el cargol

Magazín del Penedès

Entrevistes

ENTREVISTA a Albert Tort: “Sant Martí s’esforça a oferir espectacles de qualitat per Festa Major”

De divendres a dilluns, Sant Martí Sarroca celebra la seva Festa Major, enguany plena de novetats. Amb el lema una festa “de tothom i per a tothom” convida a participar-hi tot el veïnat. La de Sant Martí és una festa major on es barreja tradició amb activitats més especials que creen al municipi un ambient festiu i de convivència. Aquest any per primer cop s’ha creat un grup de voluntaris que juntament amb la regidoria de Cultura i Festes s’ha encarregat de preparar la Festa Major. El regidor de Cultura, Festes i Joventut, Albert Tort, ens parla de la Festa Major del municipi.

Quines novetats presenta la Festa Major?

Com a novetats principals hi ha una exposició, Abans i ara, que reflecteix en fotografies com ha anat canviant el municipi.
S’ha reconvertit el torneig de futbol sala en un torneig de futbol 7 i s’ha creat el torneig de 3x3 de bàsquet.
A nivell d'actuacions i d'espectacles hi haurà el grup A-vocal de música coral i el tribut als Beatles, amb un dels grups més reconeguts anomenat The Flaming Shakers. Hi haurà dues orquestres noves de ball, la Costa Brava i Nova Saturno així com nous grups a la festa jove. A més, com a fi de festa hi haurà l’espectacle, que serà gratuït, del Pep Plaza.

En què consisteix l’exposició Abans i ara?

Es va fer una crida als veïns perquè proporcionessin fotografies antigues i d'altres s’han agafat de l'arxiu històric del municipi. Després s'han fet les fotografies dels mateixos espais en l'actualitat i d’aquesta manera, fent la comparació, es pot veure com ha evolucionat el municipi amb el pas dels anys.

També heu creat una pàgina web.

Sí, ha estat iniciativa del grup de voluntaris perquè està molt bé el programa en paper com a tal però està bé poder anar avisant del que va succeint i que en qualsevol moment tothom ho pugui consultar sobretot per intentar que la festa major no sigui només de qui té el programa en paper sinó que surti més enllà del municipi i dels veïns.

Per què heu creat enguany un grup de voluntaris per organitzar la festa?

Hi ha una comissió de festes com a tal que s'encarrega de les festes del municipi però aquest any va dir que només col·laborarien en la organització dels actes. Ens vam posar mans a l'obra i vam fer una crida de voluntariat per constituir aquest grup d’onze persones. L’experiència ha estat molt positiva, han treballat molt en l’organització de tots els actes.

Quin és el punt fort de la festa major de Sant Martí?

A Sant Martí es fa un esforç important per portar concerts i espectacles de qualitat, oberts a tothom i gratuïts. D’aquesta manera s’aconsegueix fer atractiva la festa perquè hi hagi un reclam de la gent de fora per venir.
Intentem que la gent del municipi se senti inclosa en la festa però que la gent de la comarca s’apropi per viure-la també.

Per què heu triat el lema d’una ‘festa de tothom i per a tothom’?

Té diversos significats. El primer és perquè la gent està identificada per moltes entitats, els mateixos voluntaris, l'ajuntament... per tant, no és propietat de ningú sinó que és una suma de molta gent que hi posa el seu granet de sorra. L’altre significat és perquè és per a tothom, tant per a la gent del municipi com per als de fora.

Teniu un concurs de fotografies

Sí, amb el hashtag #fmsm2018 tothom pot pujar la seva fotografia a les xarxes socials i la més popular tindrà un premi, un lot de productes valorat en 200 euros.
L'ajuntament ja tenia Facebook però recentment ha creat els perfils d'Instagram i Twitter, en aquestes tres xarxes socials és on es podrà participar.

Quina és l’activitat central de la Festa Major?

Com que és una festa molt tradicional que intenta mantenir el mateix format però introduint novetats als espectacles n'hi ha més d'una. Des de la traca d'inici, el pregó, la cercavila... potser són els moments on hi ha més gent implicada. També hi ha activitats que són novetat algun any però se’ls dona continuïtat com el super tobogan aquàtic que vam tenir l'any passat i que torna aquesta edició, ja que va tenir molt d'èxit entre tots els públics.

Quin és el paper de la pubilla i l’hereu en la Festa Major?

Són els que encenen la traca, fan els xuts d'honor en els actes esportius i com que tenen aquesta entitat tenen el seu lloc a les sàtires dels diables, i a part dels polítics també els hi toca el rebre.

És bona la resposta dels veïns?

Sí, molt bona. Tothom té molta consciència i identificació amb la Festa Major i això fa que s’identifiquin amb el municipi. La participació dels veïns és molt bona durant els dies de la festa i la resposta de les entitats i grups del municipi també ho és, sobretot en l’organització de les diferents activitats.

Lorena Del Amor

0
0
0
s2smodern

Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès
En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès

El 14 d'octubre es va estrenar la primera obra de la Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès amb l’obra Dos embolics i una recomanació del grup Pa amb xocolata a Cal Rubió. Enguany, l'estren [ ... ]

Llegir més
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.

    Sebastià Bennasar va rebre dimecres 3 d'octubre el 4t Premi de Novel·la Celler de Lletres al Centre Cultural de Sant Sadurní d'Anoia, durant la inauguració del Cicle Biblioteques amb [ ... ]

Llegir més
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller

El doctor Bonaventura Clotet, una de les principals autoritats en la investigació i la lluita contra la Sida, va presentar dijous passat el nou vi  blanc SiVida de Casa Ametller, elaborat a la fin [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1014

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 15
Eugeni, Leopold


Divendres dia 16
Margarida d’Escòcia, Edmon, Gertrudis


Dissabte dia 17
Gregori, Victorià, Iscle


Diumenge dia 18
Aureli, Romà


Dilluns dia 19
Crispí, Faust, Abdies


Dimarts dia 20
Octavi, Benigne, Silva


Dimecres dia 21
Gelasi, Honori, Esteve