La sadurninenca Elena Olesa guanya la 5a edició del premi novel·la curta Celler de Lletres

    La sadurninenca Elena Olesa s'ha endut la cinquena edició del premi de novel·la curta Celler de Lletres amb la seva obra Rabassa morta. El veredicte del jurat es va donar a conèixer ahir dimecres en un acte celebrat a la sala d'actes del Centre Cultural de Sant Sadurní.

    El certamen, que organitza la regidoria de Cultura i la biblioteca municipal, va néixer amb la voluntat de fomentar la creació de literatura al voltant del món vitivinícola. El premi està dotat amb 500 euros i un lot de produtes locals, 25 exemplars, a més de la publicació del llibre, que enguany anirà a càrrec d'Edicions Saldonar. En aquesta ocasió s'hi van presentar un total de sis treballs.

    La guanyadora va reconéixer que la motivació d'escriure la novel·la va sorgir precisament en un dels actes de lliurament d'aquest premi, com a repte personal i familiar. Sílvia Romero, en representació del jurat, va destacar que l'obra fa una bona construcció i integració de la temàtica del sector del vi i el cava, així com d'elements històrics de la pagesia i l'agricultura a Catalunya en un relat que se situa entre la segona meitat del segle XIX i principis del segle XX.

    Tant la regidora de Cultura, Marta Castellví, com la directora de la Biblioteca, Glòria Bricollé, i l'alcalde, Josep Maria Ribas, que va ser l'encarregat de lliurar el premi i cloure l'acte, van remarcar l'aposta de l'Ajuntament per aquesta iniciativa i es van felicitar per haver acumulat ja cinc edicions i garantir la seva continuitat.

    L'anunci de la guanyadora del premi Celler de Lletres ha donat el tret de sortida a un programa d'actes i activitats que es duran a terme aquest octubre sota el paraigües de la iniciativa Biblioteques amb DO i que en aquesta edició compta amb el suport de caves Fonpinet.

    A l'acte també va assistir-hi la vilafranquina Assun Savall, autora de l'exposició de pintura Vitis que es podrà visitar fins al 31 d'octubre a la biblioteca. Els seus treballs, utilitzant la tècnica de l'aquarel.la, fan una viatge pel paisatge de vinya pendesenc i les diverses espècies de ceps, així com d'altres arbres fruiters. En alguns dels seus quadres també ofereix una perspectiva particular sobre la fil.loxera.


    Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

     

     

     

     

     

    El Cargol 1.288

    Penedès Guia

    El Santoral de la setmana

    Dijous dia 14
    Arnal, Matilde, Florentina

    Divendres dia 15
    Cèsar, Madrona, Ramon, Lluïsa, Climent

    Dissabte dia 16
    Agapit, Heribert, Abraham

    Diumenge dia 17
    Patrici, Josep d’Arimatea

    Dilluns dia 18
    Ciril, Salvador

    Dimarts dia 19
    Josep, Amanci

    Dimecres dia 20
    Clàudia, Ambròs, Martí, Fotina, Eufèfia

    Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

    REDACCIÓ 

     93 890 00 11 (Ext.01)
    691 484 842

    Olga Aibar
    (Redactora en cap)
    redaccio@ elcargol.com

    Lorena Del Amor
    (Redactora) 
    penedes
    @ elcargol.com

    GESTIÓ COMERCIAL 

    93 890 00 11 (Ext. 02)

    Montse Calzado
    692 189 896
    comercial@ elcargol.com

    Noelia García
    625 414 156
    comercial2@ elcargol.com

    DISSENY I MAQUETACIÓ 

    93 890 00 11 (Ext. 03)

    Abdelghafour Eddalai
    publicitat
    @ elcargol.com
    elcargol
    @ elcargol.com