Es lliuren els premis del segon concurs literari en salut mental "Les Paraules Parlen per Tu"

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental 2021, el Servei de Salut Mental de l'Alt Penedès, gestionat per l’Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries, va celebrar el passat divendres al Vinseum el segon concurs literari en salut mental "Les Paraules Parlen per Tu", després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia de Covid-19.

L'objectiu d'aquest concurs és fomentar la creativitat, l'expressió escrita i l'apoderament en autoestima, autonomia i superació dels usuaris de salut mental. Aquesta segona edició ha comptat amb 24 participants, 15 en prosa i 9 en poesia, de serveis de salut mental de tot Catalunya, un nombre inferior al de la primera edició però amb uns relats més marcats per l’emoció. “Els escrits presentats tenen una qualitat narrativa pròpia, vivencial, directe i emocional”, explicava Xevi Franquesa, tècnic especialista del Centre de Dia de l'Alt Penedès. “Són relats des de les entranyes i un reflex de fortaleses personals de perseverança, esperança, optimisme i valentia, després del període d’aïllament que ha comportat la pandèmia”.

En aquest segon concurs literari en salut mental "Les Paraules Parlen per Tu", els premiats en poesia han estat: Aura Daude per Cuques de llum (1r premi), Anna Pintado Buixadé per La tristor (2n premi) i Ariadna Atienza López per Sempre hi ha una finestra (3r premi).

Els guardons en prosa s’han entregat a: Sara Vallès Solé per Gràcies Maria (1r premi), Marc Ribas Teodoro per Un dia vaig ser nen (2n premi) i Jordi Gonell Barceló per Camisa canviada (3r premi). Els accèssits prosa han estat per: Verónica Valenciano Canales per Angústia (1r accèssit), Mª Teresa (Mayte) Fernández Tudela per El dolor del dol en temps de COVID (2n accèssit) i Joan Ramírez per La meva tràgica historia (3r accèssit).


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

El Vinòleum omple Font-rubí de públic
El Vinòleum omple Font-rubí de públic

El Vinòleum, la mostra de vins, olis i artesania  que es va celebrar el passat cap de setmana a Font-rubí, va tenir un gran afluència de públic.

Llegir més
Es lliuren els premis del segon concurs literari en salut mental "Les Paraules Parlen per Tu"
Es lliuren els premis del segon concurs literari en salut mental

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental 2021, el Servei de Salut Mental de l'Alt Penedès, gestionat per l’Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries, va celebrar el passat divendres al V [ ... ]

Llegir més
Neix a Ordal el festival d'arts escèniques Tresquaranta
Neix a Ordal el festival d'arts escèniques Tresquaranta

Ordal estrenarà el proper 2 d'octubre el seu primer festival d'arts escèniques, batejat com a Tresquaranta. La companyia local Criatures lidera aquesta proposta, que ofereix una ruta cultural de d [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1.164

Penedès Guia

Conte Sant Jordi El Cargol 2020

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 30
Jeroni, Sofia

Divendres dia 1
Teresa, Remigi

Dissabte dia 2
Àngels de la Guarda, Sadurní

Diumenge dia 3
Francesc, Gerard

Dilluns dia 4
Petroni, Àurea

Dimarts dia 5
Froilà, Atilà, Caritina

Dimecres dia 6
Bru, Emili, Fe, Maria

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

  93 890 00 11 (Ext.01)
Olga Aibar
(Redactora en cap)
 
redaccio@ elcargol.com
Lorena del Amor
(Redactora) 
 penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

 93 890 00 11 (Ext. 02)
Montse Calzado:

 692 189 896  comercial@ elcargol.com
Xavier Vallès:
 675 649 413  xavier@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

 93 890 00 11 (Ext. 03)
Abdelghafour Eddalai
 93 890 00 11 (Ext. 05)
 publicitat
@ elcargol.com
 elcargol@ elcargol.com


 

Membres de:
 
 Amb la col·laboració de:

 

 Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.


Membres de:
 


 Amb la col·laboració de:

 

 Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.