el cargol

Magazín del Penedès

Economia

Banc Sabadell guanya 216 milions el primer trimestre, el 14% menys pels costos extraordinaris d'integració de TSB

Banc Sabadell va obtenir un benefici net de 216,1 milions d'euros en el primer trimestre, cosa que suposa un 14,3% menys que els guanys registrats en el mateix període de l'any passat, segons ha comunicat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El descens de beneficis, ja previst, s'ha registrat per la concentració en el primer trimestre de l'any dels costos tecnològics extraordinaris per la integració de la plataforma del banc britànic TSB que ha suposat el desembors d'uns 100 milions d'euros, tal i com va anunciar el president del banc, Josep Oliu, en la presentació de resultats del 2016.

A més d'aquests costos extraordinaris, el banc ha destinat els resultats de les operacions financeres (ROF) que aquest exercici es concentren en una gran part en el primer trimestre a ''anticipar provisions'' destinant 510,6 milions d'euros, el 17,4% més.

El benefici del banc, sense TSB, s'ha situat en el primer trimestre en 203,9 milions d'euros, amb un increment del 7,1%, amb un especial bon comportament del marge d'interessos que tot i l'entorn de baixos tipus d'interès aporta 962,4 milions d'euros, l'1,6% més que l'any passat.

La major part dels ingressos procedents de les operacions financeres (ROF) de tot l'any s'han concentrat en el primer trimestre i s'han situat en 353 milions d'euros, que serien 341,9 milions sense el TSB. En aquest resultat s'inclouen 246,2 milions d'euros per la venda d'actius financers disponibles per a la venda en productes de renda fixa i 10,4 milions d'euros per la venda de la participació a Fluidra.

D'aquesta manera, la dotació per cobrir insolvències i altres deterioraments d'actius s'han situat en el primer trimestre en 510,6 milions d'euros, un 17,4% més que el primer trimestre de l'any passat quan es van destinar 434,9 milions d'euros.

Ràtio de morositat recula a xifres del 2011

En els resultats trimestrals també s'observa una reducció de 506 milions d'euros en el valor de la cartera d'actius problemàtics. Aquesta reducció de la cartera d'actius problemàtics ha ajudat a la reducció de la ràtio de morositat que el 31 de març s'ha situat en 5,86% (el 7,45% sense tenir en compte TSB), cosa que suposa recuperar xifres de morositat que no es veien des del tercer trimestre del 2011.

Els recursos de clients s'han situat en 133.982 milions d'euros, un 2,1% més, que s'enfila fins el 3,9% a un tipus de canvi constant.

Els recursos fora de balanç (fons d'inversió i plans de pensions entre altres) sumen 41.848 milions, el 12,8%.

La inversió creditícia tanca el mes de març amb un saldo de 141.365 milions d'euros, cosa que suposa un augment del 2,3% en relació amb el març de l'any passat. A tipus de canvi constant el creixement de la cartera de crèdit hagués estat del 4%.

La venda del Sabadell United Bank dels Estats Units per 967 milions d'euros i amb una plusvàlua de 447 milions que s'ha acordat en el primer trimestre es podria tancar si es compleixen els terminis previstos durant el segon trimestre d'aquest any.

La ràtio en termes Common Equity Tier 1 (CET1) en format 'phase-in' s'ha situat en el trimestre en l'11,94% i la ràtio fully loaded en l'11,9%.

0
0
0
s2smodern

Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí
Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí

Vilobí del Penedès oferirà un cicle de 3 concerts amb sopar a la fresca al restaurant La Taba. L’oferta constarà d’una proposta gastronòmica i cultural, propera i familiar amb una fusió de [ ... ]

Llegir més
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní

La Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya oferirà a partir del mes de setembre el segon club de lectura de novel·la. Les trobades es faran habitualment el segon divendres de cada mes de 17h a 1 [ ... ]

Llegir més
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia

Aquest divendres 13 de juliol la gira Després de tot de Manu Guix arriba a la Múnia. La gira promocional de l’últim disc de Manu Guix farà parada al municipi a les 11h a la plaça Nova d [ ... ]

Llegir més
Entra en servei el nou aparcament urbanitzat de davant de l’escola Circell de Moja
Entra en servei el nou aparcament urbanitzat de davant de l’escola Circell de Moja

La setmana passada va entrar en funcionament el nou aparcament urbanitzat situat davant de l’escola Circell de Moja. Els treballs permeten disposar de 105 places en una zona que inclou senyalitzac [ ... ]

Llegir més
Avinyonet i Sant Llorenç d'Hortons acolliran un taller de 'Cuina sense pares' cadascun
Avinyonet i Sant Llorenç d'Hortons acolliran un taller de 'Cuina sense pares' cadascun

La Diputació de Barcelona organitza tallers de Cuina sense pares per tal que joves a partir de 14 anys s’acostin al món culinari a través de receptes saludable si fàcils de dur a terme. Aquest [ ... ]

Llegir més
El cantant sadurninenc “El Chele” presentarà nou disc a Barcelona
El cantant sadurninenc “El Chele” presentarà nou disc a Barcelona

El cantant de rumba catalana sadurninenc Josep Fajardo "El Chele" presentarà aquest diumenge a Barcelona el seu tercer disc, Trasnochador. L'acte serà al centre cultural La Teixonera a les 12h.

Llegir més

El Cargol 999-1000

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 2
Eusebi, Pere-Julià, Teodora

Divendres dia 3
Gustau, Lídia, Cira

Dissabte dia 4
Joan-Maria, Perpètua

Diumenge dia 5
M.D. de les Neus, Osvald, Afra

Dilluns dia 6
Just, Pastor, Hormisdes

Dimarts dia 7
Sixt II, Gaietà, Albert

Dimecres dia 8
Domènec, Ciríac

Dijous dia 9
Domicià, Romà, Esteve

Divendres dia 10
Llorenç, Deodat, Astèria

Dissabte dia 11
Clara, Tiburci, Susanna

Diumenge dia 12
Herculà, Hilària

Dilluns dia 13
Poncià, Hipòlit, Cassià, Aurora

Dimarts dia 14
Maximilià-Maria, Eusebi, Anastàsia

Dimecres dia 15
Assumpció de la Mare de Déu

Dijous dia 16
Esteve d’Hongria, Roc, Serena

Divendres dia 17
Jacint, Beatriu, Eusebi

Dissabte dia 18
Agapit, Helena

Diumenge dia 19
Magí, Lluís d’Anjou

Dilluns dia 20
Bernat, Cristòfor, Samuel

Dimarts dia 21
Pius, Privat, Ciríaca

Dimecres dia 22
Timoteu

Dijous dia 23
Rosa de Lima, Felip Benici

El santoral de l'any>