Vilafranca marca presència en xarxes socials amb focus en el turisme el 2022

Font: Unsplash

El turisme és un dels sectors més importants de l'economia de Vilafranca, tot i que les xifres encara són lluny de les de grans ciutats com Madrid i Barcelona. El 2022, per atraure més turistes, l'ús d'hamaques ha estat intens i creixent. La ciutat va guanyar una forta presència a les plataformes, principalment a Instagram i Facebook. Tots dos semblen oferir els millors resultats, que només es poden veure a finals d'estiu i finals d'any.

Al cap i a la fi, per exemple, el compte de Facebook de Turisme Vilafranca del Penedès comptava amb uns 3.000 seguidors amb publicacions diàries. A més d'informació important, el compte també comparteix llocs interessants per als turistes i esdeveniments que es desenvolupen a la ciutat. Això pot semblar poc, però contribueix significativament a l'augment del turisme a tota la regió. Després de tot, és una font confiable d'informació. 

Instagram, una altra xarxa social en auge en aquests moments, també té un perfil dedicat al turisme en la ciutat catalana. Allà hi ha al voltant de 2.900 seguidors seguint les informacions, que solen estar centrades en imatges. La idea és mostrar alguns dels paisatges, estructures i vistes de la regió. És important recalcar que les publicacions també tenen una consistència diària, una cosa fonamental per guanyar més accés a les xarxes. Aquest va ser un dels perfils que més va créixer recentment, ja que no va superar els 2 mil seguidors el 2021. 

A més d'aquestes dues xarxes, Vilafranca també disposa d'un compte de Twitter per xatejar amb els seguidors. Tanmateix, la idea aquí és una mica diferent, on les imatges i visuals de la ciutat no són tan importants. L'objectiu és informar els turistes sobre els esdeveniments que es realitzaran aquí, especialment en el que es refereix al vi. La curiositat és que aquesta és la xarxa social més popular del moment, amb gairebé 5 mil seguidors veient les publicacions en format de text.

Més espai per a vídeos

L'única mancança en aquest sentit és pel que fa als vídeos online, un format encara poc utilitzat pel sector turístic de la ciutat. El canal de YouTube no té informació i les publicacions a Instagram i Facebook gairebé sempre són estàtiques. Això és una cosa important, ja que el consum de continguts audiovisuals ha crescut ràpidament en els últims cinc anys. És una forma segura d'aconseguir més abast a internet, ja sigui a Espanya o a qualsevol país europeu. 

Un simple programa d'edició de vídeo és l'única eina necessària per començar. Gairebé totes les plataformes enfocades en aquest format, com TikTok i Instagram, compten amb diverses facilitats per als creadors de contingut. En altres paraules, la ciutat podria beneficiar-se molt si comencés a mostrar una mica més de la regió amb vídeos dinàmics i professionals. Tot i això, això no sembla ser una prioritat per a l'equip en aquesta àrea en aquest moment. Les altres xarxes han funcionat de manera positiva. 

Això no significa que la idea dels vídeos s'hagi de descartar. Altres regions catalanes, com la mateixa Barcelona, estan invertint en vídeos online per atreure l'atenció dels turistes. És un contingut més eficient, sobretot per mostrar la ciutat amb més detall. Una cosa que desperta la curiositat de la gent, fins i tot dels que no viuen a prop de Catalunya. És una regió rica, que moltes vegades no pot passar tota la imatge a través de només una foto o text. 

Vilafranca té molt potencial en turisme, i les xarxes socials hi poden contribuir de cara a l'any 2022. Tanmateix, cal seguir amb la bona feina que s'està fent aquí, amb totes les plataformes en constant actualització.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com