"Història del cava", de Santi Borrell, entre els quatre millors llibres del món dels darrers 25 anys

L'estudi "Història del cava" (Publicacions de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia), obra del vilafranquí Santi Borell, ha estat nominat entre els quatre millors llibres del món publicats entre 1995 i 2020, en la categoria Història del vi. L'obra es va presentar a l'abril de 2016 i va rebre el Premi Gourmand 2017 al millor llibre del món en la mateixa categoria. Els premis es lliuraran a París entre el 3 i el 7 de juny, en el decurs de la celebració del 25è aniversari dels Premis Gourmand que s'han anat organitzant en diverses ciutats del món.

Segons l'autor, Santi Borell, "va ser tota una responsabilitat i un repte dedicar molts anys de la meva vida a completar l'estudi, amb el suport de moltes persones que malauradament ja no existeixen com Ramon Bosch de Noya, Joan Milà, Antonio Colomer, Joan Forns, Joan Roca o Lluís Vallverdú. Sense tots ells i molts més, no hauria pogut completar aquest estudi, davant les dificultats que vaig tenir per accedir a la informació i la poca cultura històrica del sector".

A més, caldria subratllar que la DO Cava em va negar de forma reiterada una sèrie de dades històriques, fet pel qual va existir la possibilitat de portar la qüestió als tribunals, com a dret a la informació pública. Lògicament, no considerava que realitzar un estudi havia d'implicar anar als tribunals com una metàfora de tot el que estava passant. L'estudi va partir d'una visió crítica, vitivinícola, de territori. No sabia si el temps m'acabaria donant la raó, però quan s'estava maquetant l'estudi, va esclatar la notícia de Freixenet. Sabia que no m'havia equivocat amb l'estudi.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com