el cargol

Magazín del Penedès

Economia

Banc Sabadell guanya 216 milions el primer trimestre, el 14% menys pels costos extraordinaris d'integració de TSB

Banc Sabadell va obtenir un benefici net de 216,1 milions d'euros en el primer trimestre, cosa que suposa un 14,3% menys que els guanys registrats en el mateix període de l'any passat, segons ha comunicat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El descens de beneficis, ja previst, s'ha registrat per la concentració en el primer trimestre de l'any dels costos tecnològics extraordinaris per la integració de la plataforma del banc britànic TSB que ha suposat el desembors d'uns 100 milions d'euros, tal i com va anunciar el president del banc, Josep Oliu, en la presentació de resultats del 2016.

A més d'aquests costos extraordinaris, el banc ha destinat els resultats de les operacions financeres (ROF) que aquest exercici es concentren en una gran part en el primer trimestre a ''anticipar provisions'' destinant 510,6 milions d'euros, el 17,4% més.

El benefici del banc, sense TSB, s'ha situat en el primer trimestre en 203,9 milions d'euros, amb un increment del 7,1%, amb un especial bon comportament del marge d'interessos que tot i l'entorn de baixos tipus d'interès aporta 962,4 milions d'euros, l'1,6% més que l'any passat.

La major part dels ingressos procedents de les operacions financeres (ROF) de tot l'any s'han concentrat en el primer trimestre i s'han situat en 353 milions d'euros, que serien 341,9 milions sense el TSB. En aquest resultat s'inclouen 246,2 milions d'euros per la venda d'actius financers disponibles per a la venda en productes de renda fixa i 10,4 milions d'euros per la venda de la participació a Fluidra.

D'aquesta manera, la dotació per cobrir insolvències i altres deterioraments d'actius s'han situat en el primer trimestre en 510,6 milions d'euros, un 17,4% més que el primer trimestre de l'any passat quan es van destinar 434,9 milions d'euros.

Ràtio de morositat recula a xifres del 2011

En els resultats trimestrals també s'observa una reducció de 506 milions d'euros en el valor de la cartera d'actius problemàtics. Aquesta reducció de la cartera d'actius problemàtics ha ajudat a la reducció de la ràtio de morositat que el 31 de març s'ha situat en 5,86% (el 7,45% sense tenir en compte TSB), cosa que suposa recuperar xifres de morositat que no es veien des del tercer trimestre del 2011.

Els recursos de clients s'han situat en 133.982 milions d'euros, un 2,1% més, que s'enfila fins el 3,9% a un tipus de canvi constant.

Els recursos fora de balanç (fons d'inversió i plans de pensions entre altres) sumen 41.848 milions, el 12,8%.

La inversió creditícia tanca el mes de març amb un saldo de 141.365 milions d'euros, cosa que suposa un augment del 2,3% en relació amb el març de l'any passat. A tipus de canvi constant el creixement de la cartera de crèdit hagués estat del 4%.

La venda del Sabadell United Bank dels Estats Units per 967 milions d'euros i amb una plusvàlua de 447 milions que s'ha acordat en el primer trimestre es podria tancar si es compleixen els terminis previstos durant el segon trimestre d'aquest any.

La ràtio en termes Common Equity Tier 1 (CET1) en format 'phase-in' s'ha situat en el trimestre en l'11,94% i la ràtio fully loaded en l'11,9%.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

0
0
0
s2smodern

Eugene Ionesco i Manuel de Pedrolo, aquest dijous a l'Escorxador
Eugene Ionesco i Manuel de Pedrolo, aquest dijous a l'Escorxador

  Aquest dijous a les 20h l'Escorxador de Vilafranca acollirà una taula rodona de Ionesco i Manuel de Pedrolo, De Ionesco a Pedrolo: experiències teatrals i recuperació de l’oblit.

Llegir més
Olèrdola destinarà 80.000€ a la proposta presentada abans del dia 2 que tingui més vots ciutadans...
Olèrdola destinarà 80.000€ a la proposta presentada abans del dia 2 que tingui més vots ciutadans

  Els veïns empadronats a Olèrdola majors de 18 anys ja poden proposar projectes per a invertir els 80.000 euros de la partida de pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Olèrdola d’a [ ... ]

Llegir més
Torna el Vermut Diabòlic a Vilafranca
Torna el Vermut Diabòlic a Vilafranca

Demà els Diables de Vilafranca organitzen el Vermut Diabòlic, acte ja consolidat a Vilafranca que portarà música electrònica a les 12.30h al parc de Sant Julià. Hi haurà vermut de la conegud [ ... ]

Llegir més
Vermut-reggae de presentació del Kingston Hits The Town vol. III
Vermut-reggae de presentació del Kingston Hits The Town vol. III

  Avui l'agrupació Kingston Hits the Town, que fomenta la cultura musical jamaicana a Vilafranca, farà un vermut amb reggae i una Sound Sistem per presentar el Kingston Hits the Town vol.III, q [ ... ]

Llegir més
Visita teatralitzada al cementiri de Vilafranca
Visita teatralitzada al cementiri de Vilafranca

Avui a les 20.30 es fa una visita teatralitzada pel cementiri de Vilafranca, que consistirà en una visita guiada amb diferents personatges que introduiran la història del cementiri i de la ciutat. [ ... ]

Llegir més
"Permagel", d'Eva Baltasar, a Vilafranca

  El dimarts 3 d’abril a les 19.30h l’Eva Baltasar presentarà el seu llibre Permagel a l’Escorxador de Vilafranca, acompanyada de Jordi Llavina. Permagel, que narra la història en primera p [ ... ]

Llegir més

El Cargol 984

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 19
Divina Misericòrdia, Vicenç

Divendres dia 20
Sulpici, Oda

Dissabte dia 21
Anselm, Silví

Diumenge dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dilluns dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimarts dia 24
Fidel, Gregori, Benet, Pere Ermengol

Dimecres dia 25
Marc, Ània, Calixta

El santoral de l'any>