Vilafranca acull aquest mes l’exposició “Febre del divendres nit”

Els serveis de Salut i de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca organitzen conjuntament l’exposició “Febre del divendres nit”, cedida per l’Associació Promoció i Desenvolupament Social i amb l’objectiu de la promoció dels hàbits saludables entre els joves.

D’uns anys ençà, han canviat algunes coses en relació als temes que tracta l’exposició “Febre del divendres nit”. Segons la regidora de Salut, Anna Doblas, “continua sent necessari fomentar entre la població adolescent i jove processos de presa de decisions autònomes i responsables en relació al consum de drogues i les relacions sexuals”. Per això, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”, s’ha fet una nova versió actualitzada de “Febre del divendres nit” en la qual, però, segueixen vigents la temàtica, els objectius i la metodologia interactiva de les versions anteriors.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, explica que “aquesta exposició consta de diferents plafons on a través d’imatges de còmic es recreen diferents situacions que els nois  i les noies es poden trobar si surten d’oci nocturn”.  És una simulació de la sortida d'una nit de marxa i aquí els joves participants han d'anar escollint una sèrie de variables que els duran a acabar la nit d'una manera o una altra en funció de les decisions que han anat prenent.

Segons Anna Doblas, “aquest joc de rol pretén conscienciar als joves que han de ser responsables en les seves sortides nocturnes en relació al consum d'alcohol, drogues o sexe, ja que d'això en depèn la seva salut i per desgràcia moltes vegades també la seva vida”.

L’objectiu d’aquesta exposició i dels materials que la complementen és estimular la reflexió crítica sobre aquestes conductes de risc i afavorir l’adopció de decisions que permetin gaudir de la nit sense comprometre la salut pròpia ni la d’altres persones.

Aquesta exposició itinerant per tot Catalunya, estarà a Vilafranca durant aquest mes de febrer i estarà ubicada la primera quinzena a l’Institut Nou de Vilafranca i la segona quinzena a l’Escola Sant Josep.

Aquesta és una activitat que reforça i complementa els tallers de prevenció de drogues que es fan als Centres Educatius de Secundaria en el marc del Pla Local de Drogues, IN-DROGS.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

El Cargol 1.263

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 21
Mateu o Leví, Maria, Ifigènia, Celina

Divendres dia 22
Maurici,Digna,  Fèlix IV

Dissabte dia 23
Tecla,Andreu,Lli o Linus

Diumenge dia 24
M.D de la Mercè, Gerard,Pacífic

Dilluns dia 25
Dalmau Moner, Coloma de Farners,M.D de la Misericòrdia, Aurèlia

Dimarts dia 26
Cosme i Damià, Nil, Justina

Dimecres dia 27
Vicenç de Paül, Caius, Adolf i Joan

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com