Vilafranca acull l'exposició 'Controles?'

A l'Espai Jove de Vilafranca, antic mercat de la Pelegrina, s'instal·larà l'exposició Controles?, a partir de dilluns 21 i fins al 5 de febrer.  

El programa Controles? és una iniciativa de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, que consisteix en una exposició itinerant que incorpora la interacció i les noves tecnologies per informar sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el seu consum. 

Visites guiades i material complementari

L’exposició s’adreça al treball amb quatre col·lectius diferenciats: els adolescents de 12 a 15 anys, els joves de 16 anys i més grans, els pares i mares i professionals, i els adults en general. La mostra forma part d’una acció global que requereix un treball previ i posterior a la visita, i per a la qual cal la implicació dels centres educatius, de les famílies i dels professionals.

L’accés per visitar l’exposició és individual, però també hi haurà visites guiades amb centres educatius en horari concertat. D’altra banda, hi ha activitats programades que inclouen visites guiades per a diferents col·lectius, d’una durada aproximada d'una hora i mitja, en què professionals experts en el tema presenten els continguts i dinamitzen un procés de reflexió i diàleg amb els grups de visitants.

A més, l’exposició s'acompanya de materials complementaris i recursos, i proposta d’activitats: taller de formació per als alumnes de cada aula que visita l'exposició; sessió de formació en drogodependències per als docents; sessió formativa en drogodependències per a professionals de diferents àmbits d’actuació; i sessió de treball amb pares i mares per informar sobre drogues i pautes educatives per prevenir el seu consum en els fills.

L'exposició s'estructura en tres nivells:

  1. Informació general per a tots els públics sobre el tabac, l’alcohol, el cànnabis, i les begudes energètiques, i sobre com afecten les drogues sobre el cervell.
  2. Informació específica per a cada tipus de públic (adolescents, joves, pares i mares), en àmbits separats definits per tres mòduls identificats amb un color per cada grup de població.
  3. Una pantalla tàctil fixa adreçada a pares i mares i professionals i espai annex per a la dinamització dels grups de visitants.

L’exposició Controles? es podrà visitar en horari de dilluns a divendres de 17 a 21h, i dissabtes de 10 a 14h i de 17 a 21,30h.

0
0
0
s2smodern


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

Es reprenen els mercats d’artesania, brocanters i pintura del segon diumenge de mes
Es reprenen els mercats d’artesania, brocanters i pintura del segon diumenge de mes

Després  d’una aturada des del mes de desembre, finalment es poden reprendre els Mercats d’artesania, brocanters i pintura de cada segon diumenge de mes. Tal i com es feia habitualment, el me [ ... ]

Llegir més
Se sortejaran tres lots de productes entre els clients del mercat setmanal de Sant Sadurní
Se sortejaran tres lots de productes entre els clients del mercat setmanal de Sant Sadurní

Amb motiu del llançament de la nova imatge del mercat, i com a punt de partida d’un conjunt d’accions futures de dinamització i fidelització, la regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Sant S [ ... ]

Llegir més
La Setmana de la Gent Gran de Sant Sadurní s’ajorna fins al setembre
La Setmana de la Gent Gran de Sant Sadurní s’ajorna fins al setembre

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha decidit ajornar la Setmana de la Gent Gran fins al setembre. Si les circumstàncies ho permeten, el Dinar de Germanor es celebrarà el dia 26 de setembre al celler [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1.138

Penedès Guia

Conte Sant Jordi El Cargol 2020

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 8
Joan d’Organyà, Macària

Divendres dia 9
Maria de Cleofàs, Marcel

Dissabte dia 10
Ezequiel, Dimes, Terenci

Diumenge dia 11
Estanislau

Dilluns dia 12
Juli I, Damià, Vísia

Dimarts dia 13
Hermenegild, Martí I

Dimecres dia 14
Tiburci, Lambert, Domnina

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

  93 890 00 11 (Ext.01)
Olga Aibar
(Redactora en cap)
 
redaccio@ elcargol.com
Lorena del Amor
(Redactora) 
 penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

 93 890 00 11 (Ext. 02)
Montse Calzado:

 692 189 896  comercial@ elcargol.com
Xavier Vallès:
 675 649 413  xavier@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

 93 890 00 11 (Ext. 03)
Abdelghafour Eddalai
 93 890 00 11 (Ext. 05)
 publicitat
@ elcargol.com
 elcargol@ elcargol.com