AMB QUINA FREQÜÈNCIA HA DE CANVIAR-SE EL LÍQUID DE FRENS

  La funció principal del líquid de frens de cotxe és transmetre la força del pedal de fre als cilindres de treball del sistema de frenat del vehicle. El seu funcionament determina el correcte funcionament del vehicle i la seguretat dels ocupants - conductor i passatgers. Perquè el sistema de frenat funcioni sense problemes, és necessari que el líquid de frens compleixi una sèrie de requisits. Entre ells s'inclouen els següents

  • Alt punt d'ebullició;
  • Baixa viscositat a baixes temperatures
  • Inèrcia química;
  • Baixa higroscopicitat.

  PER QUÈ ÉS NECESSARI SUBSTITUIR-HO

  La raó principal per la qual cal canviar el líquid de frens amb el temps és que perd les seves característiques de funcionament originals. Això es deu als següents processos

  • absorbint la humitat. Els líquids de frens tenen una certa higroscopicitat. Durant el funcionament, el sistema de frenat del vehicle s'escalfa i refreda constantment, la qual cosa provoca la formació de condensació. Aquesta penetra en el líquid de frens i s'acumula en ell. Si el contingut d'humitat augmenta fins al 3,5%, el punt d'ebullició disminueix una vegada i mitja, la qual cosa provoca un funcionament incorrecte dels frens o la fallada de tot el sistema;
  • Contaminació. Aquesta es produeix pel desgast de les superfícies de fregament i la lixiviació de partícules metàl·liques, corrosió, juntes, etc. en el líquid de frens. La contaminació provoca l'obstrucció dels canals del sistema de frenat i el desgast accelerat de les seves peces i components. El líquid de frens brut es pot identificar fàcilment a simple vista: es torna més fosc.

  INTERVALS DE SUBSTITUCIÓ

  El moment en què ha de canviar-se el líquid de frens depèn de la seva categoria, estil de conducció, condicions de funcionament, etc.

   

  INTERVALS DE SUBSTITUCIÓ ESTÀNDARD

  Per als productes més econòmics de la classe DOT-3 són de 1,5 anys, per a DOT-4 - 2 anys, per a DOT-5 - 4-5 anys. Aquests terminis són mitjans i estan pensats per a unes condicions de carretera estàndard i un comportament de conducció tranquil. Molts fabricants especifiquen terminis cada dos anys, per a cotxes premium - cada 1 any. En condicions de funcionament difícils, com viatjar per carreteres de muntanya o frenar amb freqüència, pot ser necessari canviar el líquid de frens molt abans.

  INDICADORS DE SUBSTITUCIÓ URGENT

  Els principals indicis que el líquid de frens ha de canviar-se immediatament seran:

  • Un pedal de fre trepitjat durant una conducció intensa;
  • Líquid de frens fosc, tèrbol o viscós.

  També són indicadors de substitució completa i immediata el ralentí prolongat del cotxe o les reparacions en el seu sistema de frens. Si el cotxe va ser comprat en el mercat d'accessoris, es recomana canviar el líquid de frens també. Molts fabricants aconsellen fer-ho cada 2-3 anys. És durant aquest període quan el contingut d'aigua en el líquid augmenta fins al 3,0-3,5%, que és el màxim permès segons les normes DOT. La freqüència de substitució pot variar. Es recomana mesurar el contingut d'humitat en el líquid de frens cada 6-9 mesos. Això es pot fer durant el servei o per si mateix amb un emprovador electrònic especial.

   

  SI ES POT EMPLENAR EL LÍQUID DE FRENS

  Es permet emplenar el líquid en lloc de substituir-lo per complet, però no es recomana. Barrejar líquid de frens contaminat que contingui entre un 3,0 i un 3,5% d'humitat amb líquid nou no restablirà totalment les seves propietats. El rendiment del líquid només millorarà lleugerament i no complirà plenament les normes de seguretat. Per tant, és molt més econòmic fer una substitució completa. Tanmateix, si per alguna raó això no és possible, és possible limitar-se a una sola recàrrega. Cal tenir en compte que només es poden barrejar productes de la mateixa base. Una de les millors solucions per al cotxe serà la compra de SINTEC EURO DOT-4. Aquest líquid de frens és un desenvolupament únic de l'empresa i és totalment compatible amb tots els líquids de frens DOT-3, DOT-4, així com amb altres productes russos fabricats sobre la base de les especificacions de fàbrica.

   

  Com canviar correctament el líquid de frens

  L'ideal és canviar el líquid de frens en un centre tècnic. Totes les operacions, inclòs la rentada del sistema, es realitzen automàticament. Però molts conductors fan el treball ells mateixos. En aquest cas, cada circuit es bomba i es renta alternativament amb l'addició de líquid al dipòsit. El principal és prestar especial atenció al fet que no entre aire en el sistema. La substitució del líquid de frens implica diversos passos:

  1. s'obre el dipòsit, es descaragolen els ràcords i es tendeix sobre ells una mànega o un tub de vinil;
  2. el líquid es bomba completament fora del sistema a través del tub utilitzant el pedal de fre;
  3. s'aboca líquid nou en el dipòsit fins que comenci a sortir per la mànega;
  4. s'estrenyen les connexions, es bomba el líquid trepitjant el pedal per a eliminar l'aire del sistema;
  5. es retira la mànega, es torna a col·locar el tap i s'assegura.

  Si no està segur de poder realitzar la substitució correctament, és millor que es posi en contacte amb un centre de servei.

   


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.305

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 11
  Benet, Pius I, Olga

  Divendres dia 12
  Abundi, Ignasi, Marciana, Joan Gualbert

  Dissabte dia 13
  Enric, Eusebi, Sara

  Diumenge dia 14
  Camil, Francesc, Adela

  Dilluns dia 15
  Bonaventura, Antíoc

  Dimarts dia 16
  M.D. del Carme, Magdalena

  Dimecres dia 17
  Aleix, Justa, Marcel·lina

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Roger Freixa
  (Redactor) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com