el cargol

Magazín del Penedès

Freixenet lliura prop de 400 etiquetes històriques al fons del Vinseum

Freixenet, S.A. ha ingressat en dipòsit un fons de 394 etiquetes dels seus diferents vins i caves a VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. Aquestes etiquetes s’incorporen a la col·lecció que ja tenia VINSEUM i que es pot consultar al Centre de Documentació VINSEUM (CDV).

La donació correspon a 150 documents únics, és a dir, sense tenir en compte els materials repetits. En concret es tracta de 94 etiquetes frontals, 30 collarins, 13 contraetiquetes, 8 medalles i 5 banderoles. 

Aquest material correspon a les següents marques o societats:

- Freixenet (46 úniques/108 total)

- René Barbier (31/91)

- Conde de Caralt (21/63)

- Segura Viudas (14/42)

- Castellblanch (16/41)

- UCSA (10/28)

- Gloria Ferrer (4/10)

- Rigol (7/8)

- La Industria Champañera (1/3)

El material se suma a la col·lecció del museu de 2.852 etiquetes catalogades, corresponents a 2.019 models diferents. La col·lecció, tot i que està formada majoritàriament per etiquetes (suposen un 70% de la col·lecció),  també inclou collarins, contraetiquetes, sobres, papers de carta, postals publicitàries, etc. D’altra banda, la col·lecció no només inclou etiquetes de vi tranquil (32%), sinó també etiquetes d'escumosos (17%), licors (44%) i altres productes vínics (7%). El material procedeix de cellers del Penedès, però també de la resta de Catalunya, d’Espanya i també d’alguns països estrangers com França, Alemanya, Itàlia o Argentina.

Aquesta col·lecció passa a formar part del projecte del museu que documenta i millora l’estat de conservació d’aquests fons que ja guarda i que mira d’ampliar mitjançant una campanya de comunicació feta als cellers catalans. D’aquesta manera VINSEUM vol posar en valor un element gràfic que és testimoni d’una part de la cultura del vi que forma part també de la història del disseny gràfic català i del màrqueting del vi.

Per últim, VINSEUM vol fer una crida a tots aquells cellers i també particulars que estiguin interessats en col·laborar a través de la donació de diferents etiquetes.

0
0
0
s2smodern

El cantant sadurninenc “El Chele” presentarà nou disc a Barcelona
El cantant sadurninenc “El Chele” presentarà nou disc a Barcelona

El cantant de rumba catalana sadurninenc Josep Fajardo "El Chele" presentarà aquest diumenge a Barcelona el seu tercer disc, Trasnochador. L'acte serà al centre cultural La Teixonera a les 12h.

Llegir més
Eugene Ionesco i Manuel de Pedrolo, aquest dijous a l'Escorxador
Eugene Ionesco i Manuel de Pedrolo, aquest dijous a l'Escorxador

  Aquest dijous a les 20h l'Escorxador de Vilafranca acollirà una taula rodona de Ionesco i Manuel de Pedrolo, De Ionesco a Pedrolo: experiències teatrals i recuperació de l’oblit.

Llegir més
Olèrdola destinarà 80.000€ a la proposta presentada abans del dia 2 que tingui més vots ciutadans...
Olèrdola destinarà 80.000€ a la proposta presentada abans del dia 2 que tingui més vots ciutadans

  Els veïns empadronats a Olèrdola majors de 18 anys ja poden proposar projectes per a invertir els 80.000 euros de la partida de pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Olèrdola d’a [ ... ]

Llegir més
Torna el Vermut Diabòlic a Vilafranca
Torna el Vermut Diabòlic a Vilafranca

Demà els Diables de Vilafranca organitzen el Vermut Diabòlic, acte ja consolidat a Vilafranca que portarà música electrònica a les 12.30h al parc de Sant Julià. Hi haurà vermut de la conegud [ ... ]

Llegir més
Vermut-reggae de presentació del Kingston Hits The Town vol. III
Vermut-reggae de presentació del Kingston Hits The Town vol. III

  Avui l'agrupació Kingston Hits the Town, que fomenta la cultura musical jamaicana a Vilafranca, farà un vermut amb reggae i una Sound Sistem per presentar el Kingston Hits the Town vol.III, q [ ... ]

Llegir més
Visita teatralitzada al cementiri de Vilafranca
Visita teatralitzada al cementiri de Vilafranca

Avui a les 20.30 es fa una visita teatralitzada pel cementiri de Vilafranca, que consistirà en una visita guiada amb diferents personatges que introduiran la història del cementiri i de la ciutat. [ ... ]

Llegir més

El Cargol 993

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 21
Lluís Gonzaga, Ramos

Divendres dia 22
Joan Fischer, Tomàs

Dissabte dia 23
Zenó, Josep, Agripina

Diumenge dia 24
Joan Baptista

Dilluns dia 25
Pròsper, Guillem, Oròsia

Dimarts dia 26
Pelai, Joan, Pau, David, Perseveranda

Dimecres dia 27
Ciril, M.D. del Perpetu, Socors, Ladislau, Zoile

El santoral de l'any>