el cargol

Magazín del Penedès

Freixenet lliura prop de 400 etiquetes històriques al fons del Vinseum

Freixenet, S.A. ha ingressat en dipòsit un fons de 394 etiquetes dels seus diferents vins i caves a VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. Aquestes etiquetes s’incorporen a la col·lecció que ja tenia VINSEUM i que es pot consultar al Centre de Documentació VINSEUM (CDV).

La donació correspon a 150 documents únics, és a dir, sense tenir en compte els materials repetits. En concret es tracta de 94 etiquetes frontals, 30 collarins, 13 contraetiquetes, 8 medalles i 5 banderoles. 

Aquest material correspon a les següents marques o societats:

- Freixenet (46 úniques/108 total)

- René Barbier (31/91)

- Conde de Caralt (21/63)

- Segura Viudas (14/42)

- Castellblanch (16/41)

- UCSA (10/28)

- Gloria Ferrer (4/10)

- Rigol (7/8)

- La Industria Champañera (1/3)

El material se suma a la col·lecció del museu de 2.852 etiquetes catalogades, corresponents a 2.019 models diferents. La col·lecció, tot i que està formada majoritàriament per etiquetes (suposen un 70% de la col·lecció),  també inclou collarins, contraetiquetes, sobres, papers de carta, postals publicitàries, etc. D’altra banda, la col·lecció no només inclou etiquetes de vi tranquil (32%), sinó també etiquetes d'escumosos (17%), licors (44%) i altres productes vínics (7%). El material procedeix de cellers del Penedès, però també de la resta de Catalunya, d’Espanya i també d’alguns països estrangers com França, Alemanya, Itàlia o Argentina.

Aquesta col·lecció passa a formar part del projecte del museu que documenta i millora l’estat de conservació d’aquests fons que ja guarda i que mira d’ampliar mitjançant una campanya de comunicació feta als cellers catalans. D’aquesta manera VINSEUM vol posar en valor un element gràfic que és testimoni d’una part de la cultura del vi que forma part també de la història del disseny gràfic català i del màrqueting del vi.

Per últim, VINSEUM vol fer una crida a tots aquells cellers i també particulars que estiguin interessats en col·laborar a través de la donació de diferents etiquetes.

0
0
0
s2smodern

Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí
Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí

Vilobí del Penedès oferirà un cicle de 3 concerts amb sopar a la fresca al restaurant La Taba. L’oferta constarà d’una proposta gastronòmica i cultural, propera i familiar amb una fusió de [ ... ]

Llegir més
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní

La Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya oferirà a partir del mes de setembre el segon club de lectura de novel·la. Les trobades es faran habitualment el segon divendres de cada mes de 17h a 1 [ ... ]

Llegir més
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia

Aquest divendres 13 de juliol la gira Després de tot de Manu Guix arriba a la Múnia. La gira promocional de l’últim disc de Manu Guix farà parada al municipi a les 11h a la plaça Nova d [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1005

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 13
Joan Crisòstom, Felip

Divendres dia 14
Crescenci, Eutimi, Ròsula

Dissabte dia 15
M.D. dels Dolors, Nicomedes

Diumenge dia 16
Corneli, Cebrià, Edita

Dilluns dia 17
Robert Bel·larmino, Coloma, Ariadna

Dimarts dia 18
Sofia, Irene, Ferriol

Dimecres dia 19
Gener, Maria de Cervelló