Vilafranca acull l'exposició 'Controles?'

A l'Espai Jove de Vilafranca, antic mercat de la Pelegrina, s'instal·larà l'exposició Controles?, a partir de dilluns 21 i fins al 5 de febrer.  

El programa Controles? és una iniciativa de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, que consisteix en una exposició itinerant que incorpora la interacció i les noves tecnologies per informar sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el seu consum. 

Visites guiades i material complementari

L’exposició s’adreça al treball amb quatre col·lectius diferenciats: els adolescents de 12 a 15 anys, els joves de 16 anys i més grans, els pares i mares i professionals, i els adults en general. La mostra forma part d’una acció global que requereix un treball previ i posterior a la visita, i per a la qual cal la implicació dels centres educatius, de les famílies i dels professionals.

L’accés per visitar l’exposició és individual, però també hi haurà visites guiades amb centres educatius en horari concertat. D’altra banda, hi ha activitats programades que inclouen visites guiades per a diferents col·lectius, d’una durada aproximada d'una hora i mitja, en què professionals experts en el tema presenten els continguts i dinamitzen un procés de reflexió i diàleg amb els grups de visitants.

A més, l’exposició s'acompanya de materials complementaris i recursos, i proposta d’activitats: taller de formació per als alumnes de cada aula que visita l'exposició; sessió de formació en drogodependències per als docents; sessió formativa en drogodependències per a professionals de diferents àmbits d’actuació; i sessió de treball amb pares i mares per informar sobre drogues i pautes educatives per prevenir el seu consum en els fills.

L'exposició s'estructura en tres nivells:

  1. Informació general per a tots els públics sobre el tabac, l’alcohol, el cànnabis, i les begudes energètiques, i sobre com afecten les drogues sobre el cervell.
  2. Informació específica per a cada tipus de públic (adolescents, joves, pares i mares), en àmbits separats definits per tres mòduls identificats amb un color per cada grup de població.
  3. Una pantalla tàctil fixa adreçada a pares i mares i professionals i espai annex per a la dinamització dels grups de visitants.

L’exposició Controles? es podrà visitar en horari de dilluns a divendres de 17 a 21h, i dissabtes de 10 a 14h i de 17 a 21,30h.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com