poder invertir en partides com serveis socials, tal i com va destacar el regidor d’Hisenda, Xavier Serramià.

La modificació es finança amb el romanent de tresoreria de l’any 2016, que es tancava amb 3.451.000 euros per a despeses generals. Serramià va detallar que el romanent de tresoreria s’explica pels majors ingressos (885.000 euros)  i per despeses previstes que no s’han gastat(805.000 € més), que inclourien estalvis en serveis per valor de 250.000 euros o 200.000 euros en inversions  no realitzades. Serramià va fer notar que dins del romanent hi havia partides ja compromeses com els més de 350.000 € en despeses autoritzades per a inversions, pagaments pressupostats, així com una important partida de fiances,  per valor de 482.000 €.

Entre les inversions que es financen amb la modificació s’inclouen 177.000€ per a la Torre de Moja, 550.000 per al cobriment de la pista de l’escola de Sant Pere Molanta , 90.000 per a l’adquisició dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta o 99.000 euros per a senyalització.  L’actual consultori de Moja s’adequarà amb una inversió de 30.000 €.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, assenyalava que la modificació permet acabar de completar projectes iniciats, en alguns casos ja adjudicats, que es preveuen enllestir en els propers mesos.

El grup municipal d’ERC valorava que el romanent de tresoreria s’explica perquè “les partides no s’executen” i  va exposar que hi ha partides que “els hi sonen de l’any passat”, com les de senyalitzacions, la torre de Moja,  l’aparcament de davant de l’escola de Moja o la rehabilitació de l’edifici de Correus . També qualificaven com a incongruent que s’instal.lés un punt de càrrega per a vehicles elèctrics però que no s’hagués bonificat als vehicles d’aquest tipus en les ordenances fiscals. Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d’ERC, subratllava que moltes de les inversions s’arrosseguen d’altres anys.

El grup d’ERC  s’abstenia en la modificació i valorava de manera positiva que s’incorporés una partida de 10.000 euros per a serveis socials.

El grup del PDeCat va votar en contra perquè  entenia que en la modificació hi faltaven partides necessàries, mentre que altres eren “excessives”.  Josep Sánchez, portaveu del PDeCAT considerava que calia contemplar el nou ambulatori,  preveure millores en places i carrers i ampliar  voreres. En canvi valorava com a “desorbitat”  dedicar 99.000 € per a senyalitzacions i 550.000 per al cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere.

El PDeCAT també va voler subratllar que  “falta manteniment i gespa” al camp de futbol de Sant Miquel, que no hi ha piscina municipal oberta a l’estiu i que la modificació també podria garantir increments de subvencions per a  les entitats o bé la compra de llibres de text pels escolars del municipi.

El regidor d’urbanisme, Juanma Samblás, posava l’accent en què existien projectes ja aprovats i adjudicats, que només tenien pendent per a executar-se l’habilitació de la partida econòmica  per aquest 2017. El regidor portaveu del  govern, Xavi Serramià, indicava que hi havia inversions que depenien de tercers, no només de l’Ajuntament. Per a il.lustrar-ho va recordar que per a cobrir la pista de l’escola de Sant Pere cal que el Departament aprovi la cessió, el circuit de running de la Muntanyeta depèn d’un Pla Especial d’aquest espai que elabora la Diputació i per la compra dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta cal l’acord amb el propietari, el Bisbat.

Després que Salut rebutgés l’oferiment municipal de signar un conveni de col·laboració per a construir el nou consultori de Moja, “perquè la llei estatal ho impedeix”, ERC va formalitzar en el ple la proposta de consultar als veïns si estarien disposats a que es construís l’equipament amb diners de l’Ajuntament . Des d’ApO es va destacar que” no assumirien responsabilitats que no els hi pertocaven”.

En relació a la demanda de més serveis socials, ApO  posava l’accent en què es cobreixen les necessitats del municipi d’acord amb els criteris de serveis socials.  El govern va aprofitar el debat per anunciar que es convocaria un procés de participació ciutadana per a decidir com ordenar la zona del camp de futbol d’El Bosquet de Sant Miquel, optant entre tres propostes.

0
0
0
s2smodern

Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí
Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí

Vilobí del Penedès oferirà un cicle de 3 concerts amb sopar a la fresca al restaurant La Taba. L’oferta constarà d’una proposta gastronòmica i cultural, propera i familiar amb una fusió de [ ... ]

Llegir més
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní

La Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya oferirà a partir del mes de setembre el segon club de lectura de novel·la. Les trobades es faran habitualment el segon divendres de cada mes de 17h a 1 [ ... ]

Llegir més
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia

Aquest divendres 13 de juliol la gira Després de tot de Manu Guix arriba a la Múnia. La gira promocional de l’últim disc de Manu Guix farà parada al municipi a les 11h a la plaça Nova d [ ... ]

Llegir més
Entra en servei el nou aparcament urbanitzat de davant de l’escola Circell de Moja
Entra en servei el nou aparcament urbanitzat de davant de l’escola Circell de Moja

La setmana passada va entrar en funcionament el nou aparcament urbanitzat situat davant de l’escola Circell de Moja. Els treballs permeten disposar de 105 places en una zona que inclou senyalitzac [ ... ]

Llegir més
Avinyonet i Sant Llorenç d'Hortons acolliran un taller de 'Cuina sense pares' cadascun
Avinyonet i Sant Llorenç d'Hortons acolliran un taller de 'Cuina sense pares' cadascun

La Diputació de Barcelona organitza tallers de Cuina sense pares per tal que joves a partir de 14 anys s’acostin al món culinari a través de receptes saludable si fàcils de dur a terme. Aquest [ ... ]

Llegir més
El cantant sadurninenc “El Chele” presentarà nou disc a Barcelona
El cantant sadurninenc “El Chele” presentarà nou disc a Barcelona

El cantant de rumba catalana sadurninenc Josep Fajardo "El Chele" presentarà aquest diumenge a Barcelona el seu tercer disc, Trasnochador. L'acte serà al centre cultural La Teixonera a les 12h.

Llegir més

El Cargol 999-1000

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 2
Eusebi, Pere-Julià, Teodora

Divendres dia 3
Gustau, Lídia, Cira

Dissabte dia 4
Joan-Maria, Perpètua

Diumenge dia 5
M.D. de les Neus, Osvald, Afra

Dilluns dia 6
Just, Pastor, Hormisdes

Dimarts dia 7
Sixt II, Gaietà, Albert

Dimecres dia 8
Domènec, Ciríac

Dijous dia 9
Domicià, Romà, Esteve

Divendres dia 10
Llorenç, Deodat, Astèria

Dissabte dia 11
Clara, Tiburci, Susanna

Diumenge dia 12
Herculà, Hilària

Dilluns dia 13
Poncià, Hipòlit, Cassià, Aurora

Dimarts dia 14
Maximilià-Maria, Eusebi, Anastàsia

Dimecres dia 15
Assumpció de la Mare de Déu

Dijous dia 16
Esteve d’Hongria, Roc, Serena

Divendres dia 17
Jacint, Beatriu, Eusebi

Dissabte dia 18
Agapit, Helena

Diumenge dia 19
Magí, Lluís d’Anjou

Dilluns dia 20
Bernat, Cristòfor, Samuel

Dimarts dia 21
Pius, Privat, Ciríaca

Dimecres dia 22
Timoteu

Dijous dia 23
Rosa de Lima, Felip Benici

El santoral de l'any>