De la banqueta a ser referents a la Lliga Santander

En l'esport com en qualsevol àmbit de la vida, és necessari un aprenentatge previ per a poder arribar pel cap alt alt. Per norma general, el treball i l'esforç sempre seran recompensats i s'ha d'esperar únicament l'oportunitat precisa per a demostrar la vàlua que s'ha adquirit amb el transcurs dels anys.

En el *futbol, aquesta premissa es compleix cada campanya amb nombrosos jugadors que somien seguir els passos dels seus ídols, i que des d'etapes primerenques han de formar-se i esforçar-se per a demostrar tota la qualitat que atresoren. Quan s'aconsegueix aconseguir la màxima categoria, a la qual molt pocs accedeixen, el treball diari ha de ser una constant. Donant arguments a l'entrenador per a anar escalant posicions dins de l'organigrama de la plantilla.

Són molts els exemples de futbolistes de la Lliga Santander que han esperat el seu moment en la banqueta, perquè els pocs minuts que els ofereixi el míster puguin aprofitar-los. Un recent estudi de Bwin posa de manifest aquesta tessitura, desglossant curiosos rànquings per equips i lligues del vell continent.

Posant el focus en la competició espanyola, hi ha dos clars exemples del pas de banqueta a titulars o viceversa en equips que comparteixen mateixa ciutat; Barcelona. Espanyol i Barça són dues cares oposades aquesta campanya, ja que un lluita pel títol i un altre per evitar el descens.

En ells, també succeeix la paradoxa de la banqueta. Víctor Sánchez en el conjunt periquito ha sabut aprofitar les seves oportunitats aquesta temporada, pesi al mal pas de l'entitat en la taula classificatòria. El català ha augmentat les seves prestacions aquesta campanya, veient com les seves compareixences en la banqueta han disminuït respecte a la temporada anterior.

En l'altre costat de la balança podem trobar a Ivan *Rakitic. El croat ha passat de ser imprescindible en l'esquema del conjunt *blaugrana, a tenir una participació pràcticament testimonial ocupant sempre la banqueta, i jugant alguns minuts en la segona part, quan, abans Valverde i ara *Setién, veien convenient. Fins a un 60% del temps de joc, el migcampista l'ha passat en la banqueta, sent més de quatre vegades superior al que estava habituat en la temporada 2018-19.

La competitivitat dins de cada plantilla de la Lliga Santander està fora de tot dubte. Jugadors que vénen trepitjant fort fan que uns altres amb més galons perdin pes i hagin de tornar a guanyar-se un lloc amb treball i esforç en els entrenaments. La situació de cada jugador pot canviar de manera dràstica en molt pocs mesos, augmentant o disminuint la seva incidència en el joc del seu equip per diferents motius.

Però això que succeeix en primera divisió és extrapolable a equips de categories inferiors. Totes les esquadres de la zona del Penedès han de tenir en compte aquests postulats per a inculcar-los-hi als seus futbolistes. Si prenen bona nota d'això, i si ofereixen qualitats òptimes poder aconseguir el seu somni.

Les oportunitats sempre arriben. Aquesta és la premissa que han de tenir gravat a foc tots els professionals de qualsevol àmbit de la vida. Pel que s'ha d'estar preparat per a no deixar passar un tren que té poques parades.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com