el cargol

Magazín del Penedès

Economia

Banc Sabadell guanya 216 milions el primer trimestre, el 14% menys pels costos extraordinaris d'integració de TSB

Banc Sabadell va obtenir un benefici net de 216,1 milions d'euros en el primer trimestre, cosa que suposa un 14,3% menys que els guanys registrats en el mateix període de l'any passat, segons ha comunicat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El descens de beneficis, ja previst, s'ha registrat per la concentració en el primer trimestre de l'any dels costos tecnològics extraordinaris per la integració de la plataforma del banc britànic TSB que ha suposat el desembors d'uns 100 milions d'euros, tal i com va anunciar el president del banc, Josep Oliu, en la presentació de resultats del 2016.

A més d'aquests costos extraordinaris, el banc ha destinat els resultats de les operacions financeres (ROF) que aquest exercici es concentren en una gran part en el primer trimestre a ''anticipar provisions'' destinant 510,6 milions d'euros, el 17,4% més.

El benefici del banc, sense TSB, s'ha situat en el primer trimestre en 203,9 milions d'euros, amb un increment del 7,1%, amb un especial bon comportament del marge d'interessos que tot i l'entorn de baixos tipus d'interès aporta 962,4 milions d'euros, l'1,6% més que l'any passat.

La major part dels ingressos procedents de les operacions financeres (ROF) de tot l'any s'han concentrat en el primer trimestre i s'han situat en 353 milions d'euros, que serien 341,9 milions sense el TSB. En aquest resultat s'inclouen 246,2 milions d'euros per la venda d'actius financers disponibles per a la venda en productes de renda fixa i 10,4 milions d'euros per la venda de la participació a Fluidra.

D'aquesta manera, la dotació per cobrir insolvències i altres deterioraments d'actius s'han situat en el primer trimestre en 510,6 milions d'euros, un 17,4% més que el primer trimestre de l'any passat quan es van destinar 434,9 milions d'euros.

Ràtio de morositat recula a xifres del 2011

En els resultats trimestrals també s'observa una reducció de 506 milions d'euros en el valor de la cartera d'actius problemàtics. Aquesta reducció de la cartera d'actius problemàtics ha ajudat a la reducció de la ràtio de morositat que el 31 de març s'ha situat en 5,86% (el 7,45% sense tenir en compte TSB), cosa que suposa recuperar xifres de morositat que no es veien des del tercer trimestre del 2011.

Els recursos de clients s'han situat en 133.982 milions d'euros, un 2,1% més, que s'enfila fins el 3,9% a un tipus de canvi constant.

Els recursos fora de balanç (fons d'inversió i plans de pensions entre altres) sumen 41.848 milions, el 12,8%.

La inversió creditícia tanca el mes de març amb un saldo de 141.365 milions d'euros, cosa que suposa un augment del 2,3% en relació amb el març de l'any passat. A tipus de canvi constant el creixement de la cartera de crèdit hagués estat del 4%.

La venda del Sabadell United Bank dels Estats Units per 967 milions d'euros i amb una plusvàlua de 447 milions que s'ha acordat en el primer trimestre es podria tancar si es compleixen els terminis previstos durant el segon trimestre d'aquest any.

La ràtio en termes Common Equity Tier 1 (CET1) en format 'phase-in' s'ha situat en el trimestre en l'11,94% i la ràtio fully loaded en l'11,9%.

0
0
0
s2smodern

Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès
En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès

El 14 d'octubre es va estrenar la primera obra de la Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès amb l’obra Dos embolics i una recomanació del grup Pa amb xocolata a Cal Rubió. Enguany, l'estren [ ... ]

Llegir més
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.

    Sebastià Bennasar va rebre dimecres 3 d'octubre el 4t Premi de Novel·la Celler de Lletres al Centre Cultural de Sant Sadurní d'Anoia, durant la inauguració del Cicle Biblioteques amb [ ... ]

Llegir més
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller

El doctor Bonaventura Clotet, una de les principals autoritats en la investigació i la lluita contra la Sida, va presentar dijous passat el nou vi  blanc SiVida de Casa Ametller, elaborat a la fin [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1014

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 15
Eugeni, Leopold


Divendres dia 16
Margarida d’Escòcia, Edmon, Gertrudis


Dissabte dia 17
Gregori, Victorià, Iscle


Diumenge dia 18
Aureli, Romà


Dilluns dia 19
Crispí, Faust, Abdies


Dimarts dia 20
Octavi, Benigne, Silva


Dimecres dia 21
Gelasi, Honori, Esteve