el cargol

Magazín del Penedès

Economia

Banc Sabadell guanya 216 milions el primer trimestre, el 14% menys pels costos extraordinaris d'integració de TSB

Banc Sabadell va obtenir un benefici net de 216,1 milions d'euros en el primer trimestre, cosa que suposa un 14,3% menys que els guanys registrats en el mateix període de l'any passat, segons ha comunicat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El descens de beneficis, ja previst, s'ha registrat per la concentració en el primer trimestre de l'any dels costos tecnològics extraordinaris per la integració de la plataforma del banc britànic TSB que ha suposat el desembors d'uns 100 milions d'euros, tal i com va anunciar el president del banc, Josep Oliu, en la presentació de resultats del 2016.

A més d'aquests costos extraordinaris, el banc ha destinat els resultats de les operacions financeres (ROF) que aquest exercici es concentren en una gran part en el primer trimestre a ''anticipar provisions'' destinant 510,6 milions d'euros, el 17,4% més.

El benefici del banc, sense TSB, s'ha situat en el primer trimestre en 203,9 milions d'euros, amb un increment del 7,1%, amb un especial bon comportament del marge d'interessos que tot i l'entorn de baixos tipus d'interès aporta 962,4 milions d'euros, l'1,6% més que l'any passat.

La major part dels ingressos procedents de les operacions financeres (ROF) de tot l'any s'han concentrat en el primer trimestre i s'han situat en 353 milions d'euros, que serien 341,9 milions sense el TSB. En aquest resultat s'inclouen 246,2 milions d'euros per la venda d'actius financers disponibles per a la venda en productes de renda fixa i 10,4 milions d'euros per la venda de la participació a Fluidra.

D'aquesta manera, la dotació per cobrir insolvències i altres deterioraments d'actius s'han situat en el primer trimestre en 510,6 milions d'euros, un 17,4% més que el primer trimestre de l'any passat quan es van destinar 434,9 milions d'euros.

Ràtio de morositat recula a xifres del 2011

En els resultats trimestrals també s'observa una reducció de 506 milions d'euros en el valor de la cartera d'actius problemàtics. Aquesta reducció de la cartera d'actius problemàtics ha ajudat a la reducció de la ràtio de morositat que el 31 de març s'ha situat en 5,86% (el 7,45% sense tenir en compte TSB), cosa que suposa recuperar xifres de morositat que no es veien des del tercer trimestre del 2011.

Els recursos de clients s'han situat en 133.982 milions d'euros, un 2,1% més, que s'enfila fins el 3,9% a un tipus de canvi constant.

Els recursos fora de balanç (fons d'inversió i plans de pensions entre altres) sumen 41.848 milions, el 12,8%.

La inversió creditícia tanca el mes de març amb un saldo de 141.365 milions d'euros, cosa que suposa un augment del 2,3% en relació amb el març de l'any passat. A tipus de canvi constant el creixement de la cartera de crèdit hagués estat del 4%.

La venda del Sabadell United Bank dels Estats Units per 967 milions d'euros i amb una plusvàlua de 447 milions que s'ha acordat en el primer trimestre es podria tancar si es compleixen els terminis previstos durant el segon trimestre d'aquest any.

La ràtio en termes Common Equity Tier 1 (CET1) en format 'phase-in' s'ha situat en el trimestre en l'11,94% i la ràtio fully loaded en l'11,9%.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

0
0
0
s2sdefault

El rubinenc Martí Càlix, elegit secretari nacional de finances de les JERC
El rubinenc Martí Càlix, elegit secretari nacional de finances de les JERC

Martí Càlix (1996) va ser escollit secretari nacional de finances de les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC), el passat dia 13 al consell nacional que la institució va celebrar a Vilassar  [ ... ]

Llegir més
Comerç del Foix lliura els premis de la panera

L'associació Comerç del Foix va repartir gratuïtament unes 100.000 butlletes per la mega panera als clients que efectuaven les compres de Nadal als establiments de la seva associació. Els premis,  [ ... ]

Llegir més
Dilluns es tallarà el vial que connecta el carrer del Camp de Moja amb la carretera de Vilafranca

Dilluns de la setmana que ve es preveu que resti tallat a la circulació el vial que connecta el carrer del Camp de Moja fins la carretera de Vilafranca. Aquest vial és un dels itinerar [ ... ]

Llegir més
El Casal Popular de Vilafranca acollirà el segon Mercat d'intercanvi de roba
El Casal Popular de Vilafranca acollirà el segon Mercat d'intercanvi de roba

La Bresca, el grup de consum conscient del Casal Popular de Vilafranca, organitza aquest dissabte, de 10 a 13h, el segon mercat d'intercanvi de roba i complements al local del Casal.

Llegir més
S'obren les inscripcions a la desena Botifarunner de la Llacuna
S'obren les inscripcions a la desena Botifarunner de la Llacuna

La popular cursa de muntanya de la Llacuna, la Botifarunner, celebrarà el proper 25 de febrer la seva desena edició. Entre les novetats d’enguany destaca la realització de dues curses: la clàs [ ... ]

Llegir més
La targeta de Vilafranca Comerç oferirà descomptes per als usuaris del Complex Aquàtic de Vilafranca...

Tots els usuaris de la targeta de Vilafranca Comerç podran gaudir de descomptes especials en l’accés als serveis del Complex Aquàtic de Vilafranca. Això és possible gràcies a l’acord que Cen [ ... ]

Llegir més

El Cargol 971

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Volusià, Prisca, Margarida, Vicenta-Maria

Divendres dia 19
Canut, Màrius, Marta, Pia

Dissabte dia 20
Fabià, Sebastià

Diumenge dia 21
Fruitós, Agnès

Dilluns dia 22
Vicenç, Anastasi

Dimarts dia 23
Ildefons, Francesc Gil, Climent

Dimecres dia 24
Francesc, Felicià

El santoral de l'any>