L'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles aprova per unanimitat el pressupost municipal 2021 amb més de 3,4 MEUR

El passat 8 d'abril, l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles va aprovar per unanimitat (Junts x Sant Pere, ERC I CUP) el pressupost municipal per a l'exercici 2021, per import de 3.479.425,00 euros.

En un context marcat per la pandèmia de la COVID-19 i la situació crítica que ha provocat tan social com econòmicament, el pressupost s’ha elaborat amb criteris de reactivació econòmica. Es contempla d’una part, ajuts i recursos socials per a famílies i col·lectius vulnerables i de l’altra, de suport al teixit empresarial i comercial més proper.

Les principals novetats que incorpora són la reducció de l’IBI, la previsió de bonificacions per promocionar l’ús d’energies renovables en immobles i vehicles i la congelació de la resta d’impostos i taxes vigents al municipi.

Igualment, s’aposta per la racionalització i la millora de tots els serveis municipals en la seva compta d’explotació, fonamentals per generar eficiència econòmica, mitjançant l’aplicació de programes de millora i reducció de consums energètics que contribuiran a reduir la partida de despeses i la disminució d’aportacions contaminants i consums fòssils en origen. En aquest sentit, el compromís del municipi en el compliment dels ODS – objectius de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030- han suposat un increment en el pressupost de despeses de serveis, principalment, en el canvi de model de recollida de residus urbans que passarà a gestionar-se per la recollida porta a porta, així com la inversió en la millora del Camí del Riu, entre d’altres.

Paral·lelament, atesa la flexibilització pressupostària aprovada pel Govern Central, que permet la utilització dels romanents de tresoreria, l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles té la voluntat d’incorporar el romanent acumulat d’any anteriors a inversions destinades a l’ampliació de serveis socials municipals, a la millora d’equipaments bàsics i de l’espai públic.

Finalment, l’alcalde Joan Llort destaca que el pressupost municipal aprovat compleix amb 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 i "amb la voluntat de consens de tots els grups polítics que fan possible genera confiança en el compromís social amb els nostres veïns i veïnes".


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com