Els presenta el cartell del festival Ressons Penedès amb Els Catarres, Amaia, Joan Dausà o Els Pets, entre altres

    El nou festival que impulsa el Cruïlla, el Ressons Penedès, ha desgranat avui la programació de la primera edició, que tindrà lloc del 28 al 30 d'abril en una vintena de cellers i espais patrimonials de l'Alt Penedès.

    Entre els artistes que configuren el cartell de divendres hi ha noms com Els Catarres i Joan Dausà, Ginestà o Joan Miquel Oliver, que donaran pas a artistes com Els Pets, Soleá Morente, Las Migas, Roger Mas, Quico Pi de la Serra, Marc Sarrats o Dàmaris Gelabert el dissabte. El certamen tancarà amb Amaia, 31 Fam, La Fúmiga, Judit Neddermann, Pol Batlle i Rita Payés, Mazoni, La Fúmiga, Joan Colomo, Delafé o Xiula. El certamen té un pressupost d'1,5 milions d'euros i preveu vendre entre 20.000 i 30.000 entrades.

    El festival arribarà a quinze cellers i sis espais naturals i patrimonials com una església, un poble medieval, un santuari, un pèlag, un bancal o el local d'assaig dels Castellers de Vilafranca. Alguns dels 32 concerts, alguns dels quals seran dobles, seran a l'aire lliure i d'altres s'oferiran a l'interior de bodegues o caves. La programació busca arribar a diversos gèneres i vol oferir propostes per a tots els públics. També picarà l'ull a la dansa i la comèdia.

    Foto: Violeta Gumà

    Segons Gerard Birbe, director del Ressons, s'ha intentat gestar un festival "transversal estilísticament" amb artistes destinats a diverses franges, amb variada oferta de públic "de totes les edats, des dels adults als més petits passant pels joves, que són els que empenten cap al futur".

    Els concerts del Ressons Penedès tindran lloc en tres espais diferents. N'hi ha dos que tenen un aforament que permet assolir les 3.000 persones de públic; una segona tipologia que oscil·la entre les 500 i les 1.000 localitats i una última de petit format –amb setze espais- d'entre 100 i 300.

    Inicialment, quan es va començar a dibuixar el projecte, el Cruïlla buscava una campa que pogués acollir molta gent. "Ens en vam adonar, però, que l'ecosistema no volia una campa, sinó mostrar el seu patrimoni i vam visualitzar un altre model de festival que incloïa no un únic espai, sinó molts, que portessin milers de persones a tota una comunitat", ha explicat Jordi Herreruela, director del Cruïlla. Per Herreruela, el Ressons Penedès és un model "líquid" que aguanta un petit format o un de més gran i espera que, edició rere edició, vagi creixent.

    El nou certamen segueix així l'estela del Cruïlla DO Terra Alta, en què el festival sortirà per primera vegada de la demarcació de Barcelona els dies 22 i 23 d'abril.

    Rius - Mones


    Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

     

     

     

     

     

    El Cargol 1.290

    Penedès Guia

    El Santoral de la setmana

    Dimecres dia 27
    Alexandre, Rupert, Lídia

    Dijous dia 28
    Guntram, Sixt, Doroteu

    Divendres dia 29
    Ciril, Eustaci, Beatriu

    Dissabte dia 30
    Pere Regalat, Quirí, Règul, Clímac

    Diumenge dia 31
    Benjamí, Amós

    Dilluns dia 1
    Venanci, Hug, Teodora

    Dimarts dia 2
    Francesc de Pàola, Maria Egipcíaca

    Dimecres dia 3
    Ricard, Maria, Nicetas

     

    Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

    REDACCIÓ 

     93 890 00 11 (Ext.01)
    691 484 842

    Olga Aibar
    (Redactora en cap)
    redaccio@ elcargol.com

    Lorena Del Amor
    (Redactora) 
    penedes
    @ elcargol.com

    GESTIÓ COMERCIAL 

    93 890 00 11 (Ext. 02)

    Montse Calzado
    692 189 896
    comercial@ elcargol.com

    Noelia García
    625 414 156
    comercial2@ elcargol.com

    DISSENY I MAQUETACIÓ 

    93 890 00 11 (Ext. 03)

    Abdelghafour Eddalai
    publicitat
    @ elcargol.com
    elcargol
    @ elcargol.com